ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 696
  • 827
  •   1
Отговори
# 330
При мен за първото раждане си поисках анестезия, като би трябвало да е била спинална, тъй като нямах система за допълнително вливане. Държа ме няколко часа до пълно разкритие, и като поисках още, доктора каза..айде айде трябва да усещаш контракциите, стига ти толкова. До колкото помня, някъде към 16-17ч ми изтекоха водите, в болницата ми включиха оксотоцин, към 20ч упойката, която определено ми спести доста мъки. Държа ме мисля до към 00ч, детето се пръкна в 1ч и нещо.
И този път в зависимост от разкритието, с удоволствие бих взела една доза за да премина по леко да същинската част.

# 331
  • Sofia
Някоя от вас раждала ли е с епидуриална упойка.??.Аз първия път родих без,но за този път се замислям дали да не поискам упойка..??
Аз съм раждала четири пъти с епидурална. Веднъж секцио и три нормални.

# 332
До колкото съм разбрала анестезия се поставя от 4 до 7см разкритие, след това не. Аз за сега съм решила да пробвам без, но с опцията да си поискам ако е прекалено нетърпимо. Попринцип съм с висок праг на болка, но не знам каква ще е тази от контракциите, за това и не съм твърдо решила без упойка. На момента ще преценя дали да си поискам. Като че ли повече ме е страх да ми боцкат инжекции в близост до гръбнака, въпреки че всъщност не е чак такава близост де.
Форевър, според мен стъклото е винаги по-добрия вариант, но е по-тежко. Според мен от тази гледна точка много се прибягва към пластмасата.

# 333
  • Sofia
Малечка, при последното ми раждане ми я сложиха на седем см. Това е добре лекаря да прецени, но и тези см са доста относителни..

# 334
Може, може. Предполагам, че всичко е доста индивидуално според случая и моментното състояние.

# 335
https://fb.watch/1CDOpqxLHl/ Ето едно много полезно видео за колебаещите се за упойката.

# 336
  • София
Здравейте момичета 😊 как сте днес? Тези дни ще ходим да вземем някаква количка.. Ама бюджета ни е доста ограничен 🥺 та се саднах нещо 😂 не знам какво стана тия няколко месеца направо...Имате ли мнения за тези колички с трансформиращ кош дето са. На мен много не ми харесаха, нещо не ми изглеждат много стабилни.. Ама като няма възможности много..😁🤔гледах ги в интернет, в Хиполенд сега има някво намаление на повечето.

# 337
Защо не погледнете нещо втора ръка? Колко ви е бюджета?

# 338
Здравейте момичета 😊 как сте днес? Тези дни ще ходим да вземем някаква количка.. Ама бюджета ни е доста ограничен 🥺 та се саднах нещо 😂 не знам какво стана тия няколко месеца направо...Имате ли мнения за тези колички с трансформиращ кош дето са. На мен много не ми харесаха, нещо не ми изглеждат много стабилни.. Ама като няма възможности много..😁🤔гледах ги в интернет, в Хиполенд сега има някво намаление на повечето.
Ние взехме втора ръка Stokke с летен и зимен кош, 2 чанти, чадър, комарник, чувалче за 500лв. Има доста добри решения до тази сума. Препоръчвам да се разровите.

# 339
Десислава е права според мен, погледнете нещо втора ръка, текстила винаги може да се изпере и дезинфекцира. Количката е нещо, което се ползва дълго време и то предимно по разбити улици. Най-бюджетните модели за съжаление бързо се разбиват, излизат им луфтове и започват да влачат на една страна. Накрая ще я платите двойно.Аз имам jane muum от баткото. Съвсем здрава е, не е мръднала и пак ще си я ползвам в началото. Возенето си е удоволствие с нея. Сега видях в олх една същата за 280 лв. в чудесно състояние.
https://www.olx.bg/ad/jane-muum-CID262-ID8lQOj.html

# 340
Мери да живот и здраве в Окръжна ще раждам,но не съм питала за упойката,пък и все още се чудя де..
Казват,че слагането на упойката е болезнена и от това ме е страх,че кръста ми без това от години е проблемен та да не направя беля,която да ми остане за цял живот..Имам шипове и невралгии,които се схващат от време на време и са много болезнени..Почват от врата и рамото и надолу до опашката,страшни болки са..
А за количките и на мен не ми допадат тези трансформиращи..

# 341
Хюлия , аз дори не усетих , когато ми я биха . Но раждането със и без упойка , нямаше нищо общо  едно с друго 🙂 Разбира се , личен избор , но ако мога да родя пак нормално , не бих се поколебала за упойката . Имах си дозатор на рамото през цялото време и те си знаеха кога да добавят още от дозата . Благодарение на това не усетих и шиенето , за разлика от кошмара първия път . За мен раждането с упойка беше сбъдната мечта - раждане без болка . Сега , ако се наложи секцио , много страшно ми става .

Жанинче , последното ти раждане ли беше секцио ? Сега за нормално ли говорите с док , или ?

Ронис , и аз предпочитам запазена количка втора ръка на добра марка и модел , вместо нова и евтина от магазина ... просто тези трансформиращите не ме грабват .

# 342
  • Sofia
*Мери*, първото ми раждане е секцио, после имам три нормални. Надявам се на четвърто Simple Smile

# 343
Мале , Жанинче ... браво на теб . Това е чудесно , предполагам няма смисъл да сравняваме , щом другите си ги искаш пак нормални 🙂
Аз сравнявам две нормални с една операция от пъпна херния и хич не ми се иска да ме режат пак , но ако се налага или е по-добрия вариант , няма да мрънкам ... много 😬

# 344
Жанинче ни е кумир тука, мале мале...и трите нормални щом са с епидурална може тя да разкаже повече, но по мои спомени страха е повече от болката, не усетих кога ми сложиха епидуралната, преди нея бият местна нея я усетих като боцкане и подскочих та ми се караха да седя мирна... Това беше. После не съм усетила нищо.... Нито шевовете накрая Wink

Сега си поприпомних малко и ми стана една идея по- спокойно поне за болката, само трябва да имаш сили да напъвашшшшшшшшшшшшш.

Мери, и аз така ме е страх от секцио, защото имам една коремна операция от която се възстановявах дъъълго дъъълго, поне седмица бях в болница, после месец вкъщи на легло, не ща да чуя за операция, дано успея нормално. Вече ако докторите преценят че не мога , тогава -да...

Сега между другото белега от тази операция така се е опънал, имам чувството че ще се разтвори. Та там мажа повече с крема за стрии.

Общи условия

Активация на акаунт