Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 655
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Гениално, нали!

# 451
Не само Ковид, а и всички останали вируси обичат хора, които злоупотребяват с въглехидрати. Ако имат диабет или ИР още по-добре.

# 452
Наскоро прекарах нещо което приличаше на ковид  (не съм се тествала още за антитела).
Скрит текст:
Аз го прекарах най-леко вкъщи, макар да имах температура около 10 дни- само на по 1-2 таблетки Парацетамол дневно, чайове, джинджифил, правих фаст- но и без това нямах апетит, клеева тинктура. Без антибиотик и други лекарства, без хрема и секрети от гърлото. Неприятно беше заради разнородните симптоми, загуба на обоняние и др., но далеч  не толкова зле колкото други боледувания преди години. И си мисля, че режимът има много общо. В началото на март, точно преди грипната ваканция, детето домъкна от училище вирус- тогава "минах" с паднал глас, пак без хрема и секрети, без да ме боли гърло и пак само с чайчета, клеева тинктура и подобни. Изобщо вече над 2 години дори и да пипна нещо, то не слиза надолу към дробовете и се оттървавам без храчки и с  никаква или съвсем лека хрема.

# 453
Хм, с моя високо-въглехидратен режим (който имах до скоро и който се опитвам вече да преустановя), като цяло не боледувам. Грип или настинка - 1 път годишно, за 2 дни.
Имах обаче период на разни кожни - обриви, алергии и т.н.

# 454
Аз при пъвото ми включване в темата преди няколко месеца споделих, че страдам от хроничен синузит, до съвсем скоро злоупотребявах и с капки за нос. Октомври месец синузитът се обостри жестоко и ми стана ясно, че няма да мина без антибиотик. Пих го за една седмица, обаче на 3 ден се случи някакво чудо и нямах нужда вече от капки изобщо. Мисълта ми е, че при предишни обостряния след курса с антибиотик просто се връщах към "нормалното" слагане на капки 3-4 пъти на ден, вместо 10, и така докато не се обостри пак. Сега повече от месец не съм слагала капки, разликата при това обостряне и предишните - режимът на хранене.

# 455
Ако съм се ориентирала правилно, в тази тема повече говорим за режим, който е начин на живот, а не “диета”. Не може режим, който ти осигурява цялата нужната енергия и нутриенти, какъвто режим се коментира в тази тема да е проблем за справяне с вируси. Ако някой ми каже дори един едничък важен за тялото елемент, който изпускаме и не консумираме с обсъждания тук най-често начин на хранене - да сподели.
Аз под диета разбирам всички глупости, които съм виждала жените около мен да правят от 13-14 г възраст - една се наливаше с чай и бульони (от онези кубчета пълни с Менделеевата таблица) колкото може да издържи без храна и си гладуваше, друга минаваше на ябълки и дни наред ядеше само това, или всички онези любителки на солетите (малко кисело мляко и малко солети) и извън това глад ... или рупане на зеле и Моркови до припадък и всякакви подобни простотии. За такива диети няма подходящ момент - това си е чиста глупост и разхубавила се и станала по-здрава от него жена не съм видяла. Почти всяка жена, която познавам като реши да отслабва - първо маха месото, после сиренето, някои махат хляба, но най-вече залага на това да стои гладна и да се залъгва с глупости, които е решила, че са ниско калорични.

# 456
Абе аз се чудя тея лекари, да уморят хората ли се опитват? Какво значи “сега не е време за диети”?! Чувам го и аз. Ми то точно сега трябва да се замислим по-сериозно, особено хората с метаболитни нарушения, които са супер застрашени! Значи, слагайте по 5 маски, не излизайте от вкъщи, ама яжте квото искате.... Е, няма що.

# 457
Тоест като четем една невярна статия няколко пъти, тя става истина ли?
Аз  като съм болна хич не ми е до глезене, тъпчене и т.н.
Ако ти изнасят такива статии, чети си ги и ги спазвай.

# 458
Е, аз също не възприемам режима си на хранене като това дето повечето хора му викат диета - глад и мизерия. Щото масовата представа като че ли е това. Като чуе човек за жена на диета и веднага си представя много нещастно изглеждаща дама с половин листо марула в чинията и нищо друго и даже не смее да му сложи сол и зехтин нали...
Аз не се чувствам на диета, чувствам се добре нахранена и имам енергия да се справя с неща дето преди няколко години се изморявах само като си ги помисля.
Та това че не било време за диети и аз го разбирам като "не е време за глупости" сега, а за максимално здравословно хранене. Ако има някой дето го разбира като картбланш да се храни безразборно, там вече не знам. Все пак това да си "на диета" и това да си угаждаш и да се тъпчеш съвсем не са единствените варианти, вярвам че повечето в тази тема сме по-разумни от това.

# 459
  • София
Абе аз се чудя тея лекари, да уморят хората ли се опитват? Какво значи “сега не е време за диети”?! Чувам го и аз. Ми то точно сега трябва да се замислим по-сериозно, особено хората с метаболитни нарушения, които са супер застрашени! Значи, слагайте по 5 маски, не излизайте от вкъщи, ама яжте квото искате.... Е, няма що.

Сега, като се посмяхме и възмутихме за сметка на Бенджамин, всъщност това е правилен съвет.Визирам и поста на Деси. Не е време сега да се диетува зорлем и да се храним с дефицити. Зелевата супа, диетите на Байкова, особено хапчетата за отслабване и т.н.
Кофти, че темата е в този раздел, а не в раздел Здраве.

# 460
Само дето режимът ни не ни лишава от нищо.
Ако не беше така, досега да съм пукнала от лишения. Пък ей ме на, тук съм след 4 години.

# 461
Е, сега за едни диета, за други режим , за трети е хранене. Имам си и глезене с черен шоколад,  много върви парченце черен шоколад с еспресо за десерт след пържола със зеленчуци.
Имам и по-така десерт, само с яйца и шоколад, но това е като  ме пусне мързела (много рядко) и за празници.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 17:11 от tania6

# 462
Аз пък си мисля, че човек като е болен не му е точно до глезене с храна- по-скоро като се чувства зле и стресиран и се хвърля на нещо нережимно ей така...Аз поне имам настроение за глезене и да си приготвя нещо по-специално когато съм добре. Също така, ако човек възприема начина си на хранене като диета, лишение е по-лесно в момент на умопомрачение да налети на нещо нережимно. Grinning
Много дами като минат на диета първо орязват месото, защото го считат за по-здравословно- някои стават вегетарианки, други си оставят само сухо пилешко филе...Винаги съм се чудила защо месото се вижда като много калорична храна като съвсем не са чак толкова много калориите- особено както стандартно повечето хора махат мазното и не го ядат... Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 17:35 от dolce miele

# 463
E, всеки с извращенията си.
На мен апетита ми изчезва като съм болна.
Представяма си се 38-9 градуса и да си похапвам торта или пица.
Ама явно има и такива хора. Ще си река, че не са болни хич.
Аз температура рядко вдигам, но съм била с висока. Три дни не ядох. Последното нещо, което ми е идвало на акъла е да ям.
Мда, с температура, повръщане и ще ям нещо любимо.
Обикновенно грипа и настинките са ми без темература, леко втрисане, но и тогава хич не ми е до ядене.
Пък ако съм загубила вкус и мирис ей сега ще седна да хабя тортата. Смея се.

# 464
И аз също обикновено губя апетит когато съм болна.

Общи условия

Активация на акаунт