Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 535
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
Невена, вечерта ми е около 4.6-4.9. Ако имам хипогликимия нощес, няма ли да я усетя? Инсулинът ок ли е според теб?

Като ти е 4.6-4.9 е нормално сутринта да се е вдигнала до 5.5. Пробвай да сваляш под 4.5 преди лягане и ще видиш, че и сутрешната ще е по-ниска!

МОД91, dolce miele ти е обяснила за желязото. Захарта ти е идеална, инсулинът на гладно също и това е важното. Също е добре, че на втори час инсулинът ти влиза в норма. На първи час е отвратително висок, но понеже всичко останало все още е наред, до 2-3 години ще си като нова. За толкова успях аз, а при мене беше 190 на първо час. Да, имаш ИР и затова инсулинът ти скача.

К1 е важен за първа фаза. Разгледах добавките и увеличи спорта след хранене. Също и си изчисти храненето!

# 136
Феритинът не се вдига много лесно, явно преди желязото да се превърне в запас (феритин) се използва от организма ти. Има значение и как усвояваш желязото по принцип, как се храниш, какъв ти е цикъла (обилен или не), имаш ли състояние което води до загуба на желязо или до по-трудно усвояване, може да имаш някаква хранителна непоносимост за която не знаеш и влияе и др. Отделно, въобще не е маловажно каква доза желязо се приема...В моя случай 9-18 мг почти нищо не правят- освен да ми поддържат хемоглобина до ниво колкото да не е поднормен. Иначе по отношение на ИР не е чак толкова зле положението, само инсулинът на първи час трябва да оправиш.

# 137
А ми все си купувах на Solgar Gentle Iron 25Mg и пиех по 1 хапче  далече от млечни продукти. Нямам обилен цикъл, защото съм с СПКЯ. Имаш ли няблюдения кои са добрите железни добавки в такъв случай?

# 138

Елора, може да си станала леко анемичниа след кръвозагубата и затова да ти се яде сладко. В6, Б9, Б12,черен дроб, пчелен прашец помагат.Магнезий също.

Боли ме коремът от пчелния прашец.
Ще пробвам пак. Ще го кисна вечерта.
Черен дроб не понасям Grinning

Скрит текст:
Здравейте,

преди време на своя глава реших да си направя обременяване с глюкоза. Исках да ви попитам, като хора които се интересуват, как ми е според вас излесдването, понеже срещам коментари на хора, които споменават резултати сходни на моите и се притесняват, но може би мерните им единици са различни?

Що годе си добре. Направо даже си за завиждане.
Да, отвратително висок е инсулина на 60та минута, ама все пак глюкоза си пила.
Хубавото е, че все още е в нормата.
КЗ също ти е много хубава според мен. А инсулина си върши работата.
А защо си ги направила тези изследвания? Какви са ти оплакванията.
Все пак това, че са ти добре, не значи, че ако ядеш често сладко е полезно. В един момент може да се влошиш.

# 139
Елора, направих го, защото исках да го изключа като причина за поликистозата, и най-вече защото  ми изпопада косата, та исках да видя дали Метформин би бил полезен. Преди съм си пускала Инсулин без натоварване  и е било около 9, сега нещо се беше смъкнал с последните изследвания, но съм чела тук във форума за хора с около 9 и винаги коментарите бяха, че верочтно имат ИР. Та водена по това и аз реших да проверя как е.

# 140
Здравейте,

Как ви се струват моите резултати , много ли са отчайващи.
Правим опити от 3 години за дете + 2 неуспешни инвитро и доктора ме накара да пусна ОГТТ.
Иначе на кг съм 51кг и 1.64

# 141
  • София
Dara77, в крайна смека обмислих и реших , че няма смисъл да правя обременявне сега. Ясно е , че имам проблем. Ходене заради малката и сега "практикувам" гледам над 10000 крачки дневно.
Невена, права си. При мен проблема е , че ако знам режимна съм, но когато трябва да изключа само едно /две неща не ми се получава. Факт е , че нещата вече излизат от контрол и трябва да бъда доста по-сериозна. За месото просто го приемам като основно , затова и така се изразих , неправилно.
alivi, моята доста често се буди, от другата седмица смятам да захранвам и се надявам да поразреди Simple Smile
dolce miele, жлезата я гледаха и на ехографа, затова и казаха, че е ок. Феритин не съм изследвала, но Желязо - 8,47, Цвободен ЖСК 43 и Тотален 51,47.

За хранителните добавки, взимам МВ , пробиотик, както и Омега 3. Ще поръчам отделно само желязо, на Солгар. Чакам Магнезий да пристигне.

Колаген според вас пречи ли е да се приема, не за красота, а за здраве?

# 142
  • Paris, France
Аничка, ако ядеш жилави меса с кости колаген не ти трябва. Иди, моля ти се, на първа страница и Изчети първия пост. Всички витамини и минерали са важни, а при ИР някои липсват. Няма файда да пиеш само желязо ако ти липсва Б12, примерно, защото ще си ходиш изморена и анемична.

А ми все си купувах на Solgar Gentle Iron 25Mg и пиех по 1 хапче  далече от млечни продукти. Нямам обилен цикъл, защото съм с СПКЯ. Имаш ли няблюдения кои са добрите железни добавки в такъв случай?

Аз си излекувах СПКЯ след диетата и отслабването, но пих и добавки. Метформинът няма изобщо да ти помогне. По-добре магнезий, инозитол и фолат щом имаш СПКЯ, макар че аз инозитол и фолат почти не пих и пак се оправих. Изчети първия пост! Няколко пъти. Трябват ти витамини, минерали, чиста храна, движение и това е.

# 143
  • София
Невена, Б12 изследвах и е 480, хемоглобина ми е 140, само желязото ми е ниско. Вит.д също е в норми -107. Теракурмин, ресвератрол и инозитол поръчах, но Денис ми препоръча да изчакам да спра кърменето. Връщам се да чета пак, много благодаря за помощта и насоките Simple Smile

# 144
Здравейте,

Как ви се струват моите резултати , много ли са отчайващи.
Правим опити от 3 години за дете + 2 неуспешни инвитро и доктора ме накара да пусна ОГТТ.
Иначе на кг съм 51кг и 1.64

Някой би ли могъл да ми каже дали съм с ИР и дали ще ми трябват хапчета,че ми е много притеснено?

# 145
Си и глюкозата ти не е идеална.
Хапчетата не са задължителни, но корекция в храненето определено.

# 146
Си и глюкозата ти не е идеална.
Хапчетата не са задължителни, но корекция в храненето определено.

Брагодаря!А нали стойностите са в граничните или това няма значение?

# 147
До толкова, до колкото проблемът ти не е напълно извън контрол все още, но въпреки това проблем има и трябва да вземеш мерки.
В границите си, но за глюкозата си на горната на гладно, а на 120мин продължава да е висока, така че това, че не си извън тях още, не е кой знае какво успокоение. Когато започнеш да ги надхвърляш, ще трябва да се притесняваш вече за диабет.

# 148
Момичета, вчера бях на гастро, за да види черния дроб. Бях се притеснила дали не е омазнен - слава Богу, не е. Черният дроб й хареса, но състоянието на червата ми изобщо, защото били пълни с газове. Иска да направя low-fad диета за две седмици. Каза, че състоянието на червата пречи на доброто усвояване На храната и дори може да допринася за ИР Доколкото се ориентирам при тази диета се изключват всякакви храни, които ферментират твърде много в корема и действат газообеазуващо. Интересното е, че изобщо не възрази срещу НВВМХ. Доживях и да чуя от лекар думите “Предпочитам да не ядеш плодове”.
Някой бил ли е на тази диета? То реално мога да си ям режимно, само трябва да ям храни от разрешените - месо, масла и зрели сирена може. Сложни са зеленчуците - някои може, други не. Ще ровя да видя различните зелении позволени ли са, айсберг може, но за другите нищо не пише....
Иначе след две седмици около рождения ден ужасни стойности с много Крис тренажор и връщане към по-стриктно хранене успях да оправя пак стойностите на кз. В момента кз 1-2 пъти след спорт вечер ми се вдига. Например почвам от 4.5 или 5 и след половин час кростренажор става 5.8. Опитвам се да се движа по-бавничко и май така не прави такива скокове. Имам и други необичайни резултати - тръгвам след вечеря от висока стойност 5.5, правя спорт, после е 4.4, а преди лягане бам 5.8. Обяснявам си го със запаси от глюкоза и бълването им от черния дроб. Последната седмица обаче нещата са добре и подобни “феномени” вече почти нямам.

# 149
Невенче, беше казала да добавя някакъв линк в първия пост, ама го загубих.
За какво беше? Пазиш ли го?

Общи условия

Активация на акаунт