ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 593
  • 827
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета,
Малко ме е срам да си призная, но реших, че ще бъда по-спокойна като запася нашата аптечка за зимата и подготвя предварително аптечката на бебка. За първи път направих онлайн две поръчки от аптека Субра и Sopharmacy. Имаше доста добри намаления, даже поръчах с намаление памперси и мокри кърпички на Памперс (по един пакет).
Не че ще затворят аптеките, но като знам през април месец как чакахме на супер дългата опашка и като влезеш пак нямаше всичко, абе общо взето успяха и мен да ме психират, въпреки че съм супер, супер позитивна. ММ беше много доволен от решението ми (а и предпочитам да стои при нас, вместо да тича по аптеките и да лепне нещо) и направихме списък с всичко. Сестра ми, която има две дечица ме посъветва да си взема за всеки случай една кутия с АМ на NAN - 400гр., та и това поръчах, но се моля да имам кърма...
Относно шампоана и олиото за бебка, и ние ще изчакаме, защото аз съм с алергии и очаквам всичко. Така че ще купим малки разфасовки след раждането.
Ако на някой му е полезно ще напиша какво съм включила в аптечката на бебето и това, което ми е казала сестра ми:
1.Етилов спирт 70%;  2.Памучета за почистване на пъпчето;  3.Аспиратор за нос - аз поръчах на Маример;  4.Физиологичен р-р за нослето - поръчах на Тетрисал; 5.Клечки за уши;  6.Капки Еспумизан и чай от копър за колики;  7. Дигитален термометър;  8. Панадол и Ефералган свещички - за температура;  9.Витамин Д на капки;
Дано не се налага да ползваме някои от тези неща, но знае ли човек.

# 106
Изказвам съболезнования! Sad

Вигантол ли сте поръчали ? В доста аптеки тук е изчерпан, не се бях сетила да го търся он-лайн.

Момичета,
Малко ме е срам да си призная, но реших, че ще бъда по-спокойна като запася нашата аптечка за зимата и подготвя предварително аптечката на бебка. За първи път направих онлайн две поръчки от аптека Субра и Sopharmacy. Имаше доста добри намаления, даже поръчах с намаление памперси и мокри кърпички на Памперс (по един пакет).
Не че ще затворят аптеките, но като знам през април месец как чакахме на супер дългата опашка и като влезеш пак нямаше всичко, абе общо взето успяха и мен да ме психират, въпреки че съм супер, супер позитивна. ММ беше много доволен от решението ми (а и предпочитам да стои при нас, вместо да тича по аптеките и да лепне нещо) и направихме списък с всичко. Сестра ми, която има две дечица ме посъветва да си взема за всеки случай една кутия с АМ на NAN - 400гр., та и това поръчах, но се моля да имам кърма...
Относно шампоана и олиото за бебка, и ние ще изчакаме, защото аз съм с алергии и очаквам всичко. Така че ще купим малки разфасовки след раждането.
Ако на някой му е полезно ще напиша какво съм включила в аптечката на бебето и това, което ми е казала сестра ми:
1.Етилов спирт 70%;  2.Памучета за почистване на пъпчето;  3.Аспиратор за нос - аз поръчах на Маример;  4.Физиологичен р-р за нослето - поръчах на Тетрисал; 5.Клечки за уши;  6.Капки Еспумизан и чай от копър за колики;  7. Дигитален термометър;  8. Панадол и Ефералган свещички - за температура;  9.Витамин Д на капки;

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 17:22 от New Reality

# 107
Искрени съболезнования за загубата. 😔

Връщам се от преглед, бебка е 3,017 в 35 +6 г. с. Тоновете са й ок, но е с увита пъпна връв около врата (един път) , което много, много ме притеснява.
 Винаги съм си мислела за нормално раждане, но сега вече много се притеснявам и откровено ме е страх да не се случи нещо.
Изключително се разочаровах и от това, че лекарката, при която се следя ми каза, че не може да поеме раждането ми, ако тръгне през нощта (прави само секцио) 🤷‍♀️🤦‍♀️ 😪😪😪 насочи ме към друга лекарка, за която честно казано не прочетох хубави неща, а тя настоява, че според нея ще ми допадне повече от други специалисти, които са изключително търсени за нормално раждане.
Отделно ми каза, че околоплодните води са ми намалели и аз в цялата тази суматоха съвсем не попитах дали е опасно това...
Като цяло много се напрегнах, отделно докато чаках за прегледа, една от лекарите си пусна тест за Ковид, а моята акушерка беше с нея и коментираха 😔😔😔😔🙄
Съвсем се отчаях от всичко честно казано... Не вярвам на лекарите и ми е изключително трудно да се доверя, може би и затова съм толкова разстроена...
Извинявам се за дългия пост....

# 108
  • София
Вигантол ли сте поръчали ? В доста аптеки тук е изчерпан, не се бях сетила да го търся он-лайн.

Момичета,
1.Етилов спирт 70%;  2.Памучета за почистване на пъпчето;  3.Аспиратор за нос - аз поръчах на Маример;  4.Физиологичен р-р за нослето - поръчах на Тетрисал; 5.Клечки за уши;  6.Капки Еспумизан и чай от копър за колики;  7. Дигитален термометър;  8. Панадол и Ефералган свещички - за температура;  9.Витамин Д на капки;

Не, марката е Jamieson.

# 109
Бела, и аз тъкмо по-рано писах за пъпната връв, при нас е увита 2 пъти, но АГ твърди, че не е проблем за нормално раждане. Било опасно, но не е показател за секцио. Затова питах и тук как се процедира. Имам приятелка, която директно й казаха секцио. Та и аз съм объркана, не знам..

# 110
Аз също поръчах козметиката по интернет само че от Медея ,излезе ми доста изгодно ,а не мога да мърдам на никъде .От неделя пак съм с кървене и добре че вчера бях на преглед и тонове ,притесних се че пак ще ме вкарат в болница ама за сега съм на домашно лежане .Доктора ми каза ,че не е очаквал че ще стигна до тук и да си оправям багажа за болницата, че по всяко време може да настъпи .И сега съм плътно на легло 😔🙄🙄.Бях си записала на скруби съветите и поръчах Бепантен (имаше и подарък към него за къпане) и джинджира алба бебе .И сега само броя дните ,а четем ужасни неща за плацента превия, че така съм се филмирала мани мани.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 17:13 от Daniela Pehlivanova

# 111
Yan25

На мен ми каза, че се следят тоновете и ако се установи, че детето страда и тоновете падат , се пристъпва към спешно секцио... И все пак е притеснителен факта, че има риск от затягане на тая пъпна връв в хода на раждане (мое мнение), което тотално ме плаши... и в главата ми се върти  тоя въпрос защо изобщо да се прибягва до това, като съществува риск, пък било то и минимален 😪

# 112
Бела,
На моята приятелка затова й казаха, че няма смисъл да се мъчи по нормален път, и направо да си планира секцио. Но моята Аг също е на мнение, че това не е достатъчна причина за операция и ще се види в хода на раждане. Мен много ме плаши цялата ситуация Frowning1

# 113
Момичета, случайно в аптеката чух, че никъде няма вигантол (за София коментираха) и предложиха на дамата някакви перлички витамин д. Аз имам на colief бебешорските, в makave.eu са намалени да знаете.

# 114
  • София
еллина, съболезнования.
Аз не бих отишла на погребението, но ти си знаеш.

Пъпната връв се следи чак накрая дали е увита и колко пъти. Дотогава може да се увие и развие многократно.
Отсега да си вкарвате филми и паника, е напълно излишно.
И да, не е достатъчна причина /ако не се лъжа 3 пъти и повече увита, е вече опасно/, слушайте ги тия лекари.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 19:22 от rave

# 115
Yan може пък да се развърти тая пъпна връв, не се филмирай! Щом и АГ те успокоява.
Ще взема и аз да прегледам онлайн аптеките за памперси и други дреболии, че преди малко с това обикаляне направо се задъхах.
 Вит. Д аз съм приемала този на Джеймисън, до колкото знам е най-чист или нещо такова, малко е по-скъп, но е много Хвален. От ден 1 ли се започва при бебоците с вит. Д? Аз специално за медикаменти те за бебо мисля да изчакам първата консултация, преди да купувам каквото и да е.

# 116
  • София
Аз с Вигантол се запасих още по време на бебеправенето, когато покрай всички изследвания пуснах и вит. Д, и се оказа, че и на двамата с ММ ни е под долна граница...
То и тогава беше кът и съвсем случайно намерих изостанал в една аптека и купих 7-8 опаковки. Grinning
Сега имам 3.
Мисля, че от началото ще им даваме, особено предвид, че са зимни бебета.
Но наистина, както каза Малечка, не е лошо да се изчака първата консултация.

И аз днес се отдадох на пазар.
Хубаво е, че повечето неща ще се използват дълго време, но въпреки това е плашещо как вървят парите... Grin
И то за някакви нужни неща, не за глезотии.
Излязох с не малка сума, а накрая ми останаха само колкото да мина през плод и зеленчука за продукти за салата. No Mouth
Иначе се снабдих с: повивалник, дъждобран за количката, протектор за матрак, почистващ спрей, мрежичка за новородено за вана на Севи Бейби, термометър за вода,  шише на Лансинох, ръкавички, ножичка за нокти, памперси 1ца от Лидл, памучни тампони за почистване и клечки за уши. Hands Clap

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 18:14 от rave

# 117
  • София
Мале, мале... аз за пореден път се убеждавам, че с ММ сме влезли в ретруградния Меркурий, защото другият месец сме рожденици и месец по-рано всичко трябва да се обърне надолу с главата. Laughing  Миналата седмица се счупи колата (а в Сф без кола си за никъде), кучето се разболя и сега сме по изследвания, а преди 10мин. ми изгоря пералнята. Айде сега, който прал дрехите на бебо, прал... аз днес трябваше да започна... Rolling Eyes  Напук на всичко гледам позитивно и хич не смятам разходите, просто защото ще трябва да ревна! Така че, мами - винаги може да стане по-зле, но пък нас ни чакат най-прекрасните моменти, така че горе главата, ако има каръци като мен! Flowers Hibiscus

# 118
Ох и нашата пералня сдава багажа, за 3ти път ми спира по средата на програма. Исках да вземем новата с предно отваряне, защото тази е с горно, понеже по натам искам да сложа сушилнята отгоре. Е да ама не, няма място в нито едно помещение, където да събера 2те едно върху друго, а в тоалетната, където е в момента, мога да сложа само пералня с горен капак. 😭😭
Добре, че пишете някакви списъци тука, постоянно се хващам да си допълвам с нещо моя списък, че все нещо забравям.

# 119
Сиси, Малечка, а хич не си падам по астрология, но съм склонна да се примиря и аз , че цялата каша този път се дължи на този Меркурий. Аз на всички ви се похвалих, че съм без пералня трета седмица, за капак се повреди и съдомиялната. Откакто ММ ми продаде колата споделяме неговата по график и точно когато трябва да ходя на лекар или тонове, точно тогава някой негов клиент се сеща, че точно в момента трябва да се срещнат. В общи линии последните три седмици са пълен кошмар от дребни неуредици, ама нали днес уж свършвало това ретроградие, така че успех с пералните. Аз вече се примирих, че ще чакам 😁.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 19:15 от paradigma

Общи условия

Активация на акаунт