Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 034
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
да, и аз така предполагам.
Но си задавам и въпроси, нали идеята е да се ограничат контактите на преподавателите. Така си контактуват по между си, пътуват до раб. място, контактуват с другите деца (които са в училище)... и какъв е смисълът????
Май цялата работа е за угаждане на масата, без реално да се мисли дали предприетите мерки биха довели до желания резултат. Sad

# 181
  • Русе
И тренировките ни минават онлайн по желание на повечето родители на децата от отбора. Щяхме да ходим през уикенда да купуваме яке и маратонки, но сега няма да ни трябват. Сигурно детето няма да излезе от вкъщи да края на ДО.

# 182
В междучасията и след,/преди часовете какъв е проблемът да излезе навън?

# 183
  • София
Тази година явно ще карат без биология - до момента нямат учител и нито един взет урок. Надали е особен приоритет на директора да намери заместник в настоящата ситуация. Пълно безумие.

При Врячо са имали присъствено-дистанционнен клас със заместващия учител по МАТ - децата - присъствено, учителят - дистанционно. Защо - не знам.Но са го гледали на екрана. Вчера в 19 им е писал, така че... де да знам - може и да е карантиниран, иначе щеше да им каже през деня в часа, нали? ***** ***** ***** - да гадаем кой е карантиниран, кой - болен, кой просто има други дистанционни часове и затова не може да присъства тялом... не'ам думи. Поне с този учител решават много задачи (макар и да не вземат нов материал). БЕЛ продължават със заместващ учител, вече 3-а седмица. Учат си го това На прощаване ама мноооого подробно - още докато беше здрава титулярката преди 3 седмици го бяха свършили, ама... И отговор на литературен въпрос правиха, дето (макар лично според мен да е много интересно да се прави) изобщо не влиза в НВО-то. По биология заместващ... не разбрах как е минало. По иврит (което им е всъщност основния език) учител нямат. Няма откъде да намерят заместващ. Децата... ами и те така - от 28 присъстват 12.

момичета, взех да се отчайваме. Школата е он лайн, училището е он лайн, според мен на матурата нищо няма да стане. Просто моето дете така не може, като ходи на школа и на училище що годе е поносимо, но вкъщи нищо не става. 1800 лв на вятъра. Омръзна ми, знам че хората ги е страх, но аз все пак искам това дете ако може и някаква професия да има. Не че е по темата, ама поне да помрънкам.

Ами... децата - присъствено, учителят - дистанционно днес е сработило... но понеже е веднъж. И им е било - като всяко "първо" нещо - забавно. И понеже децата са били 12 на брой.  С 28 изобщо не си го и представям.

това ме мъчи - 12 часа на компютъра.
и то точно във възрастта, в която трябва да формира здравословни навици по отношение на устройствата. Sad Sad

Мен пък това е сред малкото неща, които не ме притесняват особено... Без друго там ще виси.

Но си задавам и въпроси, нали идеята е да се ограничат контактите на преподавателите. Така си контактуват по между си, пътуват до раб. място, контактуват с другите деца (които са в училище)... и какъв е смисълът????
Май цялата работа е за угаждане на масата, без реално да се мисли дали предприетите мерки биха довели до желания резултат. Sad

Конкретно в училището на Врячо и 5-и клас са пуснати, но по принцип си права - изобщо не се предпазват така учителите. Е, поне се предпазват децата и семействата им, но... така съвсем ще останем без учители. Щото някои деца на почти (ама ненавършени) 12 ау-въх, не можели да стоят сами в дома си... Но то нали изборите са важни, а не хората!

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 17:39 от katiABV

# 184
При нас карантинирана е основната по МАТ. Днес преди часа се е появила да ги поздрави в Teams,  но тъй като в момента е в болничен заради детето си и не може да им води часове, дори и дистанционно. Замества я госпожата по ИТ.
А за нашата биология няма желаещ никакъв дори из областта с покриване на пътни, самото РУО също се е нагърбило да търси и нищо. От 15.09 просто си вървят без този предмет.

# 185
  • София
Миналата тема говорехте за някакъв ПИ, но ви поизпуснах. По какво бе?
При девойката предстоят - онлайн.
Може ли някой да ме ориентира.
При нас онлайн обучението - училище, школи, тече с пълна сила. Разпределили сме "класните"стаи и "офис" зоните в къщи. Понякога се припокриваме, но няма начин.

Болни деца в класа на наборката нямаше, но имаха липсващи учители, някои с подозрения за ковид и резултатите са от двата вида Sad  Малко трудно бе със заместването, но мисля че успяха да се организират в училище, вкл. ръководството е замествало.
Не съм за ДО, но ако ще е в полза на учителите съм За, ситуацията е такава, че спокойствието е важно, та съм съгласна с каквото кажат - маски, ДО. Девойката последният месец стои и в часовете с маска, пробвахме няколко вида докато си хареса, носи с ластици на главата, защото иначе я болят ушите.  
В момента в работата около мен има +30 % доказните заразени, колко са още, можем само да гадаем, и това е за около 7-10 дни. От изследвалите се, отрицателните тестове засега са в пъти по-малко от положителните (последните 2 седмици в работата, аз също съм с маска почти непрекъснато - свалям за хранене/пиене и цял ден на отворен прозорец) Confused .
Умалено копие на държавата сме във всяко отношение Angry

Скрит текст:
Тази седмица съм в хоум, другата се връщам в "ковид отделението"

Редактирах за пощата.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 21:47 от Desem

# 186
Първият ден от тазгодишното ДО е както ДО от шести клас. Г-жите само написват в Класрума да си прочетат урока, да направят план в тетрадките и да решат направят съответното домашно от учебната тетрадка и срок, в който да го изпратят. Нищо не се преподава. И миналата година беше така. Преразкази и тези по БЕЛ въобще не са правили.
Тази година задължително всички училища в цялата страна са на Тиймс. Няма като миналата година кой на каквото му скимне и с каквото учителя може да се справи. Да, има много учители, които не могат да се справят с платформата, но ще трябва да се научат, независимо от това на колко години са. Та с този Класрум мирише на много гнило. Досега всички паралелки би трябвало да са регистрирани в Тиймс, така че питайте директора на вашето училище, а защо не и РУО защо се ползва Класрум, след като МОН е разпоредило друго.

# 187
Не съвсем. Препоръката на МОН е да се избере една платформа за цялото училище, като все пак е дадена и възможност за изключения. Посочено е също, че:

# 188
  • София
Момичета, имам следния въпрос, който не е свързан с горещата тема.
Мисля си да взема на госпожицата тестовете на Регалия, но се чудя дали ако сега й ги дам, ще успее да се справи?
Днес й принтирах от минали НВО и тия дни ще се пробва да ги решава.
Сега чакаме да ни изпратят и първият ПИ от Междучасие и през уикенда да го бори.

# 189
Нашето училище също е на Гугъл класруум. Децата тъкмо свикнаха, не виждам защо трябва да се сменя. Какво повече предлага Тиймс?

# 190
  • София
Съгласна съм с твърдението, че нашият набор е изтеглил ужасно къса клечка.
В деня, в който министърът обяви, че вече директорите могат и сами да определят кога да се минава на ДО, нашето училище мина на ДО за две седмици. Днес децата трябваше да се върнат присъствено в училище, (така и мина днешния учебен ден), за да превключат пак на ДО от утре. Но иначе "ДО да не превишава повече от 10 дена!", съобщава същият този министър. Ами кретенията е пълна!
Часовете в ДО са по 30 минути, но със сигурност ще бъдат смятани за пълни часове от хорариума - това на годишна база е в пъти по-малко взето учебно време в сравнение от предходните набори, но изискванията за НВО ще си останат същите, защото ДО беше "успешно" и сега ще е такова. DisappointedClose

# 191
И нашите са с класруум и съответно Meet...Добре беше днес, като за първи ден на синхронно обучение. Миналата година беше асинхронно, както го описва vesssrusss. Но обещаха и тази година си имат онлайн часове.

Марти, официален ПИ към Междучасие ли ще прави? Надявам се някой да го публикува, когато приключи.

# 192
  • София
Kally May, този министър е безгласна буква. Сутринта казва едно, вечерта министъра на здравеопазването издава заповед в противоречие на това което е заявил същата сутрин К. Вълчев.
Тази сутрин отново даде някаква напразна надежда и когато минат тези 2 седмици, ще излезе я министъра на здравеопазването, я Фандъкова и отново ще ни попарят. Просто думи нямам от това безумие, което причиняват на нашите деца и не говоря само за учебният процес, а за психическото им здраве.

MollyBy, да официален ПИ е.
Ще го пусна, но след 21.11, защото до тогава може да се предават.

# 193
Извинявам се, ако съм подвела някого. Тази информация ми е от учители - от различни училища. Идеята е да се провеждат онлайн часовете, а не само да се мятат един задачи за изпълнение в класната стая. Може би  и РУО се намесило по отношение избора на платформа на областно ниво.  При нас/ областен град, за другите населени места в областта нямам информация/ всички са на тиймс.

# 194
                  Цялата работа е да се имитира грижа за здравето на децата! За съжаление всичко е камуфлаж! Нищо реално и практично.Възмутена съм  от учители,които "ги е страх".За частните уроци обаче не ги е страх.При това се заразяваш от един човек,а не от сто ,защото другите 99 може изобщо да нямат никакъв вирус.Та приемайки по 10 ученика частно си правиш 500 лв на ден,но в у-ще няма да влезеш от страх.Другите работещи нещо друго не ги ли е страх?

Общи условия

Активация на акаунт