Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 982
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ние сме и с настолни компютри и с лаптопи вкъщи. Когато и двамата учат ползват лаптопите, по изброените по - горе предимства. Когато синът ми играе ползва настолния. Девойката пък за развлечения ползва само таблета си и телефона.

# 376
  • На морето!
red_violet, моят син прави тестовете от уча.се и гледа обобщителните уроци от секцията НВО 7ми клас. Не са трудни, защото наблягат на един конкретен раздел, но са си добра детайлна извадка от учебния материал.
Детето споделя, че анализите по литература са му много приятни за слушане там.

# 377
  • Русе
И аз да попитам за ПИ по БЕЛ на Междучасие, който публикувахте тук. Не разбрах, къде да видя отговорите. Детето го направи, но аз идея си нямам до колко е вярно това, което е направила.

# 378
  • София
И аз да попитам за ПИ по БЕЛ на Междучасие, който публикувахте тук. Не разбрах, къде да видя отговорите. Детето го направи, но аз идея си нямам до колко е вярно това, което е направила.
Все още не са проверени работите. Това ще стане тази седмица, която идва. Миналата година, когато бяха в началото на ПО, ги раздадоха на децата 2 седмици след ПИ, след като минаха на ДО ни ги изпратиха на мейл, мисля че им отне малко повече време.

# 379
Благодаря ви, момичета! Ще гледаме сега на Черен петък, ако нещо изпадне на добра цена.

# 380
  • Sofia
Днес получих лаптоп за дъщеря ми, защото ми омръзна да отмъква нашите. Има настолен компютър, но в леглото ѝ било по- удобно.

# 381
  • София
Ние бяхме против всякакви устройства вкъщи - подарихме плейстейшън на набора преди 3 години, телефон имаше от 2 клас. Малките получиха телефони за 10-ия си рожден ден. Затова и ИП ни "хвана" неподготвени - с 3 телефона за тях и моят стар лаптоп. Беше мъка голяма. Затова и лятото подарихме на баткото така бленувания от него геймърски настолен компютър/сам си избра частите и му го сглобиха в магазина/. Аз си взех лаптоп със силен процесор, който малкият използва от 4 седмици. Сестра им се мъчи тези 4 седмици да учи през телефона и затова в петък й подарихме лаптоп. Много съм доволна от обслужването в магазина, ако някой се интересува, ще му кажа на лични кой е той/да не се счете за реклама тук/. И какво излезе - аз си останах с верния стар лаптоп Joy

# 382
  • София
Изненадана съм, че има изненадани от подскачането и хората. Вашите деца как бяха оценявани по физическо при миналото онлайн обучение, ако не са го правили? Ето, на Добри детето даже е трябвало да спринтира. Ние имахме тук там по някой тест, но като цяло си играеха децата, колкото могат.

Дори не искам да си представям как отгоре някой играе хоро докато ММ има среща или се опитва да разреши някой по-закучен проблем с програма, аз пиша или смятам или програмирам, а Врячо има час или прави ПИ примерно... самата идея е абсурдна. Има достатъчно упражнения, които могат да се правят в домашни условия и не изискват отлепяне на краката от пода. Всички трябва да се съобразяват с даденостите - вкл. учителите по физическо.

# 383
  • София
Някой има ли коментар за пробния изпит по мат на Междучасие? Вторият модул бил ли е предмет на преподаване в часовете в школата? При моето дете или не е преподавано или то е било на друго място, някое по-приятно.

# 384
  • София
Някой има ли коментар за пробния изпит по мат на Междучасие? Вторият модул бил ли е предмет на преподаване в часовете в школата? При моето дете или не е преподавано или то е било на друго място, някое по-приятно.
Госпожицата следобед ще го прави, че сега преди обяд са й часовете по математика и БЕЛ.
Смяташ, че задачите от вторият модул не са взимани? Хм, ще бъде много неприятно, ако наистина е така🤔
След като го направи, ще пиша, дали материала е преподаден.
Вие при кого сте?

# 385
  • София
Моето момче ще го прави понеделник или вторник, и ще пиша след това.
По принцип на него му се отдава математиката и ако има нещо в теста, което не е преподадено, със сигурност негодуванието и тръшкането ще се чуе поне в три квартала наоколо.

# 386
  • София-Младост
Много благодаря за съветите, момичета! Gift Heart Много са полезни, сведох до знанието на жертвата.

Тази математика ме мъчеше като ученичка, сега като родител! Карма ли чистя, що ли, сигурно в предходна инкарнация съм бил мега зъл преподавател по математика и съм тормозила много деца, та в тази ми се връща.
Ще решаваме задачи тази събота и неделя, ще приложим и съветите, утре може и тренировка да пропусне, за да учи вкъщи.
Ох, милата...чак карма...развесели ме.
Но да, за моят син също се оказва трудно, но той и не си дава зор да ешава, а математиката е решаване на задачи.
Само си купувам сборници...много бързо му омръзва, не е постоянен освен в желанията си да получи нещо.
Аз установих, че той е изпуснал началото на най-елементарните уравнения...4 клас ли беше, не знам.
Решаване от сорта на  4х+8=12 и наскоро стига до такова нещо елементарно и като ме попита, ами сега какво да го правя и ми идеше с тетрадката по главата да го тупна.
Онзи ден имаха контролно на формулите, добре се  е справил, 5, за малко вика не ми стигна за 6.
Та просто малко напън му трябва, но ако не се върнат в клас...не знам.

# 387
  • София
При Симеонов е.
Аз не знам дали е преподаден и няма как да разбера освен от вас Simple Smile Детето ме ограничава на много удобно за мен разстояние, но пагубно за ученето...

# 388
  • София
Ако ти се занимава, можеш да попрегледаш записите и да видиш дали е преподадено, нали знаеш, че всичко записват. ПИ моето дете ще го прави чак в сряда или в петък /последния ден/, че сега има 2 теста от училище по мат.

# 389
  • София
ЗаСлон, девойката направи теста и каза, че са взели материала от вторият модул.
Каза ми също, че щом твоето дете е при Симеонов е напълно възможно и да не са го взели. Има съученик, който е при него и детето се оплаква, че много неща не им обяснява, защото според Симеонов били елементарни и те нямало как да не ги знаят.

А иначе самият тест го направи с изключение на последните 2 задачи от първи модул, защото не си прецени времето
и за тях не й стигна. От вторият модул пък не е решила едно под условие на 3 задача, защото не се сетила как. След това се сети, но вече беше късно.

Общи условия

Активация на акаунт