Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 036
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Тази година явно ще карат без биология - до момента нямат учител и нито един взет урок. Надали е особен приоритет на директора да намери заместник в настоящата ситуация. Пълно безумие.

# 166
  • София
Как така се връщат гимназисти, нали вече всичко от 6 кл. нагоре минават онлайн. Или 5 клас - нещо стана много объркано с тези заповеди - противоречат си.
Редактирам се: Фандъкова е разяснила - 5 клас остават присъствено.
https://offnews.bg/obshtestvo/fandakova-iziasniava-razminavane-v … ite-u-740147.html

# 167
  • На морето!
Всяка Община решава кога и как да учат.
Аз вече започвам да се отчайвам. Не стига всичко това, ами и класната им по БЕЛ им дава някакви безумни тестове с по 15 въпроса, на които всяка грешка им струва 1 единица от оценката. Моят син има само 5ци, а наистина заслужава повече. При нас БЕЛ е по-силният предмет, на който ще разчитаме да увеличи бала.
По математика му е трудно и с това ДО в училище и школа, нещата не стават по-добре.

# 168
  • у дома с любимите си хора
Olive,не сме от столицата.
Единственият плюс за нас е,че намаляват часовете на девойката от 45 на 40 минути.

# 169
  • София
Получихме мейл от Междучасие, до 17.01 остават онлайн. Имали 6 карантинирани  учители.
Защо, обаче са избрали точно тази дата не е ясно.

# 170
  • София
Само едно не ми е ясно. Като решиха 5 клас да остане присъствено, как ще се случи преподаването едновременно присъствено и он лайн? В нашето училище на целия прогимназиален курс преподават еди и същи учители. Та не мога да си обясня как примерно г-на по география ще преподава първи час он лайн и после за втори ще се телепортира до училището, за да проведе часа на 5 клас????

# 171
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
онлайн от училището?

# 172
Да, включва се онлайн от училище. При нас се получават междучасия от 20 мин , защото онлайн часовете са по 30 мин, а някои учители влизат в 5 клас присъствено. Голямото междучасие става 30 мин. Пълна лудница...

# 173
При нас по решение на училището и по реда с разрешение от МОН са онлайн всички - от 5 до 12 клас, така че нямаме тази дилема. Иначе наистина е сложно, защото като знам от детето каква е скапана техниката, в смисъл имат компютър в кабинета, но често се поврежда и е зле интернета до степен, че учителите отбелязват присъствието и оценките в Школо вместо от него, от мобилните си, които могат.

# 174
момичета, взех да се отчайваме. Школата е он лайн, училището е он лайн, според мен на матурата нищо няма да стане. Просто моето дете така не може, като ходи на школа и на училище що годе е поносимо, но вкъщи нищо не става. 1800 лв на вятъра. Омръзна ми, знам че хората ги е страх, но аз все пак искам това дете ако може и някаква професия да има. Не че е по темата, ама поне да помрънкам.

# 175
  • София-Младост
Днес четох, че министъра е казал, че няма да продължи прекалено дълго това ДО. Защото и те самите знаят, че след 2-3 седмици става трудно за децата.
Възможно е да се върне ДО пак някъде февруари, по време на грипните истории.
Но...как и дали  и какво ще стане...ще видим.
Ползата от ДО е, че не ги кара да са нон стоп тихи и втренчени в дъската...защото може да слушат и запомнят и докато си блеят вкъщи.

# 176
  • Русе
Първият ден от тазгодишното ДО е както ДО от шести клас. Г-жите само написват в Класрума да си прочетат урока, да направят план в тетрадките и да решат направят съответното домашно от учебната тетрадка и срок, в който да го изпратят. Нищо не се преподава. И миналата година беше така. Преразкази и тези по БЕЛ въобще не са правили.

# 177
Днес не знам дали ще успее това дете да излезе от вкъщи. Сутринта писа домашни, имаха нулев час и започнаха по-рано. До 18.20 са. Цял ден в една стая. Ще го пратя през " голямото междучасие" да обиколи квартала малко да вземе въздух. Това е ад за мен. И аз да си помрънкам.

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това ме мъчи - 12 часа на компютъра.
и то точно във възрастта, в която трябва да формира здравословни навици по отношение на устройствата. Sad Sad

# 179
Първият ден от тазгодишното ДО е както ДО от шести клас. Г-жите само написват в Класрума да си прочетат урока, да направят план в тетрадките и да решат направят съответното домашно от учебната тетрадка и срок, в който да го изпратят. Нищо не се преподава. И миналата година беше така. Преразкази и тези по БЕЛ въобще не са правили.
Според мен подайте сигнал в РУО.

Общи условия

Активация на акаунт