Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 632
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Wink
ЛЛ по телефона ни изписа антибиотик и я попитах за Глюкофажа, каза , че може да се пие с Азитромицин и Нурофен, нямало проблем. Ама аз много много не и вярвам и затова реших да питам в темата.
Ама тук повече ни вярваш, без да ни познаваш! Wink

# 406
ЛЛ по телефона ни изписа антибиотик и я попитах за Глюкофажа, каза , че може да се пие с Азитромицин и Нурофен, нямало проблем. Ама аз много много не и вярвам и затова реших да питам в темата.
Ти за азитромицина кажи къде го намери,че никъде го няма,а трябва да пия още 5дни.?
Сори за оффа...

# 407
В Софармаси на Симеоновско шосе има, и в Сейба в Кауфланд, Студентски град.

# 408
Момичета, влияят ли ОК на инсулин/ИР ?

Направоо.. много съм ядосана в момента. След всички изследвания, които правих, ми казват ''Предлагам ти да минеш на ОК "Ясмин" за 3 месеца".
Едно, че ОК съм пила и повече не искам, друго, че точно Ясмин при мен имаха ужаасно силни странични ефекти, не можах да ги издържа 2 пълни месеца.
Скрит текст:
като почнем от мигренно главоболие, минем през гъбички всяка седмица, а понякога и по-често, и завършим с болезнено подути гърди. Поне 3 размера ми бяха пораснали (което си е плюс), обаче така ми бяха опънали кожата и бяха постоянно подути, че изглеждах сякаш съм сложила силикон. Де що има вена, прозираше. Така ме боляха, че като слизах по стълби, трябваше да си ги придържам с ръка

# 409
  • Paris, France
Много отрицателно влияят ОК на ИР и знаейки това, което зная сега не бих ползвала нищо, освен спирала без хормон. Това ако мога да я изтърпя.

Ако презерватив не ти се струва достатъчно, можеш да слагаш диафрагма с противозачатъчен гел. Заедно са доста сигурни. Гадното е, че диафрагмата не може да се вади преди да са минали 6 часа от акта, не може през това време да се промиваш, но е ефективна.

Аз си клъцнах тръбите и съм рахат отдавна.

# 410
Невена, благодаря за информацията.

Аз не искам да ползвам ОК, но се чудех даали пък няма няяякакво положително влияние върху ИР, че искат да ми ги предпишат (с инсулин 180).
Пфу! Оставам си на същото мнение - категоричен отказ, особено за Ясмин.

# 411
  • Paris, France
Витаминче, а има ли причина да не ти сложат спирала? На запад, например, не обичат да слагат спирали и все хапове и инжекции бутат.

Не познавам Ясмин. Преди 30г пиех Марвелон и Диане. Не съм имала странични ефекти.

# 412
Де да знам, не са ме питали за спирала. Ама аз не търся метод за контрацепция, а за регулиране на хормони, нередовен и оскъден цикъл, косопад, и др екстри Grinning

Преди време иначе пиех Хлое и Регулон, и бях добре с тях. Ясмин не ми понесоха. (имам СПКЯ, затова ги пиех. Предполагам затова и сега пак гледат към ОК, а не към спирала или други)

# 413
Противозачатъчните не ми звучат точно като "регулиране" на хормоните, поне на мен... Знам че масово ги дават на жени с ПКЯ уж да регулирали цикъла, обаче не схващам как става тая работа. Какъв "цикъл" регулират, те дори при здрава жена не допускат нормално протичащ месечен цикъл, че на някоя дето го няма ще го възстановят ли? На някого излекували ли са кистите с контрацептиви? Не говоря за предизвикано редовно кървене на равни интервали дето наподобява нормално състояние, а за излекувани кисти на яйчниците от ОК. Питам от любопитство, не се заяждам. Все пак лекари ги предписват, те сигурно знаят повечко от мен за това, аз просто се опитвам да си го обясня.
Това дето почнаха метформинови препарати да предписват при такъв проблем ми звучи по-обнадеждаващо в общи случай, вече се знае повече за връзката между ИР и СПКЯ. Не че и метформинът е панацея ама на мен ми звучи като да върши повече отколкото противозачатъчните...

# 414
Натка, зависи за какви кисти питаш. Аз 2 или 3 пъти съм лекувала киста от задържан фоликул. С 1 месец прием на противозачатъчни минаваше. Но това е различно от ПКЯ.

# 415
За СПКЯ ми беше питането, че сякаш доста често им мятат противозачатъчни и щом кървят редовно, значи им се е "регулирал" цикълът и са по-добре, видиш ли... И това с години наред, имам познати дето по много години са на противозачатъчни понеже само така имат "цикъл". Опитвах се да намекна на едната да търси и друг лекар и да проверят нещата в посока на ИР, че съм почти сигурна че си има жената. Но не ми е близка и само го споменах и спрях до там.
Любопитно ми е има ли действително някаква полза за здравето в такива случаи от ОК и каква, понеже в моите представи това не е лекуване.

# 416
На мен докторката ми обясни за дъщеря ми,  когато беше 15-годишна, че се налага приема на ОК,  защото ако не пие,  яйчниците се уголемяват,  стават надупченикато пчелна пита от кисти и ще се налагат чести операции. ОК щадели яйчниците,  до момента,  когато девойката вече жена,  реши да забренява. Така и стана при дъщеря ми. Два месеца след спирането на ОК забременя и сега се радвам на внук.

# 417
  • Paris, France
На мене СПКЯ-то ми изчезна още първия месец прием на Метформин, диета и витамини. Оттогава Не се е появявало.

Противозачатъчните замазват липсите на магнезий, инозитол, Б12, фолат, йод, но не ги коригират.

При липса на йод щитовидната жлеза и яйчниците започват да се уголемяват за да могат да го складират. Липсата на селен също влияе и води до липса на йод, а много селен е отровен. Част от благоприятното влияние на кето режимите се дължи на високото съдържание на йод и селен от зеле и броколи.

Омега 3 са важни за да няма кисти. Обвивките На яйцеклетките са направени от омега 3.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 15:34 от Nevena Virolan

# 418
Невена, какво е Коди?
Моя приятелка преди и известно време след 20 г пиеше понякога ОК. Гинеколог и ги предписваше. Не знам да е имала СПКЯ, но цикълът и беше нередовен. В крайна сметка цикълът и се регулира известно време след началото на по-редовен полов живот, а също и май донякъде от възрастта...Същото се случи и с проблемната и кожа на лицето, акнето затихна и то по някое време след 20 г, независимо от процедури, хранене и прочие...Интересното е, че така е било и при майка и.
Аз пък винаги съм имала цикъл по часовник, но в действителност Глюкофаж имаше някакво влияние явно върху яйцеклетките, защото докато пиех макс доза цикълът ми подраняваше с около 2 дни (пак точен като часовник, просто се скъси леко интервалът). А след като спрях хапчетата, нещата са както преди.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 16:32 от dolce miele

# 419
  • Paris, France
Коди би трябвало да е йод, ама пусти редактор! Понеже често пиша Коди (марка продукти за нокти) в темата за гел-лаковете, гадта  поправя йод на Коди. Вероятно съм натискала буквата К вместо Й, че са една до друга на клавиатурата ми и така. Отивам да го редактирам.

Общи условия

Активация на акаунт