ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм в още по-неизгодна позиция - ремонтът е в съседния вход, но на калкан с нашия апартамент. Изнамерих все пак собственика на апартамента, но ядец - ремонтират банята и тоалетната, абсурд да спрат .. Слава богу вече са на реденето на плочките и се чуват само леки почуквания. Събарянето на плочките беше миналия четвъртък, точно първия ден на ДО

# 571
  • Между гори и планини
За това не ми липсва живота в блок... Преди живяхме в 14 етажен блок от лят кофраж. Като се чукне последният етаж, вибрира и се чува и на първият. Ужас някакъв! Имах съсед над нас, който всеки ден след работа от 6 до 8, в рамките на няколко години , дупчеше с бормашина. Представях си апартамент като швейцарско сирене.

# 572
  • у дома...
Стон, много успехи на Мрън! И много късмет.

# 573
  • Варна
Е, не, бясна съм . Докато върви ДО, за които и да е ученици , държавата трябва да забрани правенето на кардинални ремонти и за неспазващите да има солени глоби. Дъщеря ми, се обажда и реве ,че някой е почнал да кърти в някой от апартаментите и тя въобща не чува учителите.  През миналия локдаун, пак някой беше решил, че е време да си разбива апартамента. Тогава бях няколко седмици в хоум офис и беше брутално, сега пак същата работа. Как да учат тези деца ? Довечера ще трябва да издирвам кой е съседа и да се разправям поне до обяд да не вдигат шум !
Не че нещо, но правенето на ремонти е свързано с майстори , които са на работа ( няма как да работят онлайн) и ако сутрин се съобразяват с учениците първа смяна, а после с тези втора смяна какво правим. В момента и ние правим ремонт и знам за какво става въпрос, но и да не правех съм толерантна, че всеки трябва да си изкарва хляба.
Честит празник на Мрън!

Хич не ме интересува, да си правят ремонтите през ваканциите. В нашият вход, се правят почти непрекъснато ремонти от около 3 години , не съм имала претенции, но щом държавата задължава децата да учат от вкъщи , със съответните разпоредби да им осигури и условията за това и поне относителна тишина да има. Почуквания и по-тихи пробивания, вече не ми правят впечатление, но пробиване с канго ,при което се тресе целия блок, да ме извиняват, но трябва да има някакво съобразяване .

В момента, в нашия вход, само моето дете  е на ДО, така че ще трябва да се разберем някак, да работят само следобед.

# 574
  • софия
При извършване на подобни ремонти собствениците са длъжни да уведомят живущите. Това по Наредба в София, като не съм убедена дали го нямаше и в Закона за етажната собственост. Скоро не съм чела пак, но ми се върти и че, ако правят подобни издевателства събота и неделя, трябва да поискат съгласие.

# 575
  • София
При извършване на подобни ремонти собствениците са длъжни да уведомят живущите. Това по Наредба в София, като не съм убедена дали го нямаше и в Закона за етажната собственост. Скоро не съм чела пак, но ми се върти и че, ако правят подобни издевателства събота и неделя, трябва да поискат съгласие.
За събота и неделя ремонтни дейности само с разрешение на съседите могат да се правят. През седмицата ,уведомяват се съседите(без да им се иска съгласие) и от 08:00-14:00 и от 16:00-22:00ч.  може да се извършват ремонти. Това е по наредба.

# 576
  • Стара Загора
Добър ден и от мен.
И преди да забравя...честит рожденик на Стон. Да е здрав и много успешен!
У нас се става в 6,50ч сутринта...започват в 7,30ч. и карат като по програма...има дни до 15ч /два дена/ и другите дни свършва в 13,30ч. Не карат Бел и литература. Госпожата се разболя от Ковид още началото на октомври и все още не се възстановила - нямат заместник. Когато бяха присъствено или караха немски или някой заместваше...общо взето нищо не правят по бел и лит. и нямат оценки.

# 577
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Стон, казвала съм и друг път, че сина ти ми напомня на моя Simple Smile. Ами ще се окажат астрални близнаци. Да ти е жив и здрав, все така готин, отстояващ личното си пространство и мнение!
Моят син също става на 14 днес. Странен празник ще е. Аз съм с корона за съжаление и не го карам особено леко. Дано ми просветне малко и да повдигна духа! Младежът е леко вкиснат по обясними причини, но съм обещала компенсация. Само да се махне тази "гад", която ме измъчи толкова много.

Не съм ви чела тези дни, а вие пишете страшно много. Да ви кажа обаче, че въпреки, че съм против ДО след това, което преживявам тези дни май вече съм му фен. Бих била съгласна и на нулева година. Само да се нормализират нещата. Искам си стария живот !!!

# 578
  • у дома...
BlueSky7, бързо да се възстановиш! Време за празници ще има много. Жив и здрав да ти рожденника и много успешен.

# 579
  • о`майна лунна нощ е
BlueSky7 да ви е честит рожденикът! Бързо възстановяване за теб, а на наборчето - да не губи дух, желание и сили да учи.

# 580
  • Между гори и планини
Blusky7, бързо оздравяване! И честит рожденик, да е здрав, всичко друго е постижимо!

# 581
  • София
Блу, бързо възстановяване на теб! Да ти е жив и здрав рожденика. А неговото не се губи. Ще го зарадвате с нещо като се възстановиш. Важното е да сте живи и здрави.

# 582
BlueSky, да ти е жив и здрав рожденика! Много да е щастлив! А при теб да минава бързо!
Аз също съм много притеснена, мой близък е с COVID и снощи е бил с 39 градуса температура. А той си има проблеми с белите дробове, едър мъж е, има и високо кръвно. Не е пил никакви лекарства до момента, а от седмица не се чувства в добра форма. Мислеше, че е настинал.

# 583
Blue sky, бързо оздравяване, първо. И честит рожден ден и на твоето момче.
Днес във фейса видях, че щерката на моя позната също има рожден ден. Вече е млада госпожица, студентка в чужбина  -отговорна, амбициозна и много ученолюбива. А такова проклето дете беше като малка 🤣 Та докато честитях и нейния рожден ден се усмихнах и обнадеждих. Може би на упоритите, инатести и твърдоглави скорпиони в един момент им се наместват чакрите.

# 584
Честито на рождениците! Здраве и щастие на тях и техните семейства!

Общи условия

Активация на акаунт