RYANAIR - 18

• 45 510
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • СОФИЯ
Въпрос и на личен избор е, дали познаваш добре летището или ако е малко летище, като тези в София, Корфу и Загреб напр. Ако не пътувам с чекиран багаж, аз лично не ходя на летището в София 2 часа по-рано.
Сега за Виена бяхме с куфарчета на борда, на летището в София не съм се редила на чекина, никой не го изисква. Не знам дали има значение това че сме със сертификати за ваксина, закачам ги по-рано, при регистрацията онлайн. Ако някой се притеснява от формалностите, естествено че може да отиде по-рано.  Аз гледам да избегна висенето на гейта.

Иначе впечатлението ми до тук от Райън ер /само две дестинации, Загреб и Виена, другият месец предстои Катания/ е че буквално летят на аварийки, ставай бързо че следващите сядат. Човек трябва да има някаква предварителна психологическа нагласа, да не очаква добра хигиена, точност при часовете на излитане и кацане, добро обслужване на борда и пр. Ясно ми е че нискобюджетките спестяват от някъде, за да постигат тези цени. Полетът ни на отиване за Виена закъсня 35 минути. За междинното кацане в Братислава и чакането там вече писах по-назад. На връщане от Виена за София закъсня 15 минути, но навакса при полета и кацна по график. На отиване към Виена зад нас седеше семейство с малко дете, на видима възраст 2 г. Поръчаха му сандвич и получиха прегорял. Стюардесата отказа да го смени и заяви че не може да върне и пари, защото работят само с карти. Майката добре и премерено й изсъска. В същото време през пътеката мъж хапваше добре изглеждаща лазаня. За шляй пазар на кратки дестинации стават. За дълъг полет аз лично не бих ги ползвала.

# 661
Въпрос и на личен избор е, дали познаваш добре летището или ако е малко летище, като тези в София, Корфу и Загреб напр. Ако не пътувам с чекиран багаж, аз лично не ходя на летището в София 2 часа по-рано.
Сега за Виена бяхме с куфарчета на борда, на летището в София не съм се редила на чекина, никой не го изисква. Не знам дали има значение това че сме със сертификати за ваксина, закачам ги по-рано, при регистрацията онлайн. Ако някой се притеснява от формалностите, естествено че може да отиде по-рано.  
Ама нали уточнихме около 116 пъти, че и въпреки пътуването без чекиран багаж, при нискобюджетните компании от лятото насам пак се налага висене на опашките, заедно с останалите пътници, които са с големите куфари в зависимост от дестинацията. За Австрия изискванията са едни, за Италия други.
И пак да кажа за не знам кой път: ИМА ЗНАЧЕНИЕ В КОЛКО ЧАСА  Е ПОЛЕТЪТ!!!! За Загреб и аз съм летял от Т2 вечерта в 19.00, нямаше никаква опашка. Сутринта между 6 и 7 ч. излитат всички самолети на Раянеър. И опашките в 5 сутринта на гишетата на Раянеър са за 7 различни самолета, към 1300 души. Затова питах в колко часа е полетът София-Рим.  За Загреб няма сутрешни полети. И това, че ние сме летели следобед или вечер за Загреб без опашки, не означава, че трябва да го даваме за пример на човек, който пита за... сутрешен полет.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 13:07 от diziler

# 662
  • София
diziler, в N-ти пореден пост всяваш ненужна паника сред пътуващите сутрин с Райън. Едва ли не битки за достъп до самолетите има. А такова нещо просто няма!
Вчера е имало 2 сутрешни полета, днес въобще няма, утре пак са 2. Тия апокалипсиси са само в твоята глава :

# 663
Три пъти пътувах с райън след юли (Бари х 2 и Бергамо) само с ръчен, досега не съм се редила на опашка на гише за чек-ин никъде. Минавах си без проблем. За първия полет със сигурност не сме прикачвали тестовете в приложението, защото още нямаше такава опция.
С уиз е друг филмът, на Т1 не пускат на проверката за сигурност без печатче на хартиена бордна карта. И там стават струпванията. Но това само в София, за връщане нямаше такива неща (Бари, Катания, Мадрид).

# 664
Септември имаше големи опашки, когато се пътуваше до Гърция. Стигаше до входа на терминала опашката на Райън, но само тяхната.

# 665
  • София
Полет на 4.11 до Будапеща - беше към 17 часа - минава се първо през чекин-а за печат, че имаш нужните сертификати/тестове. Така беше и през лятото - полети до Ханя. Бяхме свидетели, как една двойка си изпусна за 2 минути полета до Лондон. Опашките бяха до входа на летището, а доста от пътуващите не знаеха, че първо се минава на чекин и изчакваха опашката за влизане към секюрити проверка, след което ги връщаха на другата. Друг е въпросът, защо на летище София, Т2 се допуска такова объркване и такава организация.

# 666
diziler, в N-ти пореден пост всяваш ненужна паника сред пътуващите сутрин с Райън. Едва ли не битки за достъп до самолетите има.
Чак да "всявам", че и "паника"... Казвам какво е било.. от мой личен опит, сутрин. Когато другите питаха, ти защо замълча? А изчака аз да "всея паника" и да ме поправиш после с удивителни?
Летя достатъчно често и от двата терминала, във всички часови зони, та.. . позволи ми да имам опит и да знам къде и кога съм чакал повечко и къде съм минавал за минути.

Благодаря на @evhen и @hope1964, че потвърждават думите ми. И това не е всяване на паника. Всеки си казва опита, пък питащите ще си направят сметката. И да, по-добре е да уточняваме кой кога е летял. Че рестрикциите се увеличиха през лятото.

# 667
  • СОФИЯ
Никакви рестрикции не съм видяла през лятото на летище София. Юли летях до Корфу, август Закинтос, септември Малага, октомври Загреб, сега Виена. Винаги проверявам на сайта на МВНР изисквания на държавата до която пътувам и ги спазвам. Единствено сега, на връщане от Виена, един млад служител на РЗИ имаше леко нахално поведение и поисках да се легитимира не с баджа си. Поведението му също не беше рестриктивно, превъзбуден младеж. На нито един от полетите не са ми слагали печат на бордна карта или на листче.

# 668
Аз малко контрапункт на твоето мнение исках да бъда, че сега няма опашки  нито на Т1, нито на Т2.

# 669
А па на Т1 иди сутрин в 4.30 да видиш какво е... Опашките излизат навън, до такситата...

# 670
Кога това?  Че и аз се изтипосах у 04,30 миналия месец на Т1 и се оказа, че нЕма нужда.

Мисля, че всеки пишещ тук в темата е дотатъчно грамотен, да си отвори сайта на летище София, да погледне, колко полета са около неговия и да си прецени САМОСТОЯТЕЛНО!

# 671
То не става въпрос само за грамотност, а и ковид документите, изискванията се променят постоянно. 7 самолета излитат сутрин на Уизеър от Т1, ама като ти се струпат тия за топ-дестинациите (дето винаги са пълни самолетите), пък и държавите да имат куп изисквания за попълнени ковид бланки и се окаже, че и за 7-те полета не можеш да подминеш опашката за чекиране, нищо, че си само с ръчен багаж, тогава става весело. Иначе да, аз за Айндховен чаках някъде от 4.20 до 5.45  на опашка (при полет в 6.25), края на юли.  Но говоря за Уизеър на Т1,  тук все пак е тема за Раянеър. Случаи РАЗНИ, случаи най-различни. Зимният сезон винаги е по-слаб, сега няма да е същата навалица, логично.

# 672
  • Milano
То софийското летище по-натоварено от JFK.😂
Това задължително минаване през гише за печат кой го решава и биват ли уведомени пътниците с мейл, както би следвало да бъде?
На някакъв произвол ми прилича.

# 673
Просто Т1 е доста малък терминал, с 2 пършиви скенера. И сутрин като излитат всички лилави самолети не отварят достатъчно гишета, да поемат целия този поток от хора. Блъсканицата е яка. Да не говорим, че като някой вече се чекира, другите му дишат във врата, вместо да стоят на 2 метра, зад жълтата линия. Типично по БГ си се струпваме.  На Т2 положението е мн. по-добре.
Има слухове, че Т1 ще стане само карго и чартъри, и всичко ще премине към Т2 и Т3 (когато новият концесионер го построи)
Скрит текст:
То софийското летище по-натоварено от JFK.😂
Това задължително минаване през гише за печат кой го решава и биват ли уведомени пътниците с мейл, както би следвало да бъде?
Да, Уизеър при онлайн чекирането накрая вместо бар-код, дава "This is not a boarding pass. Please go to check-in desk"

# 674
Последно и приключвам аз!

Човече, ноември сме, преваля месецът, няма  х 7 полета, има по 2-3 на час примерно, Уизз орязаха разписанието драстично, като ще говорим за Т1.
Тук четат хора, които ще летят тези дни и хич не ги интересува, как е било юли!

Общи условия

Активация на акаунт