Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 873
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Имам позната по ФВС, която през март уж да преподава си отиде на село, защото неси била ходила отдавна.

Ако говорим за момента когато минаха ДО как това е ощетило деца? Какъв Ви е проблема, че не е в къщи, а на село?

Въобще с голям замах определяте кой да вземе Неплатен отпуск и кой половин заплата.
Учителката не се е появила в нито една от платформите, предоставени от училището, защото като учител по ФВС е решила, че щом децата са си вкъщи няма как да играят физическо и затова е отишла на село, за да си подготви градина за засяване на зарзавата.
И аз лично нямам проблем, просто споделям.
Според Вас, човек, който трябва да е на работа, но в същото време си върши лична такава, каква заплата трябва да вземе и дали въобще трябва да взима?!
Въпросът ми и риторичен и не държа да ми отговаряте.

# 76
Няма как тази информация да не е известна на Ръководството. Щом по форума се разказва какво остава в училище да не са наясно.
Та в този смисъл предполагам, да не кажа, че съм убедена, че не на своя глава не си е взела часовете учителката. Твърде вероятно и отпуск да си е пуснала.
Някак не съм ок да се коментира дадена информация без да са ясни фактите.

# 77
  • София
Това е със знанието на директора.
А фактите няма как да ги коментирам точно защото сме във форум. Ако бяхме другаде щях да споделя повече подробности.
Сега мнението ми може да бъде прието само за чиста монета.

# 78
И при нас има много болни учители, всяка седмица са с различни и то по предмети като БЕЛ, химия, биология,а учителят по математика влизал болен в час, защото не вярвал на вируса. Имат много свободни часове, в които заместват учители по други предмети и ги оставят да си играят на телефоните. Ако това е присъствено обучение, ДО стократно го превъзхождаше.

# 79
Привет от мен. Записвам се само да ви чета. Включила съм на енергоспестяващ режим. Чака ни много дълга зима.

# 80
  • София
Според мен основна грешка на ДО (поне при сина ми) е, че учителите не изискваха децата да са с включени камери. Може да се изкл. микрофоните, докато преподавател говори и да се дава дума на дете, към което  е зададен въпрос например.
Снощи му го казах това като изискване, ако от утре минат в ел. среда...отг. беше "а,  да бе"...

Няма как да го изискват. Незаконно е. Примерно аз не съм съгласна нито да се снима домът ми, нито да се снима детето ми, още по-малко - такъв материал да бъде споделян из нета.
Крайно време е да почнем да правим разлика м/у понятията "учител" и "пъдарин". Основно наша, а не на учителите, е отговорността да ги възпитаваме... вкл. и на изпълнителност. Не можем, нямаме право - не и морално - да прехвърляме на учителите изцяло товара и отговорността по възпитаването на децата... ние за какво сме в такъв случай?

# 81
  • София
Нямам представа дали е законно, всъщност домът ти едва ли се снима, най-много стената отзад, на екрана е основно детето. Освен това не снимат, а върви онлайн видео, което не се записва.
За сметка на това е работещо. И го казвам като човек, който няма ни най-малко притеснение специално за детето си, защото имам отговорно дете, което съвестно участва и не се скатава. Просто ангажираността е различна, когато си включен, най-малкото учителят може да види дали в децата има разбиране или неяснота. Освен това аз лично много се дразня, когато съм в зуум и насреща има тъмни екрани - много неуважително ми се вижда към тези с включени камери.

# 82
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние в повечето случаи не сме у дома, когато се провеждат часовете.
и аз бях и съм против камерите, но тест, изпит, оценка... без да знаеш кой точно е срещу теб и дали не преписва от тетрадката не виждам как да стане.
он лайн камера за някои часове вече приех, но съм категорично против да снима клипчета и да ги праща.
обстоятелствата не са нормални, мерките и решенията също не могат да бъдат обичайните.

# 83
  • София-Младост

katiABV
Чак пък незаконно, не става въпрос детето с лаптопа да обикаля из апартамента. Ако родителите имат притеснения, отделят го в един ъгъл, да се вижда там една стена и дете и готово. Това за мен е единствения начин да се вижда, че има присъствие в час.

Казах ли, че от днес и при нас са в ДО от 5 клас нагоре.

# 84
  • Русе
Вие тук забравяте, че все още има деца, които не са от малцинствата, които нямат интернет вкъщи, които нямат компютър, лаптоп, или пък имат по един в семейство, забравяте, че има деца, които са по две или три в стая, деца, които живеят цялото семейство в горсониера и не могат да си позволят да участват активно в ДО с микрофони, камери и т.н. Аз също съм много против камери.

# 85
нищо не забравям. Sad
братовчедка ми е учителка в професионална гимназия. имат деца, които в живота си не са имали телефон, даже с копчета.
интернет и лаптопи са им само в мечтите.
точно затова винаги съм писала, че не могат да се налагат единни мерки за всички и всичко.

# 86
  • София-Младост
Аз признавам си гледах от собствената камбанария.
А как да стане тогава, че да е удобно за всички?

# 87
През пролетното ДО и ние извъртяхме бюрото с компютъра, така че да се вижда само стена. Сега в платформата има подобрение- фона отзад се вижда замазан.  Еми по-добре е, няма да местим сега.

# 88
ала бала, приемам че питаш мен.
не знам. не съм в системата. Sad
това, което знам със сигурност е, че няма универсални решения за всичко в живота, значи няма как да има и за ДО.

# 89
Хайде и при детето прогимназията онлайн. Засега до 13.11, ама дали. Само начален курс остават присъствено

Общи условия

Активация на акаунт