Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 873
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
При толкова болни учители, аз въпреки негативите на ДО, предпочитам да минат дистанционно. В момента само седят в класните стаи да се доразнасят вируси, като с учителите има голям проблем в нашето училище. Днес при детето в последния момент се оказа, че е заболяла и госпожата по руски, т.е. от учебната програма са нямали никакви часове, съответстващи на същата. Имали са вместо ИТ пак поради болна учителка - физическо, тъй като това е бил заместващия учител, а вместо БЕЛ, където също е болна госпожата, - ги е пазела госпожата по английски, с някакви занимания на тема гражданско образование.

# 61
При нас засега болен учител не е имало, три пъти имаше карантинирани деца (контактни на положителен родител), изкарваха си карантината, включват се с лаптоп в стаята и участват в часа.

# 62
При толкова болни учители, аз въпреки негативите на ДО, предпочитам да минат дистанционно. В момента само седят в класните стаи да се доразнасят вируси, като с учителите има голям проблем в нашето училище. Днес при детето в последния момент се оказа, че е заболяла и госпожата по руски, т.е. от учебната програма са нямали никакви часове, съответстващи на същата. Имали са вместо ИТ пак поради болна учителка - физическо, тъй като това е бил заместващия учител, а вместо БЕЛ, където също е болна госпожата, - ги е пазела госпожата по английски, с някакви занимания на тема гражданско образование.
Такова е положението и в нашето училище. Но ръководството не смее да превключи на ДО заради родителите и реално децата имат загубени часове в училище - седят сами затворени в класните стаи, а на вайбър получават задачи по някои предмети по които учителите се лекуват в къщи със срок за изпълнение връщането на учителя. Учителите, които все още държат фронта карат до колкото могат часове и на колегите си и пак остават класове в които не могат да влязат.

# 63
  • София
При толкова учители, излезнали в болничен, все си мисля, че е по-удачно да се изкара ДО, отколкото да се жертва здравето на всички.
Относно качеството му, при предишното ДО имаше непрекъсната връзка с директорите и се обсъждаха проблеми от разлино естество. Смятам, че до голяма степен се изчистиха (вкл. и някои учители бяха порицани). Изисквайте го! Само това мога да кажа

# 64
  • София
При нас задължително са с камери в час при онлайн обучение. Дори ми се стори много странно сега в школата, че никой не си включва камерата и го поставих като въпрос.

# 65
  • София
Аз продължавам да смятам, че училищата трябва да са последните, които ще затворят. Преди това трябва да затворят дискотеки, барове, ресторанти, да се затегне контролът в големите вериги магазини и да се забранят всакакви присъствени конкурси и церемонии от типа "Мисис България", "Жена на годината", селски панаири и фестивали. В училище контролът е на достатъчно добро ниво и няма нужда дацата да се ограничават за сметка на възрастните. А относно заболелите учители- повечето от тях не са се заразили на работа, нека бъдем честни, не мисля че при учителите рискът е по-голям, отколкото при която и да е друга професия, която изисква ежедневен контакт с граждани. Ако и те самите спазват мерките, рискът ще се ограничи, а ако минават онлайн, то учителите по физическо, рисуване, музика, технологии и предприемачество и пр. могат да минат в /не/платен отпуск и да не имитарт дейност докато ангажират децата допълнително с безрезултатни дейности.
Малко съм крайна, но миналата година видях какво беше- реално ако им платят достъп до Уча.се, няма да има нужда и от часове по разказвателните предмети. С изключение на БЕЛ, МАТ и АЕ, всички други часове минаваха с презентации и изпратени по пощата материали, абсолютна имитация на учебен процес, целяща да оправдае заплатите им.
Това е и моето мнение.
За учителите по ФВС, музика, рисуване... съм съгласна или да са в неплатен отпуск или пък на 1/2 заплата. Масово, когато затвориха бизнеса март на хиляди хора им плащаха по малко отколкото в действителност получават.
Имам позната по ФВС, която през март уж да преподава си отиде на село, защото неси била ходила отдавна.
Друг пресен пример от четвъртък е с друга учителка, преподаваща география  в една от професионалните гимназии. Писала на учениците си какво траябва учат и отишла на фризьор. Беше повече от доволна, че са минали на ДО, защото така щяла да има повече свободно време.
За какво говорим. И това са само 2 случая, за които аз знам, но със сигурност има много като тези.

# 66
Обучението е двустранен процес.Дори и детето да е с камера и микрофон от другата страна ако се отбива номера нищо няма да излезе.Примери от миналата година много.

# 67
При нас засега болен учител не е имало, три пъти имаше карантинирани деца (контактни на положителен родител), изкарваха си карантината, включват се с лаптоп в стаята и участват в часа.

Знаете ли технически как се е случвало това? Детето си е вкъщи с лаптоп, а в класната стая - също лаптоп ли? В училищата и на двете ми деца твърдят, че не са обезпечени с добър интернет, за да се случва нещо подобно.

# 68
Доколкото ми обясни синът ми, има служебен лаптоп в стаята, на бюрото мисля на учителя, детето от вкъщи влиза в Meet на Google Classroom. Не е казал да е имало проблеми засега.
Друго  предпазно средство в нашето училище е, че бюрото на учителите е обградено с плексиглас, нещо като аквариум ми го описа синът ми. Като седне вътре учителят свалял маската и преподава нормално.

# 69

Имам позната по ФВС, която през март уж да преподава си отиде на село, защото неси била ходила отдавна.

Ако говорим за момента когато минаха ДО как това е ощетило деца? Какъв Ви е проблема, че не е в къщи, а на село?

Въобще с голям замах определяте кой да вземе Неплатен отпуск и кой половин заплата.

# 70
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за мен учителите работиха много. много повече отколкото в нормална обстановка. но това важи за нашите.
не ми се струва редно така да се обобщава за цялата страна, всички учители и всички училища.

# 71
  • В светлината на слънцето
И при нас много добре работиха учителите. Изобщо при тях ДО мина на много високо ниво. Въпреки това не го харесвам. Не харесвам обобщенията.

# 72
Ученето наизуст ме ужасява, ще оставя на набора да се оправя там. Няма да го юркам за това.
Той и без друго е по-щастлив с шестицата си по физическо, че още няма 30 кила и се гъне под медицинската топка..

Как няма 30кг?

# 73
  • София
ДО в НМУ беше на ниво, сега отново е, даже вече са с опит и много експедитивни. Не ми е проблем кой от къде го води или слуша, важното е, че особено по математика и БЕЛ е добре организирано и полезно. И най-вече: учениците, които внимават и учат в клас присъствено, го правят и онлайн, а тези, които не внимават и развалят часа заради поведението си присъствено, не учат и онлайн (но поне по-трудно развалят часа за останалите).
Скрит текст:
И след като се обзаведе с коронавирус от училище големият ми син, приветствам решението на училището на малкия да са онлайн всички. В частност, за Ивайло в половината време на карантината е по-добре, защото реално си е на училище, макар и онлайн. Не подценявайте вируса - хич не е безобиден и за малките... имам какви ли не примери наоколо (познавам вече сигурно над 20 човека, изкарали го или боледуващи в момента, вкл. доста младежи и деца)

# 74
Ученето наизуст ме ужасява, ще оставя на набора да се оправя там. Няма да го юркам за това.
Той и без друго е по-щастлив с шестицата си по физическо, че още няма 30 кила и се гъне под медицинската топка..

Как няма 30кг?
Нищо страшно, на 12 е, а и генът му е такъв 👍 ужасно бърза обмяна на веществата още от кърмаче 😂

Общи условия

Активация на акаунт