ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 587
  • 827
  •   1
Отговори
# 90
Лансинох е много хубав крем за зърна, даже при подсичане съм казала и дупето на бебето с него.
Може ли да се издаде болничен със закъснение. Трябва да ми пуснат от 8.11, а съм 9 на преглед( обикновен 30 дневен болничен)

Може да се издава със задна дата.

За нос взех от тези които се засмуква с уста. Днес ако ме хване музата ще подредя чантата. Взела съм доста излишни неща та ще си помисля как да я подредя. Колебая се между 2 болници, а те са с различни списъци за багажа. Като се хвана ще ви пратя снимка.
Днес получих от ремикс зимно палто за бременни/бебеносещи. Страшно много си го харесах и е супер дебело и плътно.

Изгубен, помпата е от списание кенгуру и ивентас от гивавеите им в инстаграм покрай бебемания.
На моето пране му се вижда края. Остана една последна пералня да се пусне с бебешки дрехи. Имам бая пакети с памперси, взех различни марки и различни размери. Дойдоха и тези от Asda. От там взех и витамини за мен, капки колииф за беба, крем лансинох за мен и още няколко козметики за беба. Както и два комплекта шишета томи типи, които ако не ми потрябват ще пусна в OLX. От тук съм взела мостри на хип и няколко неща на дав бебе които дойдоха с музикална кутия.
За "аптечка" мисля да закачим един кухненски шкаф в стаята и да наслагам там разните памуци, тампони, еднократни подложки, клечки, физиологичен разтвор, козметика, капки, сиропи... По-късно и с люлеещия се стол ще се похваля, само да си освободя място за него и ММ да ми го сглоби.

# 91
Момичета,
Включвам се с нещо неприятно. Съобщиха ни, че много близък наш приятел е починал снощи. Дойде ни изведнъж (като всяка подобна новина). С ММ се знаят от деца и сега му е много трудно. Иска ми се да бъда силна за него, но не мога да се успокоя и да спра да плача, чак въздух не ми достига. Мисля да взема един валидол , а за погребението да не ходя. Не мисля, че ще мога да го понеса, а и ме е страх да не направя някоя бела с бебо 🥺
Животът е изключително непредвидим, затова нека се радваме на хубавите моменти и да не се тревожим излишно за дреболии.

# 92
Ellina80, съболезнования.  Sad
Fillme, между кои болници се колебаеш, ако не е тайна?
Krem123, болничният може със задна дата, но не повече от 3 дни, доколкото знам.
Paradigma, с подплънки ще се ходи и без това задължително. Аз си взех многократни, перящи се. Може ли линк към ел. аспиратора ти. Аз съм ползвала такъв към прахосмукачка, не е страшен, но сме го изхвърлили.
Yan25, не е ли много рано да се гледа дали е увита връвта; то всеки ден може да се върти още колкото си иска, да се заплита и разплита. Предното го родих нормално с 3 пъти увита пъпна връв около врата без проблем, та не бих мислила за това и сега.

# 93
Елина, моите съболезнования.

Момичета, днес ми попадна това от сайта на Вис Виталис и се замислих какво ли им е на нашите мъже...:
        “„ Изписването” на майката и бебето от родилния дом е важен момент в живота на всяко семейство, който се помни цял живот.

Това е истинско предизвикателство и важно житейско изпитание най-вече за бащата на бебето.

Ще съумее ли той да превърне мига в празник, или ще се изложи пред цялото семейство?

Ритуалът носи огромен емоционален заряд и дава шанс на таткото да засвидетелства не само своята обич, но и своето уважение към нежната си ”половинка”, а също и към рожбата си.

Имай предвид, че за да се стигне до паметния момент, в който всички подмятат пред камерата скъпоценния „вързоп”, е нужна доста работа !

Съвети на Вис Виталис :

-        за Бога, братко, не „притупвай”  ритуала !

-        действай винаги в хармония и съгласие с жена си - допитвай се до нея, особено, когато е в невъзможност да търчи лично на шопинг.

-        същевременно с това не пропускай да я изненадваш приятно, но умерено

-        вземи подходящия комплект за изписване”

# 94
Fifiana, УМБАЛ "Канев" АД гр.Русе или “МБАЛ ТУТРАКАН” ЕООД

# 95
Елина, съболезнования!
Ето го аспиратора
BGN 18.47  50%OFF | Kid Baby baby Nasal Aspirator Electric Nose Cleaner Newborn baby sucker cleaner Sniffling Equipment Safe Hygienic Nose aspirator
https://a.aliexpress.com/_mq3a1k5
Дойде сравнително бързо от Али Експрес.

Ellina80, съболезнования.  Sad
Fillme, между кои болници се колебаеш, ако не е тайна?
Krem123, болничният може със задна дата, но не повече от 3 дни, доколкото знам.
Paradigma, с подплънки ще се ходи и без това задължително. Аз си взех многократни, перящи се. Може ли линк към ел. аспиратора ти. Аз съм ползвала такъв към прахосмукачка, не е страшен, но сме го изхвърлили.
Yan25, не е ли много рано да се гледа дали е увита връвта; то всеки ден може да се върти още колкото си иска, да се заплита и разплита. Предното го родих нормално с 3 пъти увита пъпна връв около врата без проблем, та не бих мислила за това и сега.

# 96
Здравейте и от мен. Днес си купих един мек повивалник и да ме пита човек защо не си взех и една бройка 50/70 постелка за преповиване ( досущ протектор за матрак, но без ластици и по-малка за 5лв), която е мега удобна като ходите на гости да си я взимате да не напикава бебо дивана на бабите например. Утре пак ще се дотътря до Хиполенд за нея, а съм от днес без кола, че продаваме колата на ММ и той от днес приватизира моята.  Взех си и едно не много голямо пластмасово канче,  когато къпем бебо във ваничката да си го поливам с него.
Сега преподреждах скрина и си открих малката лед лампа от времето на Мони. Много ми бе полезна през ноща, като трябваше да приготвям АМ . Включвах я насочена към пода и така имах светлина без да осветявам цялата стая и бебо да се разсънва.....нахранвах я без да я разсънвам и преобличах. Казвам ви една такава малка лампичка е много полезна, защото в началото бебето не знае какво е ден и нощ и този ритъм трябва да му го създадем ние мамите и е хубаво през ноща всичко да се прави на минимална светлина,  за да не го разсънваме. Щастлива съм че я открих. С радост пак ще влезе в употреба.
За Лансиноха и аз си взимам от него и искам да ви кажа, че ако не ви потрябва за зърна, петите от него стават кадифени Stuck Out Tongue Winking Eye
За сополките: ние бяхме с приставка за прахосмукачка, но неудобството е шума на прахосмукачката.  Тези помпички като круша не вършат абсолютно никаква работа, много слабо дърпат. От племенницата се уверих че тези с маркучето,  при което майката дърпа с уста са супер ефикасни.....спокойно маркучето е дълго и няма да налапате нищо. Парадигма този аспиратор има за мен лично много части за почистване , а и на самата реклама не можа да изсмуче всичко от черния плот.

Това е повивалника.

Това ми е лед лампичката за през ноща.

# 97
Skrubi

Може ли да споделиш откъде е лампата, ако се сещаш. Такава си представях и аз за вкъщи 😊

# 98
Елина съболезнования!

Аз да се похваля с първите партиди дрешки вече подредени. Леле останах без кръст над тая маса за гладене 😰
Сега мисля да се разходя до ДМ да накупя още някакви глупости, които ще ми трябват за болницата.

# 99
Момичета, знае ли някоя от вас, дали в Надежда има възможност за доплащане за самостоятелна стая?

Елина, съболезнования. Опитай се да си възможно най-спокойна, колкото може според ситуацията...

# 100
Елина съболезнования. Sad

Скруби, както винаги изчерпателна.
Аз харесах в Икея едни лед лампички, има различни форми ще взема облаче, връзва се с тези рисувани планини, ако ми остане време да нарисувам ,нещо дребно над бара ще е. А лампичката е с такава нежна мека лека светлина точно за тази цел.....
Нашия повивалник е същия ама за момче;) и аз съм взела от тези протектори за матрачето на люлката, но стават и за в количка и за гости ако отидеш на дивана да постелеш.....
Аз гладех седнала Wink

# 101
Бел,  тази лампичка си я купих от ИКЕА едно време.....дори миналата година още ги продаваха.
Изгубен,  нали сме тук да си помагаме. Аз със Мони толкова неща научих в движение или след много грешки.
Ти нали вчера ме пита за масления екстракт от жълт кантарион:  в него има хиперфорин,  едно вещество с бактерициден ефект, а биофлавоноидите водят до по-бързата регенерация на епитела; правя си го през лятото; едно бурканче от детско пюре го пълня само с цвят на кантарион като го натъпквам плътно и заливам със зехтин до горе; затварям с капачката, която е надупчена предварително; седи на слънце 80 дни; разтвора става кърваво червен; прецеждам го и в тъмно шише го държа в хладилник; използва се една година. Като ми тръгне носа и ме заболи над очите от синусите: масло+сода за хляб+няколко капки от този извлек, първите дни на всеки 2-3 часа, после няколко дни сутрин, обед и вечер;

# 102
Значи вадя един тефтер и започвам да си записвам такива неща, то иначе се губят.
А сега вече няма да стане това със кантариона май май .....толкова много кантарион има в планината лятото че е грехота да не се пробва това.

Ето го облачето,свети нежно синьо, поне в Икея мострите светеха в различни цветове,явно се слага цветна крушка...
https://www.ikea.bg/products/lighting/children-lighting/upplyst- … pa-oblak/30424516
Има и още много избор от подобни в друга форма и други лед като тази на Скруби.

Моята свеки днес е изхвърлила едно бурканче с направени бонбони от джинджифил. Сега като се сетя да купя ще правя нови и ги крия.... За зимния сезон са прекрасни. Продават и готови мисля в руските магазини, но аз си ги правя. Ако искате ще пратя рецепта, то из нета има де....
Ето рецепта....https://www.youtube.com/playlist?list=RDCMUCOpUFUy_IOwx9_rg18H7_ … re&playnext=1
А тази Вали има страхотни рецепти;)

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 15:36 от изгубен

# 103
  • София
Включвам се и аз в новата тема.
Съжалявам да чуя за лошите новини в темата, моите съболезнования, дано оттук нататък да имаме само положителни емоции. Heart

Днес бях за пръв път на запис на тонове. Ще ги следим всяка седмица. Влязох в 36 г.с, АГ ми е дал вече документи за постъпване в болница за раждане.

Все още нямам избран педиатър - всички са супер заети и затрупани с пациенти и освен това ми казват, че е рано и да се обадя декември. Струва ми се странно да го оставя за последния момент. Rolling Eyes

# 104
Мами, купих памперси от два различни размера

От тях двата размера ще извадя за болницата

Общи условия

Активация на акаунт