Сериал "БРАТЯ" по Нова ТВ - тема 4.

• 25 485
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • Манчестър
Аз да питам на промото за следващия епизод, разговора между Драго и Радо, където споменават ,че някой е дошъл и да разберат къде се е настанил. 5 пъти превъртах и не разбрах.
Някой разбра успя ли да разбере?

# 616
Вероятно е Биг босът от Украйна.

# 617
  • sf
Аз пък не разбрах защо Калин звъня да пита за концерта на групата Фънки незнамсикво?! 🤔

# 618
  • София
И аз не им разбирам, но си помислих същото. А за кого ли казваше Денис на Радо, че трябвало да умре бавно и мъчително? (не помня точно това ли каза) Дали за онзи другия мафиотски бос с тъмните очила?
Аз пък не разбрах защо Калин звъня да пита за концерта на групата Фънки незнамсикво?! 🤔
Нали един път Ива каза, че е била на техен концерт, а беше при Денис. Явно не са се сетили сценаристите за друга точна дата, по която би могло да я хване Калин че лъже.

# 619
Това с концерта беше най-фрапиращата й лъжа и той искаше да провери с кого е говорила в този ден, за да сравни номера в разпечатката.

# 620
  • sf
Аха ясно, схванах. Нещо гледам с половин око, че шия си гоблена и все нещо съм изпуснала. 🤣
Жал ми е за Калин. Но ми мина през главата, че може да й прости и даже да я прикрие. 😄

# 621
  • София
Ех, мъчно ми е за Калин 😢. А той всъщност  разбра ли, че Топал е мъжът?
И за Драго ми е малко мъчно 😢

А Мая е типична жертва. Има още да пати. Радвам се, че показват така семейното насилие - много хора го неглежират и не само жертвите. Дано на някакъв етап Мая се осъзнае като жертва и реши да се бори.

# 622
За Драго ти е мъчно?

# 623
  • София
Ами, да. Бленува за невъзможната любов.

# 624
Уточнението поне е, че малко й е мъчно за него. Освен майка му няма друг безкористно да му пука за Драго и в това е неговата трагедия, която може да събуди съжаление у някого. Плаща си за жена, която да му каже каквото иска да чуе и сам разбра своето безсилие, че не всичко може да се купи.

# 625
  • Другата България
Уточнявайте вече кой ще меси питката за бебето.
Аз съм по пиенето, не по яденето.
Та, ще си имаме бебе.
Юхууууу! Лора припадна, теста утре, тоест днес.
Хареса ми епизода.

Още повече ми хареса Ива мокра и по хавлия изгонена от Калин. 
Това довечера де.

# 626
Лора кога забременя, кога симптоми има вече? 🤔 😜 😂
И после се чудим защо съществува онази тема със смешките. 👀😁

# 627
Насилието е много сериозен проблем и много хора не знаят как да се справят с него!  
Дали защото то ги връхлита изненадващо (Мая, след 16 (може би ) години брак, пред нея се изправя тотално непознат човек...
Дали защото ги е срам да признаят, че им се е случило нещо подобно
Дали защото социалния им статус не позволява да избягат някъде ( В случая на Мая имаше някакъв намек, че баща И е помогнал за бизнеса на Велин, но извън този контекст- неработеща, домакиня,без доходи, с дете...къде точно да отиде )

И изказвания от типа "ми то сигурно тя си е виновна" от съседки, колежки,роднини, познати и непознати- прави още по-трудно някой унизен, бит, предаден и със вменена вина да се опълчи....
 Най-лесно е да се каже- ми тя си е виновна! Ама в реалния живот нещата не са така лесни!
Нека да уточним нещо, под тя си е виновна нямам предвид, че го е заслужила с нещо!
Първият шамар беше шок, но всеки следващ който Мая допуска е нейна отговорност(щом думата вина не се разбира.). В една ситуация, дори такава, не е отговорен само Велин. Малко себеуважение трябва, ако си в ролята на жертва и другите така ще те приемат и Велин ще продължава да я мачка и така може още 16 години.

Аз не искам да дават как удря Вики и тогава Мая да реагира, защото не мисля че агресорите винаги удрят и децата си. Но искам да покажат, че Вики вижда подобна сцена, да видя ще се опомни ли Мая, че е човек или ще продължи да гледа в земята. Защото много хора продължават да търпят това с идеята, че децата не ги закача.

То и Снежа беше пребивана и след 20 години пак му готви обеди... въпреки че децата им са си съсипали живота да й изплащат апартамент, в който да се премести. Кой е виновен в случая, Велин ли пак се върна сам и настояваше или тя то допусна в живота си? Велин е отговорен/виновен, че покрай всичко това започна да пие отново..
Всеки сам носи отговорност за себе си първо.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 07:43 от ~Канела~

# 628
Не очаквах от Мая такава реакция.
След като му беше обидена първия път, мислех, че ще му покаже вратата на Велин. Обаче има логоика и в това да е послушна. Ако не беше нямаше да са заедно толкова години.

Хохо, Ива по хавлия пред вратата.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 08:20 от Билян@

# 629
  • Пловдив
На Денис ще му се стъжни мисля...биг боса ще иска обяснения сигур. Може оня мафиот дето Боби го насъска с/у Драго да го е натопил на шефа и тъй Simple Smile
Калин...жалко, ама добре че разбра всичко! Как ще се оправдава Ива ми е интересно.
За Лора и бременността...ми като на филм...
А Мая...Снежа много добре я определи миналата серия. Вики също и каза право в очите, ама на...

Общи условия

Активация на акаунт