RYANAIR - 18

• 45 037
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Milano
На мен ми се струват абсурдни съвети да се гледат колко полета има в твоя час на излитане.
Ако са 5 полета иди 3 часа по-рано, ако са 10 - от предния ден...
Чак такава неорганизация.

# 676
Аз лично не гледам нищо такова. Това прави този, който каза, че "всявам паника". Знам си, че сутрин е по-голяма лудница и си го имам едно наум. Следобед и вечер картинката е съвсем различна, не се струпват полети едновременно,  а и на Т2 обслужването е по-бързо. Тези само с ръчен багаж отиват директно на ескалатора, горе пък и скенерите са повече...
Но както стана ясно, зависи от дестинацията, зависи от часовия пояс, зависи и от сезона. Лятото си е лудница навсякъде. Сега вече сме в зимен, т.е.слаб сезон.

# 677
  • Milano
Правилно ти го каза.
Чак пък толкова зависимости.
Излишен стрес се предизвиква.

# 678
Аз имам следната философия: "Тръгни по-рано, за да стигнеш навреме" , а не: "Тръгни навреме, за да закъснееш" !!! Не знам тези, които искат да спестят малко време на летището, какво печелят (спане, разглеждане на забележителности, или просто да не се минат). Май не си струва за спестени 40-60 минути да се пререждаш по опашките и да те псуват и дори по-лошото - да си изпуснеш полета. 90% от цепещите секундата са от Сф, тези от дъбоката провинция винаги имат резерв.

# 679
  • СОФИЯ
Винаги гледам сайта на летището, от което ще летя и това не е свързано със сегашните мерки за сертификати. В петък следобед и надвечер напр. всички летища са по-натовари, вкл. софийското. И си беше така и преди пандемията. Изчислявам приблизително колко време ми трябва, за да не вися повече от 20 минути на гейта. Познавам летището във Виена много добре и независимо че е голямо, съответно знам колко време ми трябва, за да стигна и до по-отдалечен гейт. И не съм единствения пътник, който процедира така. Това в случай че полетът излети на време, което не подлежи на предварителна преценка ако не е обявено на сайта на летището или авиокомпанията и не хвърлям боб. До тук и четирите полета на Райън които ползвах закъсняха.

Някой има ли информация и в състояние ли да изясни по каква причина и за кои държави на чекина на Т2 слагат тези печати, които аз така и не съм видяла за полетите до Гърция, Испания, Хърватска и Австрия? Следващия месец ще летя до Италия. Не е изискване на авиокомпанията, на чекина служителите ме гледаха странно при този зададен въпрос за полета до Хърватска, нямало такова изискване и защо изобщо отивам при тях, при положение че нямам чекиран багаж. Назад има пост на потребител за Италия, също не е минавал през чекина за печат.
Скрит текст:
Почвам да се чувствам дискриминирана, че никои не иска да ми подпечата нито една бордна карта Simple Smile

# 680
  • София
Според мене авиокомпаниите го изискват заради мерки в приемащата страна. Може би държавите си сменят мерките според нивото на заболели в Бг.
Аз летя все за Герм, всеки път/от 1 год./ с печат на картата. Предварително, при чекирането си качвам сертификата за ваксина, преди това за  - тест.  Преди 3 седмици бяхме със Скъпия, наредихме се за ескалаторите и като видяха за къде сме ни върнаха обратно на багажното. Но беше към 13 ч, нямаше опашка.

# 681
Началото на август от Сф за Брюксел-Шарлероа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се минаваше през чекин-а за печат. От Брюксел-Шарлероа за Сф не беше през чекин-а, а през временна "цедка" преди проверката за багаж. Там слагаха само червен подпис, но това беше само за дестинацията Бг (според мен). За другите полети си минаваха през чекин.

# 682
  • София
Ноември  от София за Шарлероа  - направо на паспортна проверка, не се минаваше през чек-ин. На Шарлероа - питат за къде си - и пак по бързата процедура

# 683
Винаги гледам сайта на летището, от което ще летя и това не е свързано със сегашните мерки за сертификати. В петък следобед и надвечер напр. всички летища са по-натовари, вкл. софийското. И си беше така и преди пандемията. Изчислявам приблизително колко време ми трябва, за да не вися повече от 20 минути на гейта. Познавам летището във Виена много добре и независимо че е голямо, съответно знам колко време ми трябва, за да стигна и до по-отдалечен гейт. И не съм единствения пътник, който процедира така. Това в случай че полетът излети на време, което не подлежи на предварителна преценка ако не е обявено на сайта на летището или авиокомпанията и не хвърлям боб. До тук и четирите полета на Райън които ползвах закъсняха.

Някой има ли информация и в състояние ли да изясни по каква причина и за кои държави на чекина на Т2 слагат тези печати, които аз така и не съм видяла за полетите до Гърция, Испания, Хърватска и Австрия? Следващия месец ще летя до Италия. Не е изискване на авиокомпанията, на чекина служителите ме гледаха странно при този зададен въпрос за полета до Хърватска, нямало такова изискване и защо изобщо отивам при тях, при положение че нямам чекиран багаж. Назад има пост на потребител за Италия, също не е минавал през чекина за печат.
Скрит текст:
Почвам да се чувствам дискриминирана, че никои не иска да ми подпечата нито една бордна карта Simple Smile

Според мен някои държави не проверяват ковид документите на границата, а искат авиокомпанията да проверява при бординга.
При положение, че това изрично се обявява при чекина и на бордната карта си пише да се мине през гише не разбирам смисъла на тия чуденки, хиляда поста и разкази "на мен ми искаха", "пък на мен не ми искаха", "ама дали ще ми искат" и т.н. до втръсване ...

# 684
  • СОФИЯ
До сега не ми се е случило при полет или сухопътно при влизане в някоя държава да не проверят И сертификатите, вкл. за Гърция. Никоя от ползваните от мен през този период авиокомпании не проверяват И конкретно при бординга. Райън също няма такова изискване. На бордните карти нищо такова не пише.
...
Скрит текст:

Според мен някои държави не проверяват ковид документите на границата, а искат авиокомпанията да проверява при бординга.
При положение, че това изрично се обявява при чекина и на бордната карта си пише да се мине през гише не разбирам смисъла на тия чуденки, хиляда поста и разкази "на мен ми искаха", "пък на мен не ми искаха", "ама дали ще ми искат" и т.н. до втръсване ...

Остава предположението на Aisha
Според мене авиокомпаниите го изискват заради мерки в приемащата страна. Може би държавите си сменят мерките според нивото на заболели в Бг.
Аз летя все за Герм, всеки път/от 1 год./ с печат на картата. Предварително, при чекирането си качвам сертификата за ваксина, преди това за  - тест.  Преди 3 седмици бяхме със Скъпия, наредихме се за ескалаторите и като видяха за къде сме ни върнаха обратно на багажното. Но беше към 13 ч, нямаше опашка.

# 685
Октомври до Бари, никакви печати не са слагали, само с ръчен багаж директно през паспортна проверка.

# 686
Юни до Корфу, минахме през чек ин където ни провериха Ковид документите. Края на септември‐Бари, отново минахме през чек ин гише, където ни провериха Ковид документите. И двата пъти летяхме само с ръчен багаж и бях качила всичко предварително в приложението. Минаването през чек ин гише и двата пъти стана точно за 1 мин. Това на терминал 2. На връщане на летищата в Корфу и Бари, много навалица, много чакане....Но така или иначе, когато съм на чужда територия и не познавам летището, ходя минимум 2 часа по‐рано.

# 687
  • Германия
Следват се изискванията на държавата на кацане. За полет до Майорка- който не беше минал през чек ин гишето,  беше проверяван преди бординга.
И не е само РЕ, мен ме провериха миналата седмица и в Берлин и в София (обратния полет беше с друга АК) и сложиха печат.

# 688
  • София
Австрийците обявиха общ локдаун от понеделник за поне 10 дни. Пътуването ни до Виена очевидно пропада, но това означава ли, че ще спрат и полетите, за да знам дали да очаквам някакъв refund от Раян.

# 689
Здравейте! Приемате ли девственици? Simple Smile
Другия месец ще летя до Бристъл. Всички документи ще ги подготвя на хартия, защото съм притежател на Нокия с фенерче. Изчетох темата и мисля, че ще се справя, но бъдете готови за странни и смешни въпроси от моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт