Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Мисля, че има пълно здраве. Само че човек трябва да го постига с превенция, а не когато вече се е прецакало нещо и има симптоми да се опитваме да оправяме едно и да прецакваме друго...

# 391
Долче, баща ми цял живот е живял супер здравословно-не пие, не пуши, супер слаб, упражнения, хран.добавки...Е да, ама такава деменция разви преди години, че не знаем на кой свят сме.Ще довърши и мен и майка ми.Аз може би от стрес развих ИР.И какво като е дълголетник, нито той живее, нито ние.Можи би предпочитам да живея по-кратко, но пълноценно, а не в непрестанни лишения.

# 392
Личното ми мнение е, че деменция не се развива при свръх здравословен живот, все е имало нещо подмолно което да си действа...И да, знам за какво става въпрос, свекърва ми е така. Неслучайно деменцията я наричат диабет тип 3 или ИР на мозъка...Неприятното е, че се развива сравнително безсимптомно и човек почти до последно си мисли, че всичко му е ок. Confused

# 393
Има начин да умреш здрав, поне без деменция и познай кое е гаранция за спасение от нея - висок холестерол! Grinning

# 394
  • Paris, France
Има начин да умреш здрав, поне без деменция и познай кое е гаранция за спасение от нея - висок холестерол! Grinning

Хм, и той не е гаранция. Представи си си ходиш здрав и слаб с високия холестерол, пада ти тухла на главата и ...... оживяваш 😎.

Алцхаймер наистина се свързва с ИР в мозъка, както dolce miele писа.. Роналд Рейгън беше слаб, висок, спортуваш и разви Алцхаймер.

Липса на Б12 се свързва с деменция. Много хора пият Б12 и ди мислят, че правят нещо, а всъщност се влошават, защото формата  която пият само се мотка в кръвта, но не се усвоява.

# 395
В аптеките съм виждала малинови кетони, които се пият за по_лесно влизане в кетоза. Може и кило малини да подпомогнат процеса

# 396
Миоки, тук явно всеки защитава своята истина, която му изнася.Да, предците ни са яли диви плодове.Аз пък не мисля, че е нормално да се яде само месо, без нищо друго.Според мен не е здравословно, и мантрата "да холестерола ми е висок, но това е ок", не ок! Както не ок да ти спре цикъла, от ниски въглехидрати.Тялото си го казва.Всяка крайност не ок.И какво ако си нормализираш инсулина и повредиш сума ти други неща.
Бе може и да е ненормално (аз не ям само месо между другото), но аз се чувствам отлично на моята си диета и явно за мен е нормално. Я карай 2 години само на прлодове да видим до къде ще я докараш.

Моят цикъл не е спрял и нищо не съм си повредила от липса на ВХ. Само подобрения в здравословното състояние отчитам и да, "високият" холестерол не е проблем, защото "висок" е относително понятие и няма консенсус по този въпрос.

# 397
  • пак там
Всъщност изобщо не са живяли по 35 години, това е статистика. Когато имаш висока смъртност сред населението (а това наистина е било едно време - висока смъртност сред децата, сред родилките, смърт при нещастни случаи, при войни), се получава средна продължителност на живота 35 години. Малко в стил "богатите ядат месо, бедните - зеле  и накрая статистиката казва, че всички били яли свинско със зеле".

А за малините... Палеото твърди, че може да се ядат - все пак хилядолетия наред в периода на събирачеството хората са ги яли. Но аз съм склонна да повярвам само, че в един кратък перидо - ден, два, - могат в комбинация с липса на калории наистина да доведат до кетоза, въпреки че бих поспорила за количеството... Simple Smile

Така или иначе, в тази тема наистина основният спряган режим е НВВМ, но не е гаранция, че при всички ще проработи. При някои може ИР да е основно заболяване, при други - само симптом за друго заболяване, абе при всеки е различно. Именно затова бих помолила да потърсите и друг проблем. Срещам мнозина с моя - витилиго, а когато им препоръчам да потърсят и другия - най-често свързан с панкреаса или щитовидната, веднага надават вой - "Ама аз съм слаба, не като тебе!". Е, и аз бях слаба между 20-та и,30-та си година, пък ето ме сега...

# 398
Да, и аз се зачудих окъде дойде това 35... А това, че сега медицината е в състояние да направи едно раждане (например) достатъчно безопасно (едно време на бременните са казвали, че са “с единия крак в гроба”), не означава, че от друга страна боклуците, които се консумират не влошават същия този дълъг съвременен живот. Така да се каже, сега се приема за нормално след 60 да имаш букет заболявания, за които да пиеш две шепи хапчета и така да продължиш около 15-20 години. Е, мерси за такъв дълъг живот.
А едно време явно просто са умирали здрави, заради инциденти или инфекции, за които адекватно лечение не е имало. Не е заради месото, де Joy.

# 399
И аз се развеселих за 35-годишния живот на хората преди време, но ме домързя да обяснявам за средно аритметично, учено някъде в началото училище.
Личното ми мнение за да бъде успешно нещо не трябва да се смята за временна  диета/ограничение. В крайна сметка хората с алергия си нагласяват храненето до живот. Ние сме в по-добра позиция: допустими са изключения.
Гледайте колко много неща са подходящи за ядене и има за всеки вкус (и разбиране).
Нещо от Инес Субашка

# 400
Божкее, таз снимка колко добре описва предишното ми аз Grinning

# 401
Здравейте.
Както винаги с дъщеря ми вървиме в комплект- налага се и двете да пием антибитик. Искам да попитам да спираме ли Глюкофажа, или може да се пие заедно с антибиотик и Нурофен. Не искам да притеснявам в почивните дни ендокриноложката и да пиша, затова питам тук, ако има запознати да споделят.

# 402
Здравейте.
Както винаги с дъщеря ми вървиме в комплект- налага се и двете да пием антибитик. Искам да попитам да спираме ли Глюкофажа, или може да се пие заедно с антибиотик и Нурофен. Не искам да притеснявам в почивните дни ендокриноложката и да пиша, затова питам тук, ако има запознати да споделят.

# 403
Вижте в листовките и на Глюкофажа, и на конкретния антибиотик, там ще пише в противопоказания. Търсете го в листовката на антибиотика като метформинови препарати или дали се споменават лекарства за диабет.

Нурофенът за съжаление засилва риска от лактатна ацидоза. Особено силно важи при хора с проблеми с бъбреците.

Тези въпроси са доста сложни и са за лекар...

# 404
ЛЛ по телефона ни изписа антибиотик и я попитах за Глюкофажа, каза , че може да се пие с Азитромицин и Нурофен, нямало проблем. Ама аз много много не и вярвам и затова реших да питам в темата.

Общи условия

Активация на акаунт