Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 001
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
MollyBy, благодаря за съветите! Завиждам за математическата мисъл. Разпечатах си формулите, той ги знае, но в прилагането зацепва. Ще пробваме и с различните цветове при решаването, пък каквото стане. Надявам се и скоро да се върнат на присъствени занимания в школата, че съм скептична към онлайн уроците.
Силата му е в езиците (на мен също), учим чужди езици с лекота, но уви, за всички ЕГ е необходим висок бал по БЕЛ и МАТ. Сестра му е математикът вкъщи- тя танцува и решава задачи, той рисува, превежда и плува.
Ето...за лесното учене на език аз много завиждам! Не знам друг език освен български. И често това много ми пречи.

Децата се надявам да научат поне 2, дано им е лесно.

Но да, изпитите са математика и БЕЛ, няма как.  Съвсем тайно ще ви кажа, че миналата година изпита изобщо не беше труден, много по-трудни бяха пробните...така че спокойно Simple Smile

Стига с тия оценки на НВО...ако ми кажете в коя гимназия приемат с петица, ще се съглася с това...

# 346
И моята дъщеря няма математическа мисъл. Ама никаква. Мъка е още сега алгебрата. И като казваше, че не им обясняват в училище, й вярвах. До тази седмица, когато слушах един онлайн урок. Ами тя жената си обяснява, децата си решават задачите. Само моята и още едно дете не схванаха и объркаха. Математик няма да стане, ясно.  Има и училища и колежи  за дизайн, дрехи, прически, грим и маникюр, там е корифей! Инфлуенсър искала да става, че било най- лесно и модерно!

# 347
  • На морето!
Благодаря на всички за подкрепата! Отворих си едно Столично тъмно и ми стана по-светло на душата. Аз съм преводач с 3 романски езика, баща му също е завършил в чужбина хуманитарна специалност, така че не можем и много да помагаме. За съжаление при нас независимо дали ще кандидатства за професионална гимназия с технически профил или за ЕГ с хуманитарен, критериите са едни и същи.
 Каквото такова, да са ни живи и здрави и математиците, и нематематиците! Наздраве! 🍺

# 348
И аз да се оплача от "моя".Ей Богу от близо месец вече он- лайн и им 4 четворки.Бясна съм ви казвам.Миналата година завърши с пълно 6 сега е .... Само тъпия СS го вълнува. Точно в най -важната година трябва да ги тресне пубертета та да о*ерат на финала.

# 349
  • София
Тъкмо преди да вляза да ви прочета от днес, ми попадна една картинка, която се оказва много подходяща за текущия разговор за математиката. Споделям я с цел да предизвика усмивки:
Скрит текст:

На моето момче му върви математиката. В четвърти клас взе сребърен медал от едно състезание. После в 5-ти се появи една потресаваща учителка, за която дори не искам да се сещам и нещата рязко тръгнаха надолу. Добре, че таткото, който е математическата мисъл в семейството, усети драмата навреме и взехме адекватни мерки, т.е. частен учител. В момента нивото на математика при сина смея да кажа, че е доста добро, само трябва да работи в посока да не се панира на изпита.

На ПИ по БЕЛ от "Междучасие" не мога да преценя как се е справил. Според скромното ми мнение тезата му е потресаваща, но преразказът доста добър. Голям препъникамък му е текстът с грешките, който трябва да бъде преписан вярно - там от 10 грешки поправя 2 Confounded .  С нетърпение очаквам да излезне резултатът.

# 350
  • София
Напълно ви разбирам за математиката, при баткото има подобен проблем.  Не му е по сърце математикате, ако се постарае разбира (схватлив е, умен е, просто не е неговото), но след изветно време забравя, затова трбява да се пропомнят нещата чрез решаване, но "говори ми, мамо, не ми пречиш".
Може ли някой да ми пусне на ЛС текста за преразказа от ПИ на Меджучасие?

# 351
  • София
По въпроса за книгите - Хрониките на Амбър, Хобит, Властелинът на пръстените.

# 352
Олимпиадите три кръга ли имат? Аз мислех, че са само два. Досрамя ме да питам в съответната тема.
Струва ли си да се ходи на БЕЛ и мат. изобщо?

# 353
  • Варна
Дъждец, от седми клас, да - има училищен, областен и национален. Като за областния се класират при определени условия, които се знаят още в началото, докато за националния си има комисия, която предлага определен брой деца от различните области и само най-най-добре представилите се отиват, но критериите не са като при областния - при конкретни точки се класираш, а има още някакви изисквания.
Дали има смисъл - не знам. Може би от националния кръг на първенците им признават 100т на НВО, но не съм се интересувала, защото не отглеждам чак такъв гений Simple Smile

# 354
В колко часа си лягат вашите тийнейджъри? Преди 23:30 е направо мисия невъзможна, а се заспива след полунощ. Много късно ми се струва, а и на следващия ден сме като парцали...

# 355
  • София
shimbite,  при нас положението е като при вас. Добре, че са ДО, часовете започват в 9, та може да стане. Ако минат отново присъствено - не знам как ще се получи.

# 356
  • София
Дъждец, разгледай чл. 57 от ТУК .

shimbite, чак толкова късно не ляга, обикновено 22:00-22:30 гледам лампата да е загасена. Но е с много уговорки и подканяния. Засега държа фронта.

# 357
  • София
И моята госпожица си ляга към 22:30 - 23 часа, но откакто е на ДО, освен на танци не излиза никъде, защото няма с кого, не се уморява, така както когато ходи на училище и затова си ляга по това време.

# 358
  • На морето!
Ако е имал тренировка сутринта, заспива до 21:30, ако не е ходил да тренира и той към 23ч ляга.

# 359
След 2 часа волейбол и 2,5 часа футбол...няма начин да заспи преди 23.30 Simple Smile И това е най-ранния възможен час...Умора няма това дете!

Общи условия

Активация на акаунт