Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 969
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Равни количества от трите добре смесени.

# 511
  • Пловдив
Кога и за колко време се пие?

# 512
# 513
  • тук и там
Записвам се пак при вас.Не знам дали си спомняте,че ми изписаха едни хапчета за отслабване,но вътре имаше съвсем слабо дозирани антидепесанти,или така наречените хапчета за добро настроение.Отслабнах  3 килограма ,всякакви оплаквания от психическо естество-като лесна плачливост,промяна в настроенията , нервност ,раздразнителност  седмица преди цикъл и т.н- спряха,и общо взето всичко беше наред и аз бях супер "Дзен".(за това и спраях да пиша в темата).Чак ме хвана яд че не съм отишла на лекар да ми изпишат нещо по-рано. И така -до миналият месец,когато цикълът ми не дойде. Имах само болки в яйчниците.Този месец трябваше да ми дойде пак преди 2-3 дни,като гледам-пак няма да ми дойде май..Започнах пак да ям много и сладко,точно като преди и май ще  кача тези килограми..(това -от както не ми дойде).Преди ми се е случвало да ми прескочи цикъла един месец,но два месеца един след друг да не ми дойде -не се е случвало..Притеснява ме тази болка в яйчниците от време на време. Покрай "хапчетата за отслабване"-нямам никави оплаквания ,спокойна съм и в добро настроение.Нямам и  горещи вълни ,сърцебиене или други симптоми -но искам да ми дойде вече,щото ще изям света а и ме притеснява да няма нещо-киста или друго на яйчниците...Та ще трябва май да ходя на АГ за преглед -ако не ми дойде. .
На 46 съм. Струва ми се рано да ми спира цикъла и сигурно ще трябва да пия нещо за да го предизвикат..

# 514
Записвам се пак при вас.Не знам дали си спомняте,че ми изписаха едни хапчета за отслабване,но вътре имаше съвсем слабо дозирани антидепесанти,или така наречените хапчета за добро настроение.Отслабнах  3 килограма ,всякакви оплаквания от психическо естество-като лесна плачливост,промяна в настроенията , нервност ,раздразнителност  седмица преди цикъл и т.н- спряха,и общо взето всичко беше наред и аз бях супер "Дзен".(за това и спраях да пиша в темата).Чак ме хвана яд че не съм отишла на лекар да ми изпишат нещо по-рано. И така -до миналият месец,когато цикълът ми не дойде. Имах само болки в яйчниците.Този месец трябваше да ми дойде пак преди 2-3 дни,като гледам-пак няма да ми дойде май..Започнах пак да ям много и сладко,точно като преди и май ще  кача тези килограми..(това -от както не ми дойде).Преди ми се е случвало да ми прескочи цикъла един месец,но два месеца един след друг да не ми дойде -не се е случвало..Притеснява ме тази болка в яйчниците от време на време. Покрай "хапчетата за отслабване"-нямам никави оплаквания ,спокойна съм и в добро настроение.Нямам и  горещи вълни ,сърцебиене или други симптоми -но искам да ми дойде вече,щото ще изям света а и ме притеснява да няма нещо-киста или друго на яйчниците...Та ще трябва май да ходя на АГ за преглед -ако не ми дойде. .
На 46 съм. Струва ми се рано да ми спира цикъла и сигурно ще трябва да пия нещо за да го предизвикат..

И какви са тия хапчета? Не че имам нужда от отслабване, но ми стана интересно как така за отслабване и с антидепресамти

# 515
Аз си взех родиола по препоръка на някоя дама от тази тема. Трети или четвърти ден я пия, но като че ли... Не смея да повярвам още и тихичко казвам - като че ли действа. Не съм толкова непоносимо нервна.

# 516
  • тук и там
Специални.Grinning.Лекарят ми освен личен е и диетолог, и помага за справяне със зависимости.С негова помощ спрях цигарите преди 9 години(а пушех по кутия на ден), но пък и качих след това едни 10 килограма ,които нямат махане,а и преди не бях слабичка-та липидният ми профил от няколко години хич не е окей. Със рецепта са-не съм тук за да говоря за тях, а че може би съм имала нужда от  някакъв лек АД ,защото имах много оплаквания касаещи настроението,тревожноста ,нервност и  силната раздразнителност (седмица преди цикъл  направо аз чак не се траех).
Просто се чудя да отивам ли на АГ заради липсата на цикъл,или да чакам-да ми дойде,или да спре окончателно..
И ако спре-кога да очаквам вълните? Ей това ме притеснява-тъкмо се почувствах спокойна и в добро настроение,да не ме емнат сега пък горещи  вълни и сърцебиене?

# 517
  • Козлодуй
Kaisia, и аз имах оплаквания че не ми идва цикълът и тук ме посъветваха да взема мака и така пих мака, освен това си правя в едно кисело мляко слагам малко протеин, канела и малко счукано ленено семе - то предизвиква цикала съчетано с канелата особено канелата е много добра за предизвикване на цикала и тогава така се оправих Simple Smile Радвам се че пишеш отново и аз се опитвам да отслабна и се боря с нервност и тревожност а сега и с прищипан нерв на кръста - та ме боли крака и не мога да ходя - помня че по едно време и ти имаше проблем с кръста та сега пия и милгама и куп други лекарства Simple Smile
А забравих да кажа, че освен че помага за цикала, канелата, помага и да не чувстваш глад за сладко Simple Smile

# 518
  • тук и там
pvacheva, за съжаление още имам проблеми с кръста и след последната криза(юли месец), се наложи да спра спорта. Не успях да се възстановя този път (както друг път се се случвало-макар и след няколко месеца).Опитах на  своя глава пак да се върна към дом.тренировки-и без малко пак да остана на легло още след първата тренировка. Последнат криза беше много тежка-та явно стават все по-тежки с всяка следваща. Невролога ми каза-плуване,йога,тай-чи. Това като спортове. Трябваше да ходя и на кинези терапия,но покрай ковида -реших да не ходя по болници,и общо взето не е добър момента за каквито и да било процедури. Та като спрях и спорта и съвсем се влошиха нещата от към омазняване и напълняване..Правя в къщи една кундалини йога,но тя е по-скоро релаксираща и за раздвижване,не е натоварваща никак .За кръста е добре де,че иначе съвсем ще се обездвижа .
Ще пробвам освен това с лененото семе. Или да взема направо ленено масло на капсули?
И аз се радвам че пак се засичаме в темата..Heart

По време на криза-пия само силно обезболяващо(трамадол).Невролога каза че няма никакъв смисъл  от противовъзпалителни. След  кризата   вече и аз минавам на милгама. Изписала ми е и някаква Куркума(Флексифитол)за три месеца,ама съм скептична за развоят на нещата за в бъдеще ..Та ще си патя и за напред от кръста де..
Ако още си на легло(и не можеш да ставаш)-поискай да ти изпишат трамадол,или по-лекият вариант-паратрамол. За болка при мен само това помага.Но не лекува-само за болка е, но който е имал прищипан нерв-знае за каква болка става въпрос..

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 13:56 от Kaisia

# 519
  • Пловдив
Внимавайте с лененото семе/масло/, съдържа фитоестрогени, а на нашата възраст обикновено прогестерона ни е малко, не естрогена...

# 520
  • Козлодуй
И аз гледам да не се обездвижвам - като си пия обезболяващите започвам леко да загрявам и след това правя упражнения за кръста - кратки и йога защото от това се страхувам да не остана на легло Simple Smile
Ама аз слагам само като подправка в кис. мляко счукано ленено семе - много е вкусно и ми идва цикълът слагам и канела тя съдържа ли фитоестрогени?

# 521
  • тук и там
А,щом можеш да ставаш-значи е минала кризата и сега само трябва да се пазиш. Аз по време на тези кризи не мога да ставам почти. Само до тоалетната  мога да  ходя тогава  и то със помощта на стол(стол пред тялото,със  облегалката към мен-хващам облегалката и го тикам пред себе си-защото нямам проходилка ) и силни обезболяващи. И така съм седмица..

Канелата знам че сваля кръвната захар само..

# 522
  • Козлодуй
Ами първо бях на системи и инжекции - идваше сестра у дома да ми ги поставя - кризата мина и сега на вторичния преглед невролога ми изписа едно лекарство Нивалин от блатно кокиче и продължавам да пия другите - много са но за сега съм добре даже успях с упражнения да откача единия нерв сега ме боли само отпред на крака Simple Smile
Забравих да кажа че и аз трудно ходя до тоалетна - да не би от това да не ти идва цикълът - не е лошо да се чуеш с невролога си по този повод Simple Smile

# 523
Дъ демон
Вече са отговорили
По една супена лъжица в един литър водя. Дели се на три приема преди ядене. Аз съм го пила максимум десет дена преди, когато в началото на пременото правих кисти. Почвам го, идва ми и спирам. Сега не знам колко ще го пия. Мисля да опитам три седмици. После ще спра и ще чакам пак да стане лошо.какви друго да направя.
Мисля да си направя пакет щитовидна. Видях че има намаление на пакет. Точно ще видя кое накъде е.

# 524
  • София
Някой пил ли е глюкозамин за болки в ставите и гърба?
Чудя се дали да не взема този профилактично:

https://remedium.bg/glyukozamin-hidrohlorid-s-fibri-za-stavi-tak … ure-s-way-12752/p

Засега нямам изразени болки, но искам да взема превантивни мерки. На 46 съм.
Миналата зима имах болки в коленете, но след 3-месечно пиене на колаген се оправих.
Не съм сигурна дали от колагена или от само себе се ми мина.

Общи условия

Активация на акаунт