ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 687
  • 827
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро. Simple Smile
Не е тонет във фб групата. Но скоро неизбежно ще почне бебевалежът и тук. Simple Smile
Изгубен, как ядеш през нощта и нямаш киселини? Магнезият не се ли спира в 9-я месец, освен при секцио? Той все пак се натрупва и не изчезва веднага.
Аз спрях всичко освен чернодробните хапчета, че скоро ще трябва да се мятам от групата на лежащите в групата на активно предизвикващите.
Прекрасен ден да имате!

# 301
  • Sofia
И аз спрях магнезия, особено след като ме наляха в болницата . Дано не стана януарска мама от толкова презастраховане..

# 302
Аз също си мислех, че трябва да го спра влизайки в 9 м., но следящата ме лекарка твърди, че трябва да го пия до средата на м. ноември, предвид, че термина ми е 3 декември 🤦‍♀️🤷‍♀️. Не знам до колко е добре, но винаги поставям под съмнение всичко казано и трудно се доверявам.... голям проблем ми е това. 😔😪
Стискайте ми палци, в сряда мисля да се срещна с лекарката, която искам да ме изражда-нямам никакви впечатления от нея, само отлични отзиви за нормално раждане. Надявам се да не ме отпрати 😔
Реших да не се доверявам на препоръката на следящата ме лекарката относно израждащ, т. к доста тъпо  е 9 месеца да ме следи и да не ме предупреди, че не мога да разчитам на нея предвид, че винаги съм подхващала темата за раждане.
Хубав ден на всички!

# 303
И аз още си пия магнезий, че иначе са страшни крампите в краката, ама имам още една седмица до влизането в 9м, а другата седмица ще питам и АГ какво ще каже. Вие в какво ще събирате багажа за болницата. Аз мислех чанта(както пише навсякъде "една чанта за родилното" 😂) ама до момента съм събрала почти всичко за мен и бебо временно в 2 големи хартиени торби от ДМ и то този багаж в чанта няма как да влезе 😂😂 ще ми трябва или сак или куфар, ако мм в на работа като тръгна да раждам, ще трябва да го мъкна сама.

# 304
Тестах да сложа само някакви основни неща в една чанта и тя се напълни, та съм с мисълта за куфарче на колела. Започвам да си мисля дали да не взема и комплекта за изписване (едната бъдеща баба е купила, ама трябва да ми го изпрати и да го изпера, изгладя...).
Нещо започнах да се дразня на някакви неща - до сега бях като да съм вземала някакво "спокойно" хапче. ММ снощи нещо ме ядоса и с малкия бяхме будни до 4 ч., а тази сутрин малчо вече беше буден в 8ч - отидоха ми надеждите за спящо бебе Grinning Grinning Grinning

# 305
При мен основните неща са поне едната торба, освен ако не облека всички нощници, халат и дрехите за изписване върху мен и да тръгна с по-голяма дамска чанта 😂😂😂😂

# 306
При мен основните неща са поне едната торба, освен ако не облека всички нощници, халат и дрехите за изписване върху мен и да тръгна с по-голяма дамска чанта 😂😂😂😂

Ох, да си запиша и дрехи за изписване за мен Grinning иначе ще си тръгна с каквото съм влязла Relaxed

# 307
Фифи, ами ям е силно казано ..или една чаша прясно мляко с бисквитки, или кисело ако нямам прясно.....ама се засищам и минал половин час да ми се доспи...

Аз също намалих на своя глава Магнерота 2*1 доктора каза, че не пия нищо все едно, така че да си го пия.

Влезнах аз във тази фейсбук група ама нещо не ме кефи. Много условия, Еди кое си ще пишеш под този пост, другото под друг, това няма да пишеш, и са сто човека....то тук може и двеста да ни четат, ама си пишем едни и същи и ми е по- уютно Wink

Хубав ден !

# 308
Здравейте, мами,
Видях във фб групата, има бебевалежи. Наистина има условия.
Тук всичко си казваме каквото ни е на душата Heart
Вчера цял ден бях в движение, към 18 получих бледо червено петно и седнах без да ставам, в 21 ч получих колкото бобово зрънце кръв и след това нямам. Снощи се проверявах, чиста съм. Бебката си рита нормално. В средата на 8 - ми месец съм. Наистина не трябва много да се движа, а Sad То вчера не се бях спряла в нас - чистих прозорците на терасата, пусках пералня, пусках прахосмукачката, изпрах бебешките дрехи за изписване и наготвих леща. И хоп зацапване с кръв.
Сега ще лежа повече освен с ММ да ходим да пазаруваме и вечерта е на втората работа, утре той има имен ден и пак трябва да оправям, че ще идват сестра ми и нейния приятел на гости за малко.

# 309
Влезнах аз във тази фейсбук група ама нещо не ме кефи. Много условия, Еди кое си ще пишеш под този пост, другото под друг, това няма да пишеш, и са сто човека....то тук може и двеста да ни четат, ама си пишем едни и същи и ми е по- уютно Wink

Хубав ден !

Вече са 872 човека и всеки може да пуска постове свободно. Но съм съгласна, че тук е по-уютно.

# 310
Аз утре влизам в 9-ия месец и все още пия магнетот 2х2 (по рецепта 3х2) и 2х1 алеракт. Коремът ми беше много твърд почти през цялата нощ и много се стреснах, та пих и извънредно. Бебето беше много активно, дано не го стяга пъпната връв на гушката, а пък може да се опитва да се завърти, знам ли... Утре съм на тонове и пак ще питам доктора за магнезия, че евентуалното секцио е след 20- на дни... Grin
Багажът за мен първо беше в мек сак, сега го преместих в куфар с колела, за да е по-лесно и леко на мен или на санитарките. Памперси, помпа, шише и бебешки дрешки ще опитам да събера в една малка чанта тип за лаптоп. Ще ми се всичко да е у мен, но ще видим.

# 311
Аз пък си предписах към 6 месец магнезии, че ми се схванаха краката една нощ, но го пих само няколко дни, докато не отидох на ЖК и моя доктор каза, да не пия въобще. Не съм го питала какви са му съображенията, тъй като му се доверявам напълно. Преди две седмици пак на ЖК, индикира колко ми е чувствителна матката, демек точно като легнах получих контракция, инизрично забрани да пия каквото и да е, защото така е нормално, подготвям се. Уви, той беше болен последните седмици и първите ми два записа на тонове правих в Надежда, където и двата пъти ме гледаха супер изпитателно, защото имам контракции, ама знаете ли че имате, а пиете ли нещо...общо взето ме напрегнаха. Аз продължавам да си имам подготвителни, особено вечер, през половин час, понякога и през 15мин, но пък гледам да не се напрягам, все пак вече съм 36 + нещо и би трябвало всичко да е в ред.
Днес ще подготвя багаж, тъй като в Надежда където смятам да раждам, са описали да си носиш при приема, тъй като няма да се допускат свиждания и носене на допълнителни вещи. Имам една средно голяма чанта, и мисля да допълня в спортна раница останалото.
ПС: аз се спрях с второто бебче на кошара със сваляща се преграда, по модерно му май беше некст ту мама...и сега като намествам къде какво ще стои в стаята, се чудя тоз матрак 12см, дали не ми е малко височък. То не че ще се шугави толкова, че да изпадне, но все пак какво мислите?

# 312
При Ноемврийките има две двойки близнаци от вчера. Аз да питам, една приятелка ми подари количка за близнаци, гумите са сменени, на скъпа марка е, като цяло е доста здрава и запазена, но тапицерията е избеляла, вие подменяли ли сте, някога? При шивачи ли да питам, блъскам си главата, в нета, нищо не мога да намеря.

# 313
Ani_bani Ние взехме същата кошара докато си спи в нашата стая, за да ми е по-удобно, как ти се струва вече вкъщи сглобена, че ние отложихме да я сглобим малко по-натам да не се затрупваме излишно, защото оправихме детската стая. За матрака не мисля, че ще е голяма драма.. Дали 12,дали 8.. Тези 4см няма да направят голяма разлика според мен. И официално налепихме и стикерите 😍

# 314
#Desislava13, кошарата е супер, като изключим че и двата пъти като я разпъвах не съобразих логиката и се борих като прасе в тикви...иначе е лекичка, стабилна, това което очаквах. Права си иначе за височината, докато пишех осъзнах, че явно ме тресе и мен треска на финала и се чудя каква драма да си измисля Simple Smile
Стаята ви е страхотна. Аз съм уединила баткото в собствена, така че ще си се гушкаме с бебока едно известно време.

Общи условия

Активация на акаунт