ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 177
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Солничка, пистолетчето на аватара ти заредено ли е?Simple Smile

Joy Мила животинка съм, както се вижда.
Детско е пистолетчето.

# 526
  • София
След като сте сменили темата, мога пак да се включа. 😁
При нас нещо няма голяма промяна в ежедневието. След ДО девойката излиза с приятели. Само във вторник май пропусна. Домашните се пишат до доста късно по този повод.
Аз и мъжа ми сме си на работа.
Преди малко дообяснявах времената в АЕ с чертеж, който измислих преди повече от две десетилетия, когато се занимавах с преподаване, и знам, че идеално изяснява нещата. 😊

# 527
Аз съм на работа по цял ден. Събуждам го и тръгвам. Преди това съм оставила чай и закуска, както и обяд. Какво прави по време на ДО незнам. Препитават ги, каза, че всичко е нормално. Късния следобяд го чувам за да го смъмря профилактично  да сяда да пише домашни. Като се прибера, поглеждам контролно писал ли е. Той изглежда спокоен. Минава по една група от сборника, ако е на кеф. И после си играе игри. И най-вече хапва😄 Лично моето семейство имаме усещането, че живеем в друго измерение. Очаквам да се събудя и да се върна към нормалното.
+1

# 528
  • Някъде в Европа...
При нас - ставам и тръгвам за работа, 10 мин преди това го будя. Кога става, не знам..започват в 8..Сам е цял ден...оставям му какво да си направи на закуска и приготвен обед..кога яде, не знам...Към 16.30 ми се обажда (до 17 ч съм на работа), че е готов и ще излиза..излиза с колелото. Прибира се в 19.30, вечеря...опитвам се да го разпитвам за училище, с 2-3 думи казва, че всичко е наред. Админ плюса мълчи в процес на разработка...никаква обратна връзка от никой учител...Вечеря, гледа Откраднат живот и отива да играе на пц. В 23 ч гледаме Братя и лягаме...и така всеки ден...

# 529
  • София
Моето лично мнение като учител е, че е редно  за известно време да преминем на ДО.

# 530
  • у дома...
Ани е втора смяна. Ако не я събудят мъжете (баща ѝ и дядо ѝ) си спи до 10 ч. Ама това беше до днес. Имаше последния час тест по БЕЛ. Според мен не беше учила кой знае колко. Ей това не му харесвам на ДО. Размързеляви се. Като гонеше рейса всичко беше под час. Ограничих ѝ лаптопа и телефона - айде няма нужда само на тях да виси. Щото спирка няма, ако не се намесят.

Харесват ми децата в класа! Момчетата са във фазата на сина на  Аманда - "Госпожо, не можах да се включа, че трябваше да сложа на сестра ми да яде."  ми е фаворит. И "госпожо, снимката ви ми пречеше да се включа и да ви кажа, че отварям теста". Как ми се иска да съм на нейните години. (Не шпионирам детето, то ползва бюрото в нашата стая, че там нета е най-бърз.).

Иска да ѝ купим карго панталони. Търся в нета снимка да знам поне какво представляват преди да кажа да - ми то същите носех на нейната възраст. Да съм знаела, да съм ги запазила. Дано само не се върне модата от началото на 90-те, че нея няма да я преживея отново.

# 531
Didia, сега ще ти (по)кажат назидателно, че има пожар, а ти се притесяваш за някакво контролно по математика.
Ама днес е все тая какво споделяш, че пак ще се намери някой да те осъди менторски.
И от мен хубава вечер!
                   Всеки има право да си съди когото иска и за каквото си иска. Smirk Негово право,а мен не може да ме трогне особено.Менторски или не - все тая.Тренинг имам вече и не се влияя от съдници. Yum
                   Като сменихме темата да добавя,че нашите са у дома.Тримата заточеници са втора смяна та си поспиват сутрин и докато се поразбудят ,домашни и...дошло време да седнат пред компютрите.След това вече е тъмно и пак джиткат на телефони или други технически средства.Та движението и чистия въздух най-често е за Ран,че той извежда кучето. Yum Сестра му май не си е показвала скоро носа на вън.При другите каката разхожда  кучето заедно с гаджето,а седмокласникът добре,че все още е на у-ще в противен случай и той ще е заседнал по цял ден у дома.
                През това време аз гледам как децата,които имат щастието да са се родили по-късно тичат щастливи на двора и хич даже не включват ЩО е това вирус и колко е опасен за нас! Smiling Imp Родителите им също не са се изтрепали да ги пазят и затварят у дома. Smiling Imp След като деца на 1-2 години  прекарват повече от 10 часа в ДЯ хич не включвам как така там няма ни вирус,ни притеснение,че ще се заразят.Гледам,че няма и призиви да се ограничи посещението или да се затворят ДЗ.ЩО ли пък се чувствам като в защитена територия! Yum

# 532
Проблема с излизането е 2 смяна, сутрин се учи, яде, после цял слвдобяд ДО, и вечерта не е много уместно да се събират, студено е, тъмно...семейно си седим у дома. Понякога спорт, любителски. Нямаме куче. Не се налага да посещаваме молове и подобни. И просто не излизаме. Освен целенасочена разходка, организирана.

# 533
  • София
Абсолютно е проблем втората смяна, да. То през седмицата просто няма кога да се излезе освен в понеделник сутрин евентуално.
Дъщеря ми по собствено желание гледа да си е вкъщи до 18:30 най-късно, че тя пък после учи.
Хепи, как е при вас ДО?

# 534
  • София
Нашият режим е много объркан. Само гимназистката е винаги по едно и също време. Излиза си задължително следобяд. Имам студент, при който уж карат по програмата, но нямат единна платформа и е много трудно с упражненията. Най-малката е на градина,  та мм я води сутрин, вечерта аз я прибирам. Досега и двамата работехме в офисите, обаче минаваме на 1:1 вкъщи и хоум офис. Поне си разминахме седмиците, за да не се събираме всички вкъщи. То аз не мога да работя от вкъщи, та си е висене само.

# 535
Ми върви, тестове има Joy Не знам, нямам оплаквания. Оставила съм го да се гърчи сам.  И сега, и в предното вървеше добре ДО и вероятно затова не съм против.

# 536
Момчетата са във фазата на сина на  Аманда - "Госпожо, не можах да се включа, че трябваше да сложа на сестра ми да яде."  ми е фаворит.
Simple Smile Вчера помолих голямото дете да изпита малкото по ЧО, а те поискаха да им направя гуакамоле през това време. Резултатът беше, че дребното каза, че най-добре аз да го препитвам, а бате да се занимава с авокадото, защото моето гуакамоле може да се яде само със затворени очи.
Осмокласникът го мачка с вилица, прави го да изглежда красиво и със запазен зелен цвят, а аз действам набързо в блендера. И с пасираните домати стана ужасно на цвят.
Моят е режимар. Става в осем, закусва до девет, после тренира, къпе се. Качва се да учи, но понеже съм от най-дебнещите родители, нямам никаква представа какво и колко учи. Той обитава съвсем различно пространство. С френския  с нищичко не мога да помогна, там се върти около пет със собствени усилия или по-скоро неусилия:smile: Не се оплаква от езика, иска само това да учи и с нищо друго да не го занимават. Много си харесва класната. Говори с уважение за нея, допада му като човек.
 След часовете излиза до 20.30. Много ми е забавен как преди всяко излизане мие косата. Понякога това е второто му миене на коса за деня. Не влиза с телефон в банята. Няма къде да го сложи:smile:

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 06:15 от Amanda.D

# 537
Режимът на нашия осмокласник:
Събуждам го в 7-7.15. След миене на зъби, започваме за препитване или да въвежда думи в оная програмка или да разказва, все по НЕ. В 8.00 започва училище -до 13.15. Обядва и тръгва за тренировка. Прибира се към 16.45. Къпе се и сяда да пише домашни. Към 23.00 си ляга доста изморен и не винаги успял да напише всичко Simple Smile Разбира се вечеря някъде към 20.00.
Голяма мъка ни е тази философия. Моли ме да помагам, но и на мен не ми идват философските разсъждения Simple Smile

# 538
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, Аманда, как в блендера 😂 Представям си резултата.

Аз съм в тотално неведение за ДО в момента, защото съм на работа. Не мога да се включа с впечатления. Новини се опитвам да не гледам и ми е по-спокойно.

# 539
  • Велико Търново
Моите хубавици и двете влизат с телефон в нашата баня, заплашила съм ги, че ще ги изпратя в на баща им банята, ако продължават.Той пък милия се чуди как имаме 30 кубика вода....отопляваме се на газ и има място и за телефон, лаптоп и т.н.
Божидара става в 7.30 и от 08.00 до 15.30 е плътно на компютъра, а в два дни от седмицата до 18.00.Учи много и има резултати.Най-съм доволна, че сама избра училището и аз вече не следя, и не крещя като луда.След уроците не излиза, но пък всяка събота и неделя е на рожден ден или излиза с приятели да хапнат в заведение.

Общи условия

Активация на акаунт