Малки ембриончета растете, до АПРИЛ на бебчета се превърнете !

• 21 569
  • 263
  •   1
Отговори
# 195
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Да дам отчет и за мен.
Освен на платената ми /от работодателя/ консултация в Т. Киркова/ще ме запишат в 12г. с./ се записах и с направление от личният лекар при гинеколожка от трета поликлиника-д-р Кънева.
Записах си и час за първата фет. морфология/когато ще съм в 13г.с./ при д-р Марков от Фемина.
benitta , понеже преди да се появя в отчетните около 2години доста четох в този форум и често се натъквах на суперлативи за д-р Даскалов , който работи в пловдивската клиника Торакс. В DIR-a има много негови статии , както и негова закована тема пак в дира в клуб Бъдещи и настоящи майки.
Виви, на мен ми пуснаха първите изследвания и те бяха- пълна кръвна картина,урина и изследване на кръвна група. Следващият път ще ми прави цитонамазка и микробиология.
Момичета стискайте ми палци следващите няколко дена защото съм на спортен турнир в Албена и ще участвам на 50м плуване! Дано нещо не си навредя ,въпреки че за сега няма такива индикации т.к. си ходя редовно да плувам.  baby_neutral

# 196
Някои може ли да ми каже какви изследвания са му правили първия път. Да знам какво да искам и какво ме чака утре.
Благодаря предварително.  bouquet

Моите първи изследвания включваха:

ПКК, Глюкоза, Урина, Определяне на Кръвната група, Васерман.
Няколколко имунологичини изследвания като Рубеола, C.M.V.
Микробиология

# 197
lita  Здравей .. Баш ми е  драго да се  присъединиш  към всички нас Simple Smile
На  колко години си Simple Smile  Ставаме  мноогооо  ...  Най - много ме радва , че си майничка Wink

Филка , и ти ли си майничка ?

Бени , какъв е този Зенерит ? За какво се използва ?

Зазу Wink  Пожелавам  трайно  прекъсване на    Sick  Ако не и крайно  Laughing

catty m   - И аз се улавям напослеък , че избеснявам  лесно .. ама то си е и нормално де. Аз  не се стряскам Simple Smile))
Околните просто  трябва да са внимателни с нас , нали Wink

stassy   -  Всичко  се  оправя  , нали Wink Добре си се завърнала . Дано вкъЩи да имаш Нет , за да си ни на линия Wink
Оффф, това за  гастрита е  много Съкс , и аз  го имам , но да чукна на  дърво за сега не се обажда  Praynig ..освен , когато ме обърква  с  киселините и  "горещото парене" в стомаха , което си е и леко типично за положението ни Simple Smile
Но да споделя - пържено не мога да ям ! Дори не мога да го подуша Sad(( Засега поне пържените  филийки ми понасят Simple Smile

Aya -- И  при мен се забелязва  туй лепкавото ... не е  всекидневно , но пък ако го има през деня , ме кара няколко  пъти  . От някъде чух , че е нормално ... ама колко е нормално незнам ...

MAPTA   - и ти ли си от Филибето ?  И  аз  ходя в  3-та поликлиника , но при Д-р Бакалова .
Стискаме  палци силно  Praynig Peace за следващите няколко дни !!!

Колкото до времето , тук  у Филибето , денят започна  многоооо слънчево ... ама сега  се  понамръщва Sad ...
тъкмо се  бях зарадвала ... Ама  то си му е време де :П  Само сега  ще очакваме циганското лято Simple Smile

Момичета .. някоя  има  ли  некво такова  досадно  драскане  в  гърлото ? Толкоз че  ме кара да се  напъвам да  кашлям  Confused

# 198
  • Пловдив
МАРТА, определено имаш кураж! Стискам ти палци ... ама не толкова за успех на състезанието, колкото да не направиш някоя беля. Няма да те поучавам, но все пак си в малко по-рисково състояние ...  е, хубаво е че редовно плуваш, ама на състезание все пак е по-различно, адреналин, хъс.... човек се увлича, особено ако си му е в кръвта да се бори за място Simple Smile Дано си се консултирала с док за това (ама само си предтавям изражението му като го застреляш с въпрос от тоя сорт)
 Joy Успех и живот и здраве, може да си дала добър спортен старт на мъника  Joy

# 199
Алабина, аз го имах това леко драскане преди 10тина дни - нищо на предприех, защото беше едва доловимо. Но теб ако те дразно много, хапни малко мед - много помага  Wink

На МАРТА силни палци, но да се пазиш преди всичко  Naughty

# 200
  • гр.Варна
Бях на кардиолог!
Да Ви кажа аз съм много страхлива от доктори и като ида на преглед кръвното ми скача-днес беше 130-90.По принцип съм с ниско-100-60 или 110/70.
Доктора много ми се смя,ама какво да направя,такава съм си:(
Засега няма да пия лекарства.Той смята,че може би страдам от синдрома на "бялата престилка"
ако кръвното ми обаче се качи,веднага започвам лекарства...
стискайте палци да съм добре:)
поздрави  bouquet

# 201
Алабина, аз го имах това леко драскане преди 10тина дни - нищо на предприех, защото беше едва доловимо. Но теб ако те дразно много, хапни малко мед - много помага  Wink

Ая , Аз  мед  си хапвам солидно , и пчелен , и боров  Wink
А пчелният дори  е  "овкусен" с орехи в него Simple Smile

Ох... да ви се  оплача ... от няколко  дни така ми се ядяха  орехи , но от тези  дето  са  още зелени   и се   белят от  кожичките  Rolling Eyes Умирам за  тях Simple Smile
И  вчера   така  се "наплющях " , че  вечерта не  можех да  дишам чак   Tired
Ама   поне дадох на Бебо   preggo , а той  явно си го искаше Simple Smile

# 202
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Мерси за подкрепата момичета.
benitta, учудващо за мен като го "застрелях" /както ти казваш / с този въпрос д-р Т.Димитров от Шейново ми отговори "естествено ,че може ти нямаш никакви оплаквания пък и да дойдеш да почерпиш след това , щото с това ниво на естрогена направо си , като с допинг и съм сигурен , че ще ги разбиеш?"  ShockedАз щях да падна от този напълно задоволяващ ме отговор , защото бях подготвена за дълга поучителна реч - тип конско, та стъписаната бях аз!
alabina, не съм майничка,  от София съм и за съжаление няма да можем да се засечем пред някой кабинет.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 16:14 от MAPTA

# 203
МАРТА, ако имаш време и минаваш през Варна обади се да пием по кафенце. Дано имаш и повод да почерпиш  Wink

lita, catty m, МАРТА - благодаря ви за отговорите. Утре сутринта ще пиша какво съм видяла при прегледа. Надявам се да видя сърчицето за втори път.

catty m, днес една приятелка ми каза че я изненадали, че ще има момиченце. А тя през цялото време имаше усещане, че ще е мъжка  мама. Така, че не се знае, може и момиченце да е.

# 204
  • София
Алабина,

Ама   поне дадох на Бебо   preggo , а той  явно си го искаше Simple Smile[/color][/b]

Щом е за бебо е за благородна кауза, донт уори Wink Wink

МАРТА, сигурна съм, че ще ги разбиеш, нали сте двама все пак. УСПЕХ!!! Hug

catty m, днес една приятелка ми каза че я изненадали, че ще има момиченце. А тя през цялото време имаше усещане, че ще е мъжка  мама. Така, че не се знае, може и момиченце да е.

Хе, супер, знаех си, че още има надежда Wink Че с мъж рак и син овен, мале мале, не знам какво ще правя Wink Laughing Laughing

# 205
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за милите думи и за съветите! Heart Eyes В крайна сметка реших да ви послушам и да не се притеснявам, че не ходя на работа. Парадоксът е, че три години бях на непостоянен договор и точно преди да излеза в болнични подписах постоянния. Mr. Green Все едно нарочно им го връщам.  Mr. Green
Цитат
Филка , и ти ли си майничка ?
И аз! newsm10 Зинерит е лекарство против пъпки. На мен ми действа безотказно. На 4-5 ден мазане ми изчезват всички.(поне докато не бях бременна).
stassy, и аз съжелявам за случилото ти се! Много е гадно в болница! Sad С какво те лекуваха там и взимаш ли някакви лекарства сега?
За течението - не мога да определя дали ми е лепкаво, но искам да попитам вашето съвсем бяло ли е? Защото аз от както прокървих му се дзверя по 5 min в тоалетната  Shocked и се чудя дали е нормално да ми е толкова жълтеникаво. А ми правиха изследвания и гъби и инфекции нямам.

# 206
  • Пловдив
Добро ви утро на всички!!!
Да се оплача в къщи компа се повреди  #Cussing out и докато се оптави .... ще се включвам само от работа Sad
За гърлото имам еднамного приятна рецепта .... каза ми я една възрастна жена от Варна преди доста години и от тогава си я ползвам при нужда. Та Взимаш една супена лъжица мед и я слагаш в една кафена чинийка. Отгоре и слагаш едно пакетче ванилия и с въртеливи движения с лъжицата разбъркваш дакато се хомогенизира - побелява и тази вкусотия си я хапваш бавно, за да облее добре гърлото  - усеща се как затопля. Ух сега като се сетих ми се дояде (и без да ме боли гърлото) и като се прибера съм първа Simple Smile
Хриси, ти иомаше ли някакви оплаквания за да отидеш на кардиолог. Питам защото в последно време имам странни усещния. И аз съм с ниско кръвно - 94-96 на 60-62 и пулс 55-57. Джипката ми прави кардиогрми отвреме на време и уж нищо ми няма. Ама от скоро като легна и се почва едно сърдечно галопиране.... снощи още по-транно изведнъж както си ми лопкаше, в сърдечната дейност усетих на два пъти едно такова като измаляване... то това няма описване.... В такива състояния съм си мерила кръвното и пулса и ... няма промяна от обичайното?!?!?
Марта, ти и мен сащиса с този отговор на док Simple Smile Но щм е така ... смело напред Simple Smile
Алабина, и аз изпадам в това орехово състояние - точно за пресни орехчета. Миналата седмица едвам издържах и от пазара си вех 100 гр, ама не бяха  зеленички, е пак има виях сметката....

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 09:57 от benitta

# 207
  • гр.Варна
Бенитка,
ами на ЖК ми констатираха,че съм с високо кръвно и затова ме пратиха на кардиолог.....
мен дне смного ме боли глава и май пак съм го вдигнала
Аз се подготвям за заслужена отпуска.
в събота съм на сватба на зълвето,а в понеделник заминаваме за Чифлика-Троянския балкан, Севлиево и София,та да си взема братлето,което се връща от Аляска:)
целувки и успешен ден

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 10:08 от hristina_k

# 208
Добро утро момичета!:)
Benitta,много благодаря за рецептата за гарло  Hug Току що си я направих и наистина е много приятна Simple Smile
Притеснявам се че май се разболявам,а в петък имам изследвания на кръв и ехограф за синдрома на Даун. Мислите ли че ако имам някакав вирус би могло да повлияе на изследванията?  Sad
Лек и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 209
  • Чехия
gerisima, ако е само вирус не би трябвало да окаже някакво съществено значение има вероятност при вироза да се намали броя на белите кръвни телца, при бактериална инфекция е обратно покачва се броят им... но за друго едва ли ще има значение.. Това е само за кръвната картина, за биохимията няма значение там се изследват минерали, кр. захар, албумин и т.н ..... и когато има инфекция не би трябвало да окажа влияние само има един показател CRP ( Ц реактивен протеин ) та там в биохимията си личи че има нещо..
gerisima, дано е само нещо леко ..

P.S gerisima, Ако им кажеш може да е и по-добре ще ти насрочат друга дата а така после ще са по-обективни изследванията..

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 11:16 от ivalex

Общи условия

Активация на акаунт