RYANAIR - 18

• 45 520
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
  • СОФИЯ
Тъпо обяснение, че сме кацнали за презареждане. Да бе, на 70 км сухопътно от Виена. Действително заредиха самолета, но си висяхме 40 мин. така. На сайта на летище Виена нашият полет в пристигащи стои с променен статус на отменен. Не бях единствената недоволна, имаше 3 бебета на борда и пътници гонещи полет за прекачване. Пилотът обясни, че поради многото полети трябвало да кръжим 20 мин над Виена, а горивото им свършвало. Излетяхме и кацнахме във Виена. Мога да разкажа по-подробно когато се върна. На по-дърварско кацане с голям самолет и двата пъти до сега не бях присъствала. На този пилот му трябват опреснителни курсове.

# 646
Здравейте искам да попитам дали мога в чекираният багаж да сложа домашни буркани с месо. В случая ще са без етикет и касова бележка и не знам дали ще ме пуснат със тях а не искам излишни караници на летището?

# 647
  • София
може

# 648
  • София
Здравейте искам да попитам дали мога в чекираният багаж да сложа домашни буркани с месо. В случая ще са без етикет и касова бележка и не знам дали ще ме пуснат със тях а не искам излишни караници на летището?
Зависи докъде летите. До ЕС не трябва да има проблем. Само да не се счупят при хвърлянето на куфарите. Simple Smile Но има държави, в които не може да се внася месо и млечни продукти.

# 649
  • София
То и в ЕС не бива да се внасят месни продукти от Бг. Чума по свинете и други екстри уж сме имали. Но аз/за Герм./ си нося бекони и луканки/от магазина/ в чантата винаги. Последния път направих експеримент с бг. кайма, че тяхната ми е много суха. Мина, никой не ми погледна багажа.
Затова слагай смело - най-много да го изхвърлят ако случайно проверят. Но не проверяват- изпитано.

# 650
Здравейте!
Ще ходим с приятелка и две деца на 14 и 17 до Париж.Само един човек е ваксиниран. При опит за чекиране ми излезнаха декларации. Моля кажете, кои от всички да попълня?

# 651
здравейте, имам нужда от съвет - опитвам се да се чекирам. С мен пътува майка ми, която е с лична карта с безсрочна валидност. Каква дата да посоча при отбелязването - формата приема само дата?

# 652
  • Берлин
Произволна след датата на полета (аз 3 месеца напред данам)

# 653
Произволна след датата на полета (аз 3 месеца напред данам)

Ако посоча ден и месец на издаване , а година - най_далечната възможна от падащото меню? стори ми се логично?

# 654
E... най-далечната, ама да нека е в рамките на 10 години Wink

# 655
E... най-далечната, ама да нека е в рамките на 10 години Wink

така и правих Wink
Да попитам наскоро пътувалите - пише да сме на летището 2,5 часа преди полета -  не е ли прекалено много? 1,5ч не е ли ОК?
най-вече ме притеснява обратния полет, който е от 8,00 сутринта (Чампино - София), гейта затваря 7,30ч. Трябва в 5,30 да съм на летището Flushed

# 656
  • Берлин
Преди ковид никога не съм имала проблеми, но последните 3 полета ми бяха на косъм, 2-та часа едва стигнаха с всичките проверки на сертификати, тестове и тн. За предстоящия планирам 3 часа по-рано Simple Smile

# 657
@Daisy, трябва да знаете, че самолетите на нискобюджетните авиокомпании излитат едновременно сутрин... Цялата флота излита между 6 и 7 ч. обикновено (даже вече започват от 5.40) и тогава става невероятно струпване. После се връщат по обед.. но по различно време, защото всеки самолет е имал различна дължина на полета, каца някъде в Европа и след половин час излита наобратно. Следобед/привечер се повтаря това упражнение,  в различни часове. Всеки един самолет на Уизеър, Раянеър и т.н. извършва по 3 двупосочни полета дневно, някои по 4 (когато са на близки разстояния: Варна, Будапеща, Атина, италианските градове).
В задачата се пита: в колко часа ви е излитането от София и каква ви е дестинацията?  При натоварена дестинация (с ежедневни полети) и рано сутрин... препоръчително е да има 2 часа със сигурност, опашките са огромни. Следобед и вечер - не

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 09:57 от diziler

# 658
  • София
Писала е - Рим до София.
Аз бих се съобразила с препоръката на РЕ.
Сега с проверки и сравняване на сертификати е по-бавно минаването.

# 659
Аз питах от София кога е излитането, тоест на отиване?

Иначе от Рим до Рим има разлика. До летище Фиумичино едно такси от 80 евро не й мърда. Но сега виждам, че е писала Чампино... не знам дали има градски транспорт между 5 и 6 сутринта. Аз лично бих отишъл в 6 при полет в 8. Предполага се, че там ще има повече гишета и повече опашки, тоест обслужването да е по-бързо.
А ако излитането от София ви е сутрин, идете поне 2 часа, да не кажа 2.5 ч. по-рано. Всички пътници само с ръчен багаж, също се редят на опашките, заради ковид документите и става струпване.

Общи условия

Активация на акаунт