Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 949
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Недейте да бъркате лаптопите за работа и геймърските компютри Joy
Баткото е с такъв и почти не докосва стрия си лаптоп. Девойката е с лаптоп и учи където й попадне. Баткото остава в стаята им, а тя където си намира място. Напоследък е полегнала и увита с одеяло, не знам какво ще правим като тръгне на училище Joy добре, че поне знам, че се разсънила и закусила преди това, че ако бе като батко, ставащ 5 мин преди часа, би заспала пред РСто Joy

И аз давам глас за компютър на старо, малко употребявани или мострени. Девойката уредихме, а такъв. Не мога да препоръчам обаче, защото в момента не се продава нищо там, явно заради ситуацията (според мъж ми добри неща предлагали, с гаранция).
Може сега да има изгодни, заради "черния петък" (много дълъг тоз' ден) - по големите физическо или онлайн магазини.

# 391
  • София
ЗаСлон, девойката направи теста и каза, че са взели материала от вторият модул.
Каза ми също, че щом твоето дете е при Симеонов е напълно възможно и да не са го взели. Има съученик, който е при него и детето се оплаква, че много неща не им обяснява, защото според Симеонов били елементарни и те нямало как да не ги знаят.
...
Да, затова се махнахме от него - видях веднъж на записите как "проверява" домашни и се потресох. След много въпроси от негова страна - някой има ли въпроси по домашното, едно момче се престраши да попита за 20 задача, а той отговори - е, какво има да ме питаш за 20 задача, тя 20 е ясна...Joy
Той според мен е само за деца, които са много добри по мат, за да надграждат, решават много трудни задачи и т.н., но пак не харесвам преподавателския му подход от това, което видях. Няма да се учудя, ако въобще не преподава част от материала.

# 392
  • София
Desem, ние на геймърския компютър сме ивсталирали Windows, целия офис пакет/Wird, Excel и т.н/ Закупихме и антивирусна програма - стана 2 в1, хем учи на него, хем играе. Когато иска да лежи просто се включва и от телефона и зяпа монитора на компютъра унесено Joy
Това, с непреподаването на материала, е много неприятно.  Както и "пасването" на ученик с учител - вчера нашият господин по математика от школата беше заместван от колежката си - не му допадна на детето, а и честно казано краснописът й бе такъв, че почти нищо не се разчиташе на дъската.

# 393
  • София
Олив, а това момче, което се е престрашило да пита, получи ли решение на задачата? Предполагам, надявам се, че да!
Как е ситуацията при новия учител по мат?

# 394
Ето такива "учители" много ме дразнят...че и прехвалени на всичкото отгоре.
Миналата година големия беше изгонен от час за подобна реплика, " То това всеки може да го реши..." от страхотен учител, който добре знае как да преподава. И с право разбира се Simple Smile Но сякаш дете да го каже е съвсем различно от преподавател Wink

Еееех който може да си позволи геймърси компютър и лаптоп за работа, няма какво да го мислим Simple Smile При нас е 2 в 1 също!

# 395
  • София
Олив, а това момче, което се е престрашило да пита, получи ли решение на задачата? Предполагам, надявам се, че да!
Как е ситуацията при новия учител по мат?
Ами не, не получи - след "Какво има да ме питаш за 20, тя 20 е ясна" момчето каза "Ами, може нещо да съм сбъркал в изчисленията...", последва "Че то в 20 няма никакви изчисления", 2-3 деца също казаха "Ами, да, то в 20 няма изчисления" и момчето сконфузено млъкна. После едно момиче каза, че има въпроси, но той не я остави да каже по кои задачи, а започна - Сега, сигурно 33 не ти е ясна, също 41, също 45.... и така нататък, изобщо не я изслуша, накрая предложи да реши няколко задачи по негов избор. No comment, както се казва! Записът стои в линковете на школата, мога да ти спестя време, ако искаш да го чуеш, и да ти посоча кой точно е, изобщо не преувеличавам. С 200 се изнесохме! Тъжното за мен е, че сигурно за много родители подобно отношение е приемливо, та и децата сигурно го намират за приемливо. Моето дете само ми беше казало, че не му е удобно вече да пита за домашно, защото той много-много не отговаря, та затова ми стана интересно и прегледах записите. Не знам как си позволява подобно нещо, при условие, че всичко се пази на запис, ама явно някои звезди са излезли от орбита, от толкова важност...

# 396
  • София
Ето така се демотивират децата да учат! За съжаление това е масово по мои наблюдения, особено сред учителите по математика. При нас имахме подобна сага още от пети клас, а съм ви споделяла, че на моето дете му върви математиката. Добре че тогава ние реагирахме светкавично и му намерихме учител, та така не изпуснахме положението.
Олив, много добре сте направили да смените тази “звезда”. Дано при новия учител твоето дете да се чувства по-добре и по-спокойно!

# 397
  • София
Оставих ви поща в пощата (ПИ Мат), но не ме издавайте на децата, ще отричам.
Скрит текст:
Имайте предвид, че отговорите са при всяка задача.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 15:58 от Desem

# 398
Да помоля за достъп до пощата. Искам да я поизпотя девойката.
Нямам никаква обратна връзка от школата по математика.
По БЕЛ господина много я харесва, и самочувствието и расте.
Но математиката, ах математиката.
Някой спомня ли си тия формули ние кога сме ги учили. Имам някакво усещане, че беше в по-големите класове. Може и да се бъркам де.

# 399
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по същото време май. че си спомняма такива задачи на изпита за английската.
и синуси-косинуси пак в седми клас.

хем ми се иска и аз да ги видя, хем като знам какви нерви са да го накарам да прави нещо и рязко ми се ОТисква. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 400
Изпитът е същият, като този от 11. 11. 2018. Само са махнали една задача.

# 401
  • Варна
По мое време формулите за съкратено умножение се учеха в шести клас. Но пък в седми се учеха вектори. Тригонометрията си беше в гимназията (мисля осми клас, но може и в девети да е било). Помня и че Питагорова теорема не учехме в основното, а сега я учиха още миналата година. Има разминавания, но винаги е така с поколенията.
И аз в отбора на "без обратна връзка". До момента, от март до сега не сме имали РС в училище. От школата - нямам нито мейл, нито обаждане, никакъв отзвук за това как се справя детето ми. Тя самата от време-навреме ми казва за контролни в школата и колко точки има на тях, а за училище получавам инфо само от Школо (тази година освен оценките имам и 3 съобщения - относно ДО, но за нея лично и прогресът и/или поведението й - нищичко никой не ми е казвал). Дано като се сетят да ми дадат обратна връзка не е твърде късно...

# 402
Аз мисля ,че с това ДО , няма как да има нормална обратна връзка.
В момента при нас се върви колкото да не спре , гледам и моя син с домашните - все нещо не чул , все нещо не разбрал , госпожата все го връща да дорешава задачи . За него ДО е пагубно , а според мен до пролетта така ще си продължат  - много пълни болници за съжаление.

# 403
Май, май наистина ще си откараме до пролетта на ДО.
Днес синът ми бяха за първи ден присъствено след 2 седмици ДО, но по решение на ОКЩ от утре пак преминават на ОЕСР.
Декември,януари и февруари традиционно си има много болни, така че колкото и да ни пишат, че ДО  е в срок за две седмици, вече не вярвам.
Повтарям си, че най-важното е да сме живи и здрави. Колкото научи толкова.

# 404
  • София
vox, в кой град е това ?

Общи условия

Активация на акаунт