Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 987
  • 740
  •   2
Отговори
# 360
MollyBy, сутрин в колко става и наспива ли се? И аз ако го оставя ще си легне след 12 часа, но сутринта не мога да го вдигна. Трябват му поне 8,9 часа сън. За това, когато са на училище гледам в 22.30 ч. да са по леглата.
От понеделник ги връщат присъствено, с маски в час.

Споделям информация за безжичните слушалки. Поръчах тези от линка на Ала-Бала Flowers Hibiscus https://shopmobile.bg/bezzhichni-slushalki-i18-airpods-bluetooth … -zarezhdane  сега даже са на още по-приятна цена, аз ги взех малко по-скъпо. Вчера ги получих и на първо четене съм доволна от избора. Младежа държеше точно на тази визия(копие са на някакъв скъп и модерен модел), слушалките са леки, чува се добре. Колко време ще работят, предстои да видим Wink

# 361
Vox, първа смяна е сега и го събуждам в 7. Почивните дни обича да си поспива доста Simple Smile И аз мисля, че им трябват повече часове сън, но не искам да се разправяме всяка вечер - и без това ефект почти няма. Ляга си сърдит, чуди се за какво да стане - тоалетна ли, вода ли му се е препила, върти се и накрая пак станало късно Simple Smile
Не знам дали се наспива, не му личи да му се спи в часовете. Много ми е смешно, защото се налага да го виждам по време на цялото ДО - във всички часове е много активен, вдига ръка, дразни се че не го питат него, включва микрофона с "Госпожо, може ли аз да кажа". Не знам на кого се е метнал, аз бях много срамежлива, дори и да съм сигурна в отговора. Големия и той като мен...

Нашите до 30 са на ДО. Много болни учители -14, май и директора, защото съобщението е от жена изпълняваща длъжността...

# 362
В понеделник се връщат в училище, предпочита ДО и е лека драма...

# 363
Къде живеете, че децата се връщат на училище? Мислех, че всички над 5 клас са ДО. Явно не съм осведомена добре..
Моите пък мечтаят да се върнат в училище...

# 364
shimbite, това са решения на Областен кризисен щаб и заповед на директора на училището. При нас 5 клас минават на ОЕСР, а 6 и 7 се връщат присъствено.

На синът ми му е все едно ПО или ДО, та нямаме особена драма. За сега няма и много болни учители.

# 365
Здравейте, на кого да пиша за достъп до пощата. Мисля, че съм писала в три теми вече? Благодаря!

# 366
Здравейте, на кого да пиша за достъп до пощата. Мисля, че съм писала в три теми вече? Благодаря!
Имаш ЛС Simple Smile

# 367
Момичета, моля за помощ! Ще ни се наложи заради ДО да купим още едно ПС,но нямам представа къде и какво да гледам като параметри. Търся нещо до 650-700лв. Предполагам , че за тези пари ще е по-добре да е настолен, защото доколкото видях са по-евтини. И дали е по-добре готова конфигурация или да го сглобят по-наше желание( не знам дали правилно се изразявам)?

# 368
  • Варна
Диничка, личния ми съвет е да се насочите към лаптоп. Има много прилични за този бюджет, втора употреба с добри параметри, с гаранция. Моя близка купи настолен миналата година и сега бере ядове - то са клавиатурата, микрофона, слушалките, камерата - все нещо не работи. Да не говорим колко удобно е да можеш да идеш в другата стая когато се наложи.

# 369
От параметри не разбирам и съвет не мога да дам. Само искам да споделя, че ние преди 3-4 години купихме лаптопи на децата, с добри параметри, но не им харесва- искат настолен компютър. Миналата година взехме 1, сега се карат кой да е на него, кой на лаптопа. Така, че моят съвет е по добре настолен. До колкото съм чувала ако се сглоби излиза по добра цена, но трябва някой който разбира да помогне. В магазините ще се опитат да ви пробутат нещо, което им е таргет, няма начин Simple Smile

# 370
Ние купихме лаптоп в началото на годината. Досега все ползваше старите наши. Понеже ММ се занимава и не знам точно какви параметри има.
Първо мислехме да е десктоп, но цените са почти едни и същи. Съгласна съм с Дайв, че няма нужда от слушалки, микрофон, камера допълнително. Щерката за 2 седмици потроши едни слушалки на настолния компютър. Освен това детето може да си го взема при пътуване.

# 371
И още нещо...забелязвам, че момичетата май предпочитат лаптоп, но момчетата - настолен компютър. Свързано е с игрите, предполагам.

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 13:33 от MollyBy

# 372
  • Варна
Да, Моли, точно това исках да напиша - много зависи за какво ще се ползва. Ако е за игри, предполагам, че настолния е по-добре, но за ДО сякаш и лаптоп среден клас е съвсем достатъчен. У дома толкова сме свикнали с лаптопите - от поне 10 години не сме имали настолен, но и никой не играе игри, та там не мога да съветвам Simple Smile
Относно времето за лягане - ние (аз и детето) към 22:30 се запътваме, но докато вземем душ, зъби, пижами, аз и чета - почти никога не заспиваме преди 23. Ставаме към 7:30. На мен не ми е съвсем достатъчно, но на младата кръв - изглежда да й е ок.

# 373
Да ти питам някой дали ползва тестовете за НВО 7 кл в уча.се?Какво ви е мнението за тях?много съм боса по БЕЛ и не мога да следя нивото на сина, а там има оценяване и отговори.Чудя се дали са прекалено лесни и отговарят ли на материала, който се дава на изпита.

# 374
На едно мнение съм с Моли за предпочитанията. В нас има компютър и лаптоп. Синът ми използва само компютъра.
Но пък лаптопа наистина може да се разнася насам, натам и сега с това ДО си е удобство. Ако се наложи второкласничката да учи от вкъщи, няма да го мисля, когато се налага да е в баба си.

Общи условия

Активация на акаунт