Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Ах, тези редактори Joy Помислих, че е някаква добавка Grinning
Днес съм на абсолютно нережимен ден- рибени пръчици, картофки по селски и шоколадова торта (почти без брашно и подсладена предимно с шоколад, но я броя за нережимна)...
Скрит текст:
Малката има рожден ден Blush

# 421
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да е жива и здрава.
аз съм на зелева салата и пилешки бутчета. Wink като си нямам рожденик... Wink

# 422
Долче, да ти е жива и здрава малката!
Аз днес съм на кисело зеле със свински гърди. Зелето и салата, които ММ сложи преди няма и месец са готови и са супер. Сега ми е едно такова зимно. Настроила съм се да прегрешавам само на вечерята на Бъдни вечер и следващият ден на Коледа. След това ще го карам режимно. Е, може да гризна малко торта, че и моето мъниче има рожден ден средата на януари, но аз нейните печива и без това ги правя сравнително здравословни.
Голямата пък има имен ден другата седмица, но ще карам само на риба, че ще ми станат много прегрешенията.

# 423
Благодаря, момичета Simple Smile
Ако имах кисело зеле със свински гърди хич нямаше и да ям рибени пръчици и картофки Grinning Но хем гледах да се улесня, хем да е нещо което всички вкъщи ще ядат Blush

# 424
Вкъщи всички умираме за кисело зеле, даже и бебето. Това беше първата храна, от която яде с удоволствие. Преди това само гризваше по хапка-две.

# 425
Дъщеря ми няма шанс засега да прояде кисело зеле, туршии, кисели краставички и др.- дори прясно зеле не харесва нито сурово, нито готвено... Flushed

# 426
На колко е? Моята има странен вкус. Харесва пикантни храни, чесън, подправки 😀 Даже сестра ѝ, която е на 11 не може да яде някой от любимите пикантни храни на малката.

И за да не е съвсем спам по кое време тренирате? Има ли значение? На мен ми е най удобно да тренирам вечер, но не знам дали е правилно.

# 427
Лимонче, на 9 е. Но доста неща отказва, дори понякога и само защото нещо е нарязано различно Joy Не харесва и неща като сарми, пълнени чушки, кьопоолу, пикантно и кисело, тестени изделия с мармалад/локум/кристална захар, боза, руска салата, маслини, често отказва и лютеница, топено сирене...Трудна работа (всъщност, не държа да пие боза). Joy
Мисля, че тренировки вечер са ок- стига да не ти пречат на съня.

# 428
О, аз си мислех, че детето ти е по-малко. Моята любителка на киселото зеле прави 2 години януари. Иначе и тя е трудна. Не яде типичните бебешки храни. Вместо супа предпочита бавно печено месо с чесън и мащерка 😀 Каката и тя е сложна и има много неща, които не яде. Лошото е, че са две и трябва да угодя и на двете.

Сън и без това скоро няма да видя 😀 Малкото ме държи поне до 1 часа.

# 429
# 430
  • Paris, France
Толкова пари за такова малко количество морски магнезий не бих дала. Купувам си сол Нигари на кристали.

dolce miele, честита рожденничка. 🎂Да е жива и здрава и много да те радва!

# 431
Момичета,може ли парче бисквитена торта,да вдигне захар на 1ви час на 10,8? Няколко пъти съм правила експерименти,но при дом.условия такова нещо не съм виждала.То при ОГТ е толкова на 1ви час.Не съм я мирела скоро на гладно,но се пострестах.
Пия АБ,заради ковид,дали може той да е причината?

# 432
Невена, благодаря! Честито на патерица и на твоето момиче! Birthday
Уми зуми, може, да. Но зависи и от размера на парчето, и от това колко захар или друго има в нея. Също е възможно някои антибиотици да влияят на КЗ, както и когато боледуваме КЗ може да се покачи...

# 433
  • Paris, France
Уми зуми, може, да. Но зависи и от размера на парчето, и от това колко захар или друго има в нея. Също е възможно някои антибиотици да влияят на КЗ, както и когато боледуваме КЗ може да се покачи...

Точно. Да добавя, че в купешките торти и правените с полуфабрикати има много маргарин, транс мазнини, наситени, омега 6 и те допълнително затрудняват действието на инсулина. Фруктозата също пречи.

При инсулин 10 на първи час ОГТТ, бисквитена торта няма място в менюто докато КЗ не влезе в норма, а след това само преди изгаряне, тоест кардио, след пост, в някой свински ден. Торти с незнайно съдържание не ям заради мазнините.

Благодаря за поздравленията, dolce miele. 💐

# 434
Не правя свински дни,дори не прегрешавам  в последните 8мес.За 2 седмици 2 пъти ям сладко.Преди цикъл и днес.Само дето предния път беше 7,9 на 1ви час,а днес 10,8.Домашна беше тортата,но много сладка.Не тренирам ,защото съм болна,но напоследък(3-4дни) имам сладък вкус в устата  на гладно,та те знам дали АБ и Ковид,не влияят също на захарта.

Общи условия

Активация на акаунт