RYANAIR - 18

• 45 386
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • Razgrad
Няма нищо опомемато, направили сме я така, че да може всеки да ги изкара до 18 годишна възраст, с подписите и на двамата

# 91
  • София
И аз получих мейл, че ми удължават ваучер, а не мисля, че имам такъв. Моите пари за отменен полет бяха възстановени.
Стурва ми се, че Райън се опитват да ни напомнят за себе си. Simple Smile Аз поне -ровейки из сайта им да си търся незнайния ваучер - си харесах цените на едни полети до едни дестинации и в други времена направо щях да ги напазарувам. Но сега се въздържам да купувам билети при тези неясни за туристите изисквания за влизане в различните държави.

# 92

Snejina Petkova, на мен нотариуса ми каза за този тип декларация че важи една година, независимо какви срокове пишат или не пишат, тъй като родители се разделят, променят се отношения и т.н....аз втора година си вадя нова декларация, таксата е 5 лв. за да няма проблем с гранична полиция.Ако искате наистина ги попитайте, да не ви върнат от летището...

# 93
  • София
Не е вярно, че декларацията важи 1 година.
Важи до срока, посочен в нея (ако е посочен такъв), или безсрочно (освен ако не бъде оттеглена).

# 94
  • Враца

Snejina Petkova, на мен нотариуса ми каза за този тип декларация че важи една година, независимо какви срокове пишат или не пишат, тъй като родители се разделят, променят се отношения и т.н....аз втора година си вадя нова декларация, таксата е 5 лв. за да няма проблем с гранична полиция.Ако искате наистина ги попитайте, да не ви върнат от летището...
Нотариусите със сигурност не са умрели от глад, но защо дрънкат откровени глупости, заради 5-те лева- нямам представа.
Декларацията може да е със срок само ако в нея пише, че е срочна. Ако не пише- значи е до навършване на пълнолетие на детето.
И от къде на къде срокът е една година, защото родителите можели да се разведат? Ами те могат да се разведат и три дни след подписване на декларацията Wink
Следващият път първо, сменете нотариуса, и второ- помолете в декл. изрично да пише, че е валидна до навършване на пълнолетие на детето /ако, разбира се, и двамата родители сте съгласни с това условие/.

# 95
Привет на всички! Flowers Cherry Blossom
Изчетох доста страници, но така и не успях да открия нужната информация.
Ще съм безкрайно благодарна ако някой запознат отговори! Heart
Интересува ме Терминал 2, летище София, по-специално колко е разстоянието между Кацащи и Излитащи? Надявам се се намират що-годе близо едно до друго?
Питам, защото ми предстоят 2 полета от Терминал 2 в един и същи ден. И ми е малко притеснено, защото първият полет е Варна-София, с Bulgarian air, който каца в 9:25 в София, втория полет е София-Милано в 11:00ч с Ryanair. Нямаше други алтернативи на директни полети, затова и избрах тези.
Само с Ръчен багаж съм, като съм заплатила всичко предварително, за да си спестя допълнително тичане при пристигането (приоритетно качване за Милано, за да мога да получа отсега бордова  карта, и да нося 2 ръчни чанти), както и място по-напред в полета до София, за да сляза по-бързо.
Смятам, че ще ми стигне времето да мина през нужните проверки и тн.

Тъй като за пръв път ще пътувам с този превозвачи, всяка информация ще ми е полезна!
Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Bouquet

# 96
  • София
3 минути е разстоянието, бъдете спокойна Simple Smile Те са в една сграда. Поради ковид ограничения имаше разни заграждения и може да се наложи да излезете и да влезете отново в същата сграда през друг вход - ако още е така, 5 минути

# 97
3 минути е разстоянието, бъдете спокойна Simple Smile Те са в една сграда. Поради ковид ограничения имаше разни заграждения и може да се наложи да излезете и да влезете отново в същата сграда през друг вход - ако още е така, 5 минути

Много благодаря за бързия отговор! 💐💗
А декларацията, която съм изтеглила от сайта на външно министерство за пристигащите на територията на Италия, къде се представя, на кое гише, знаете ли?
Сърдечно благодаря!

# 98
  • София

Много благодаря за бързия отговор! 💐💗
А декларацията, която съм изтеглила от сайта на външно министерство за пристигащите на територията на Италия, къде се представя, на кое гише, знаете ли?
Сърдечно благодаря!

Носете я с вас, за когото е, ще ви я поиска. Моите декларации миналото лято така и никой никъде не ми поиска. Тази година още ме съм пътувал.

# 99
Благодаря, Rebelheart! 😊

# 100
  • София
Като кацнеш от Варна излизаш от излизащи/уф, гадно повторение/ и отиваш на заминаващи. Представяш се на гишетата на Райън, обикновенно са №№ 8 - 14. Там подаваш бордната карта, теста и ако има декларация за адр. регистрация в Италия. Това трябва да е разпечатано. Може и в телефона, но се мръщят и бавят докато сканират. После газ по ескалаторите към проверка за сигурност, после паспортна и си готова. Това ако полета от Варна кацне навреме. Понеже са различни авиокомпании - нямат задължение да те изчакат, за съжаление.

# 101
Като кацнеш от Варна излизаш от излизащи/уф, гадно повторение/ и отиваш на заминаващи. Представяш се на гишетата на Райън, обикновенно са №№ 8 - 14. Там подаваш бордната карта, теста и ако има декларация за адр. регистрация в Италия. Това трябва да е разпечатано. Може и в телефона, но се мръщят и бавят докато сканират. После газ по ескалаторите към проверка за сигурност, после паспортна и си готова. Това ако полета от Варна кацне навреме. Понеже са различни авиокомпании - нямат задължение да те изчакат, за съжаление.

Благодаря за отговора, Aisha! 💐
Да попитам, Кацащи и Заминаващи далече ли са едно от друго?
Доколкото разбирам на гишетата на Райън се състои чекирането?
Тези ескалатори, надявам се има указание накъде е проверката за сигурност...
И после на тази проверка за сигурност, там предполагам се слагат вещите в легенди доколкото помня? Притеснява ме блутуут мишката на лаптопа, но някъде прочетох, че нямало проблем, просто трябва да се сложи и тя в легенда с нещата, минаващи проверка.
Уф, извинявам се за глупавите въпроси, но съм много боса със софийското летище..
И аз много се надявам да успея, от фирмата откъдето закупих билетите ми казаха, че не би трябвало да има проблем и забавяне, стига да няма някакви форсмажорни обстоятелства... Но с тоя проверки и предвид пандемията, ми е притеснено.

# 102
  • София
На около 50 метра един от друг са пристигащи и заминаващи.
За да стигнеш до гишетата на Райън минаваш покрай ескалаторите.
На входа им проверяват бордните карти и лични документи. После се качваш по ескалатора. Има очертано нещо като лабиринт, вървиш по него и стигаш до проверката за сигурност. В пластмасови касетки слагаш по отделно документ и бордна карта, в друг - пътната чанта, в трети моб. телефон, лаптоп и друга електроника.  Ако пътуваш с течности/рем за лице, паста за зъби и подобни/ трябва да са в затварящ се плик. Всяка опаковка да е до 100 мл, не повече от 10 опаковки. Това е описано в първия пост на темата, прегледай го. Възможно е да те накарат да свалиш обувките и да минат през скенера и те. Аз там редовно си шляпам по чорапи и проби от ръцете ми вземат за взривни вещества всеки път. Но бързо се минава. Само да излетите от Варна и да кацнете на време в София, всичко е близо и лесно после.

# 103
Щом сте без багаж, може да се чекиране онлайн и няма да минавате през гишето на Райън. Това по принцип, сега с вируса може и да не става така...

# 104
  • София
Точно последния месец държат да се мине през гишето с чекирана бордна карта. Там преглеждат теста и адр. регистрация/за Герм./Пътувам само с дамска чанта и въпреки това първо там. Те ще изпратят мейл на пътуващата да си знае.

Общи условия

Активация на акаунт