Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 913
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Питах заради съставките, които ги чувам за първи път.

# 616
Питах заради съставките, които ги чувам за първи път.

Аюрведични билки са. Доколко обаче и как ще ти повлияе.... Божа работа!

# 617
Аз не виждам съставките. Не ми излизат.

# 618
Здравейте !
Включвам се и аз в темата Simple Smile
На 45 съм и точно след като ги навърших цикълът ми рязко спря -
винаги е бил на 28 дни, втори и трети ден по-силен , течеше ми по пет-шест дни .
Така, след като 63 дни изкарах без цикъл и се чувствах ужасно - подута, нервност, започнах да пия Витекс на Nature's Way - както го дават по две сутрин и вечер . Още след първия ден се почувствах много добре - "отдута " Simple Smile, на втория ден ми започна и цикъл , първо плахо, после след два дни така се засили, вече осми ден тече, ама тече яко, непрекъснато съм с макси тампон, през него протича, със съсиреци, парчета, страшна работа . От вчера спрях Витекса , та въпросът ми е , при някой от вас имало ли е такъв ефект от Витекс ?
Само да вметна, че ноември бях на профилактичен гинекологичен преглед, и цитонамазка правих, всичко е ок .

# 619
  • Пловдив
Най-вероятно и без витекса пак така щеше да бъде - при мен след голямо закъснение цикълът винаги е обилен, със съсиреци и по-продължителен.

# 620
И при мен след 4месечно отсъствие...декември продължи около 18 дена.Както писах преди пих Дуфастон 10 дена..спря и днес на преглед гинеколожката ми се накара за самолечението-Дуфастона ми образувал удебеление на лигавицата.Каза да го спра ,изписа само витамин Ц...след 10 дена пак преглед.Защо ли се съмнявам малко в преценката й днес?!

# 621
И аз да споделя моите болежки. На 25.08.2020г. си сложих хормонална спирала, защото имах много обилен цикъл, който ми идваше на 21 дни. На 52. години съм. Имам миомен възем 3 мм, който е на задната стена и от него много кървях при цикъл. Също така имах и ендометриоза. Хемоглобина ми не се покачваше повече от 95, дори и да пиех лекарства за него. Та сложиха ми спиралата и до края на декември всеки божи ден ми прицапваше. Ходих на прегледи и гениколога все ми казваше, че това е нормално и ако издържа ще спре напълно. Е издържах 4 месеца. Сега вече нямам от месец и половина и тук преди няколко дни започнаха да ме болят гърдите, все едно, че ще ми идва. И преди са ме бобели, като имах редовен цикъл, но след като ми мине и ми минаваше. Питам някой има ли такъв проблем?

# 622
  • На планетата земя
През цялото време общо 5 месеца докато бях с хормонална спирала ме боляха гърдите и особено лявата при допир.Течение имах 4 месеца,после болки ниско долу ту отляво,ту отдясно,ту по средата,абе отврат.Нощни изпотявания,цялата мокра.Сега един месец след като махнах тази спирала нямам и помен от тези оплаквания,много се радвам,че се отървах овреме.

# 623
Пия вече хормони от 2 месеца почти OK остават ми 12 дни да свърша втората опаковкa гърдите започнаха ужасно много да ме болят, не само самите цици, а сякаш и мускулите около тях и пространството между двете гърди също ме болеше адски много , доста странно. Не свалях сутиена дори вкъщи и като спя. Постоянно се опипвах за бучки. Малко се отчаях ,защото иначе се чувствах по_добре, започнах да спя по_добре и по_спокойно. Разцъвнах. Laughing Видимо бюстът ми порасна доста_ на 40 год. се сдобих с цици.SatisfiedNerdStuck Out Tongue
С повечко аспирин, омега 3 и др. добавки е търпимо положението. Омега 3 е много важно , премахва възпаление и разсейва ако има проблеми.
Благодаря на тази душица , която сподели за НАК. Много ми помогна също. Макар, че го приемах само 10 дни и ми излязоха киселини, го спрях, но мисля да го вземам поне 2 пъти в седмицата.

# 624
Здравейте мили дами,откриха ми ендоментриален полип,въпросът ми към вас е към коя клиника да се ориентирам за премахването му,като ми се ще да е без пълна упойка 🙂
Ако има някоя дама минала скоро през това ,ще се радвам за обмяна на информация!
Знам,че в клиниката на доктор Сигридов правят тази интервенция без упойка само с обезболяващи и доста жени са много доволни, но часовете за там са доста оскъдни,а не ми се чака много🙂
На мен ще ми махат полип/и този месец във Вита за втори път с пълна упойка.  От гинеколожката знам най-общо, че диагностичната хистероскопия (офис хистероскопия) се прави с локална упойка, защото само се оглежда маточната кухина, докато при оперативната слагат пълна упойка, защото не се знае какво ще намерят и колко време ще се проточи операцията. При мен 1-я път на УЗ виждаха едно образувание, което дори не казаха, че е полип и чух няколко диагнози, а по време на хистероскопията се оказаха 3 полипа и срастване за махане. Не е болка за умиране пълната упойка.

Ами не съм им фен на пълните упойки,ако могат разбира се да се избегнат,за това се интересувам,махнах фиброаденом на гърдата с местна упойка,не беше приятно изживяване ,но доста по щадящо за организма /според мен/🙂
А иначе във въпросната клиника на Сигридов има доста жени с по 2,3 полипа и то голями,премахнати без упойки...Та не знам,явно има и такива варианти 🙂

# 625
  • тук-там
Ако има дами на ХЗТ, моля да споделят как им се отразява. Предварително благодаря!

# 626
И тъй днес си направих пакет щитовидна. Взех си ваучер от Омед за 10 лв и доплатих ошще 32+3 .
Просто не знам какво ми става по принцип, освенче съм в онази деликатна възраст, ама съм като повреден уред. Вечер се будя със силно сърцебиене и ръцете и краката ми потни, след 15 минути пък замръзвам . Не  мога да заспя като ,забравям, изтървам.....та затова четох четох  И мисля че имам всички симптоми на проблеми със щитовидната....., нооооооо те се припокриват и със симптомите на  перименопаузата. Понеже личната се скъпи на направления,  викам дай да си направя. Мъжът ми смята че "всичко ми е от главата" ама ще го видя него като го затресе кризата на средната възраст.
Излязоха ми изследванията, като гледам май всичко е в границите . Да кажат запознатите според вас нещата в норма ли са?

# 627
_re_ge, добре са ти изследванията.. От пременопаузата е явно... И аз така нощем, но не е всяка нощ, а в определени моменти... Имам дни пък се будя от студ, а в къщи не е студено... Някой път се будя често и все едно не съм спала, друг път спя като пън.... А и забелязах, че получавам някакви странни синини по краката преди цикъл, не са нещо фрапантно, но не помня да съм се удряла... Пускала съм изследвания по тоя повод след консултация с лекар - ПКК, Дкк и не помня какво още-няма проблем.. Четох, че имало нещо общо с естрогена

# 628
Ако има дами на ХЗТ, моля да споделят как им се отразява. Предварително благодаря!
Досега освен мен незнам за други дами. Писала съм по нагоре. Цикълът ми беше спрял за 2 год. без видима причина или някакви образувания.

# 629
Досега освен мен незнам за други дами. Писала съм по нагоре. Цикълът ми беше спрял за 2 год. без видима причина или някакви образувания.
Аз минах на Хзт сред консут с ендокринолог. Нямам негативи. Като ползи отчитам възстановяване на съня, овладяване на кръвно налягане и цялостно подобрение на качеството на живот.

Общи условия

Активация на акаунт