Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

 • 29 077
 • 740
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 2 486
Кали, много благодаря за новата тема.
Получихме съобщение в школо от утре децата да са с маски в клас. Веднага 100 плюс коментара за и против. Моята е с очила, маската й запотява и не вижда. Не знам как би издържала 8 часа с маска. Не че съм за ДО, но при това положение сякаш е по-добре.
Наизуст засега нищо не са им искали. Лятото само да ги прочетат трябваше.

# 16
 • Мнения: 6 480

Получихме съобщение в школо от утре децата да са с маски в клас. Веднага 100 плюс коментара за и против. Моята е с очила, маската й запотява и не вижда. Не знам как би издържала 8 часа с маска.
                 Аз ходя с широк ,тънък шал прегънат в 4 слоя ,защото не мога с маска задушавам се , а и очила не се запотяват с него.

# 17
 • София
 • Мнения: 3 503
Благодаря и аз за темата🌺. Да я изпълним с хубави неща.
Olive, стискам палци да успеете да намерите подходящия учител.
За ПИ на Междучасие не съм съвсем сигурна, че са по - трудни от НВО, поне по БЕЛ съдейки от резултатите на моя син.
MianaNia, и моята девойка е с очила и те и се запотяват, но виждайки колко е "ползотворно" ДО от пролетта и сега при брат й е готова и скафандър да облече само и само да ходи на училище.
Наизуст нищо не ги карат да учат, което е лошо, но пък лятото я накарах да научи На прощаване, Опълченците и още няколко които според мен са важни.

# 18
 • Мнения: 1 675
На моя син му искаха част от "На прощаване" да се знае. Три дни подред го изпитвах, уж прогресираше - да го казва без запъване и грешки. В деня на изпитването има 5. Уж запънал на две места, по негови думи, но като знам каква част от стихотворението имаха/не беше много/ явно си го е заслужил.

# 19
 • София
 • Мнения: 4 736
Моята е с очила, маската й запотява и не вижда.
Абсолютно същото е и при моя син. Затова бях толкова признателна на Rodiva, която сподели линк за алтернатива. Пускам го отново, защото за деца /пък и за големи/ с очила ТОВА май се оказва единствен начин.

За Междучасие - ние сме изключително доволни от подготовката до момента.
Домашните се проверяват веднага на следващия час и се работи по грешките с цялата група. Така децата се учат едно от друго от допуснатите грешки, което лично аз намирам за голям плюс.
Тепърва предстоят ПИ, които не знам как ще се проведат онлайн, но досега няма нещо, което да не ми харесва в тази школа. Организацията и комуникацията с тях също са качествени.

Стихотворения наизуст никой не го е карал да учи досега.
За сметка на това с преразказите много се подобри положението в сравнение с нивото му от началото на годината.

# 20
 • Мнения: 436
На моята дъщеря искаха само половината да научат наизуст от На прощаване.
От теста който е даден в предната тема ПИ по математика точките са 3 до 18зад, 19 са по 5т. и 20 по 6т.на всяко под условие. Правилно ли разбирам?

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 21:14 от ivanova 1234

# 21
 • София
 • Мнения: 444
Здравейте, сега разгледах сайта на Регалия и видях, че имат on-line тестове. Чудя се дали да взема книжките или да я регистрирам за on-line. Някой има ли мнения от предишни випуски дали се удобни тези on-line тестове?

# 22
 • Мнения: 139
Ние също не учим стихотворенията на изуст, до сега никога не са го правили. Не правят и тези или преразкази в училище, моята мисли, че е рано още за тях . Нула информация от родителската среща-учителката по БЕЛ не се появи, а по математика само съобщи приемното си време. Аз също търся учител по математика, тъй като разбрах, че школата не е за нея -автоматично преписва от дъската, без да разбира нищо.

# 23
 • На морето!
 • Мнения: 4 820
Благодаря за ПИ в групата! При първа възможност ще го дам и ще кажа как се е справил.
За стихотворенията- всички учат наизуст, имаха 1 седмица (5 дни)  да научат "На прощаване", цялото. За щастие той учи бързо наизуст и се справи, въпреки липсата на време, а тяхната учителка е писала двойки на децата, които не го знаят, за останалите (за негово съжаление) няма поощрение.

Днес хвърлих едно око по време на  онлайн курса по математика и се разочаровах. Младежът стои на бюрото си като наблюдател и съзерцава монитора с празен поглед. В тетрадката записана половин задача. По БЕЛ му беше много приятно и беше дори доволен, писа, подчертава, старае се, при нас явно математиката ще е мъка.

# 24
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 33 854
каквото и да казват - много, ако не всичко, зависи от учителя.
по БЕЛ бях в час с него. няма такава мъка - учителката час и половина говореше, и говореше, и говореше... не млъкна. не зададе нито един въпрос към дете, не попита дали са разбрали нещо, не обърна внимание на вдигнатите ръце и на "може ли?" на нито едно дете...
да не говорим, как през целото време повтаряше "дечица", дечица"... обринах се. а на тях не знам какво им беше.

# 25
 • София
 • Мнения: 5 511
Да, и според мен това е най-важният фактор, каквото и да е детето.
Благодаря на мармотче за препоръките, но Узунова е засега само онлайн, не, че очаквам да отворят школите присъствено, но все пак се надявам - друго си е на живо. Засега от Междучасие ми предложиха един вариант при Ирена Стайкова, видяхме я на запис как работи - много спокойна и търпелива, изчаква всички да разберат. Даже се чудя дали от едната крайност няма да минем в другата и да й е скучно на девойката, но може 2 пъти да влезе онлайн и да прецени до края на модула дали ще отиде при нея или да търсим друг учител. От още една школа ми дават възможност също да влезе онлайн и да прецени дали темпото на учителката е ок за нея - ще пробваме и двата варианта и ще си избере.

# 26
 • Варна
 • Мнения: 2 163
Благодарение на Дидева, която вчера пусна ПИ от ноември'2019 на Междучасие във фейсгрупата, тази сутрин девойката осъмна с допълнително задание, към отлаганите през ваканцийката домашни Wink
И отчитам резултати - времето й стигна и остана; каза, че не са учили някакъв термин (не запомних - 16та задача), та й е грешна, една грешка на 24Г и 2 пропуснати грешки за поправка. Тезата не мога да оценя. Но мисля, че е добре положението, в сравнение с математиката този ПИ никак не я озори - или той е бил лесен, или на нея БЕЛ й е по-силен Simple Smile Ще поживеем, ще видим Simple Smile
Иначе в школо получи оценки и в неделя вечер... Вече са 30+. Като гледам могат и сега да ги оформят за края на срока - дали не се презастраховат учителите, защото идва ДО...

# 27
 • София
 • Мнения: 5 680
Леле, 30+ оценки, не се шегуват.

От Регалия ми отговориха, че проверката на домашните работи при ДО била много трудоемка и на този етап ще проверяват в час, но щели да търсят решение. Не съм доволна от отговора, не знам колко по-трудоемка е, а и в крайна сметка мисля, че плащаме за това.

# 28
 • Русе
 • Мнения: 1 281
Аз не разбрах в тази епидемична обстановка разрешено ли е да се провеждат присъствено пробни изпити.
Добре че имаха да учат стихотворенията наизуст, че така детето се сдоби набързо с две шестици по БЕЛ и направи добро впечатление на новата госпожа.  Не повече от 10 деца от класа обаче са се постарали да научат поне едно от стихотворенията. Ненаучилити нямат двойки, най-лошо е за тези, които са научили малко стихотворенията-имат 3 или 4.

# 29
 • Мнения: 2 355
Леле, 30+ оценки, не се шегуват.

От Регалия ми отговориха, че проверката на домашните работи при ДО била много трудоемка и на този етап ще проверяват в час, но щели да търсят решение. Не съм доволна от отговора, не знам колко по-трудоемка е, а и в крайна сметка мисля, че плащаме за това.
С право не си доволна от тази ситуация

Общи условия

Активация на акаунт