Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 647
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Въглехидратите няма да се отразят добре на общото ти състояние при нито един вирус. Това е най-лошият период за кръшкане.

# 436
Да,да знам,но не съм очаквала,че ще си прецакам всичко така.На втори час-11,1.Чудо!!Вместо да пада,тя се качва.За пръв път ми се случва подобно нещо.

# 437
Сиропа не го коментирам, той сладък и прочие. Таблетките наистина скъпо излизат така. Ако искаш погледни Магнезий Дейли на Екофарм, трудно ми е с линковете от телефона. Ако 250мг в таблетка те устройват, излиза доста по-изгодно, магнезиев хидроксиде пак и са 90 таблетки на почти същата цена.

# 438
Невена,
Скрит текст:
искаше ми се да купя някаква малка готова торта да се улесня...В сладкарницата ми приседна цената за размера, в супермаркета като прочетох няколко дълги етикета със съдържание и ми се отщя. Joy Та направих домашна торта с много масло, тъмен шоколад, яйца, орехи и с малко захар и почти без брашно. Като сметнах даже ми излезе една идея по-евтина сравнена със сладкарницата, а и по-голям размер. И най-вече, знам какво има вътре.
Sunglasses А малката обожава такива много шоколадови торти.
Лимонче, така е. Аз наскоро изкарах вирус, на ковид приличаше доста по симтоми. По едно време след като ми беше изчезнало обонянието и апетита (а покрай тях и вкуса донякъде явно) ми се дояде руска салата, кисели краставички...Направих си руска салата с карфиол...
Уми зуми, както казах, боледуване и антибиотици влияят на КЗ. Имам познат при който антибиотик доста даже объркваше КЗ, дори временно виждаше замъглено...Само не разбрах защо си яла тортата след като и без това си имала сладък вкус в устата?

# 439
Ми преумора,стрес  и...ме изби в тази посока.Криво ми е,но...Няма са правя повече така.Аз 1 ябълка не изяждам,а сега така се провалих Sad

# 440
Освен, че вирусните заболявания оказват влияние върху КЗ, въглехидратите оказват негативно влияние върху развитието на вирусните заболявания. Вирусите обичат въглехидрати.

# 441
Уми зуми, не си посипвай главата с пепел Joy Станалото станало...Със сигурност и боледуване+ антибиотик са ти разбъзикали допълнително КЗ и реакцията към сладко.

# 442
Ох,ми само търча с глюкомера.Ми не е нормално това ,което направих и реакцията на организма ми.Ще я измеря на трети час.Дано е поспаднала малко.

# 443
Уми зуми, случва се. Не е редно да се виниш, взимаш си поука и продължаваш напред. Аз преди време бях вдигнала от залък хляб и глътка вино при освещаване до 8.8 и после за капак порция паста и беше станала 10 и нещо, почти 11, а при обременяване ми е 7.7 Simple Smile установих, че по-дълъг пост с повечко умерено ходене при мен помагат по-бързо да се нормализира кз
В следващите дни с режима ще я неутрализираш.

# 444
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зуми, а можеш ли да си направиш изследване в лаборатория?
на захар и инсулин едновременно.
загледах се в изследванията от глюкозното натоварване.
при мен инсулинът скача до небесата, но захарта не се вдига над 7 нито  на първия, нито на втория час.

# 445
Уми зуми, не се вини изобщо, нормално е да кривнеш, като си стресирана и зле.Аз пък четох, че разни доктори казват, че сега не е време за диети/заради Ковида/.Незнам кое е верно...

# 446
Уми зуми, не се вини изобщо, нормално е да кривнеш, като си стресирана и зле.Аз пък четох, че разни доктори казват, че сега не е време за диети/заради Ковида/.Незнам кое е верно...
Аз пък четох, че Ковида обича хора с ИР и висока КЗ.
Неведнъж пускахме линкове и към сериозни източници.

# 447
Елора, и аз така четох, че и доста лекари го казват, а и изследвания има по темата. Но то е и логично при по-висок инсулин и КЗ да е така. Вече друг е въпросът кой какво разбира под "диети"...

# 448
E, кой каквото разбира. Или иначе казано както му изнася.
Ние тук не насилваме никого. Ако някой иска да си джури алкохолеца и да папка сладко и куп други В е в правото си да си прави каквото иска с тялото.
Ама после ми е малко тъпичко да идва тук и да казва - абе висок ми е инсулина, абе що се събудих с такава кз.
Смешно е. Всъщност жалко.
Ето, някой си чел как "лекари" казвали, че не е време за диета заради ковида. Ако се чувстват по-спокойно да си ядат. На мен не ми пречи, на тях ще им се стъжни.
А това колко хора сме писали, че откакто сме на режима, почти не боледуваме - го подминават. Не им изнася сигурно.
И почвам да се питам. Какво правят тука хора, които не спазват режим и всеки пост им е как не трябва човек да се ограничава и да хапва всичко и да пийва всичко.

# 449
  • София

Викаш, диабетиците да се метнат на вафлите и бонбоните.

Общи условия

Активация на акаунт