RYANAIR - 18

• 45 396
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви за отговорите! 😊
Билетът го закупих от фирма юзиколорс, те ми издадоха бордната карта. Пътувам служебно и затова.
Ще пътувам с 2 чанти ръчен, купих приоритетен бординг заради допълнителния ръчен багаж.

# 106
Като кацнеш от Варна излизаш от излизащи/уф, гадно повторение/ и отиваш на заминаващи. Представяш се на гишетата на Райън, обикновенно са №№ 8 - 14. Там подаваш бордната карта, теста и ако има декларация за адр. регистрация в Италия. Това трябва да е разпечатано. Може и в телефона, но се мръщят и бавят докато сканират. После газ по ескалаторите към проверка за сигурност, после паспортна и си готова. Това ако полета от Варна кацне навреме. Понеже са различни авиокомпании - нямат задължение да те изчакат, за съжаление.

Aisha, доколкото четох из форума, ако си с 2 чанти и приорити (както съм аз) , направо отиваш на проверката, няма нужда да ходиш на гишето на райънеър.
Така ли е наистина?

# 107
Здравейте, преди време летяхме с Райнеър до Кастельон Валенсия. Сега не виждам тази дестинация. Дали някой случайно знае дали е премахната за постоянно или временно?

# 108
  • София
Много дестинации са премахнати. Дали е временно, дали ще ги възстановят след Короната - никой не може да каже. Само остава да се надяваме докато чакаме.

# 109
Ще пътувам до Германия, трябва ли да си правя ПСР тест за да се кача на самолета? Може ли бърз тест? В бендесланда не се изискват, а и там мога да си го направя безплатно. Затова питането ми е само за качване на полета. Ще летя  от София.

# 110
  • София
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany
Тук е описано подробно.

# 111
Няма специални изисквания за качване на полета, те гледат какви са за дестинацията

# 112
Здравейте! Ще пътуваме с детска количка, знаете ли дали задължително трябва да е тип "чадър"? Седяща е или както се казва, лятна, сгъва се, но по друг начин.

# 113
  • София
Ще има ли и дете до 2 г. към количката?
Ако да  - каквато и да е возиш си го с нея до стълбичката. Тамя сгъваш и оставяш на персонала. При слизане си я прибираш от лентата за багаж. Няма изисквания как да се сгъва количката. Само се съобрази да не оставяш неща в багажника и, че ще се загубят из багажното отделение. Ако има разни висящи играчки по нея ги прибери, ще се напрашат и изцапат.
Пътували сме и с лежащ кош, и с голяма за седнало дете по същия начин.
Ако искаш да я качиш на борда - тогава има изискване за точен модел сгъваема, става като куфарче. Описана е на сайта.

# 114
Ще има ли и дете до 2 г. към количката?
Ако да  - каквато и да е возиш си го с нея до стълбичката. Тамя сгъваш и оставяш на персонала. При слизане си я прибираш от лентата за багаж. Няма изисквания как да се сгъва количката. Само се съобрази да не оставяш неща в багажника и, че ще се загубят из багажното отделение. Ако има разни висящи играчки по нея ги прибери, ще се напрашат и изцапат.
Пътували сме и с лежащ кош, и с голяма за седнало дете по същия начин.
Ако искаш да я качиш на борда - тогава има изискване за точен модел сгъваема, става като куфарче. Описана е на сайта.

Благодаря!

# 115
  • София
По повод количките - другия месец ще трябва да пътувам с бебешка количка, но без  налично в нея бебе. Просто трябва да я превозя до там.
Май имаше някаква такса 15 Е за количка без бебе. Ще видя какво ще направя и ще пиша тук за сведение.
Или пък да я засиля в колет по Спиди? Ще се чудя още няколко дни.

# 116
Здравейте, идвам при вас за помощщ, немога нещо да се преборя със сайта на райън еър.
Обърках датата на полета си. Вместо на юли, аз шматката цъкнах юни.... 😳🥴🙄
Искам да сменя месеца, но просто не става. Избирам всиичко и бутона Продължи не става активен... някой може ли да помогне.
А уж пише че до 24 часа мога да го направя без такса..

# 117
  • София
Пиши на лайф-чата, те могат да го направят.

# 118
Пиши на лайф-чата, те могат да го направят.
Благодаря, така успяхме вече. Еми като не гледам .... обърках месеца, то хубаво, че поне видях...🤣🤣🤣. Излезе ми мъничкооо солено, ама квото е оправи се работата.
П.С. Иначе самата промяна е без такса, доплащах за правилната дата.
Благодаря още веднъж!

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 14:51 от GoSSipSs

# 119
Здравейте, току що чекирах билети за Рим след 8 дни, но искат да качвам някакви документи във връзка с ковид мерки.
Някой минал ли е вече през това да даде разяснения?
На пръв поглед не ми стана много ясно, допълнително ще ги гледам.

Общи условия

Активация на акаунт