Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Страх ме е да се похваля, че положението около мен не е никак розово, но...
От както съм на режима стриктно, не съм имала тежко боледуване. Голямата домъкна някакъв вирус от училище краят на септември. Тя го кара 10 дни с кашлица, температура и сополи, малкото го влачи над месец, а аз минах с два дена леко дращещо гърло, без нищо друго. За справка миналата година след, като на децата им мина едно такова сезонно боледуване, аз бял болна над месец с много тежка кашлица.
Сега на работата на ММ е нещо страшно. От месец и нещо постоянно излиза някой с Ковид, не ги затварят и продължават да си работят. Даже повечето не се тестват, но симптомите са налице. Като добавим, че са контактували с доказано болни няма какво друго да е. За сега държим фронта и от нашето семейство няма болни. Стискайте палци да ни се размине.

# 466
Аз се хвалиХ, че ме подминават всякакви вируси, а и съседката-македонка злобееше " ти никога не си болна". Е, тръшна ме преди всички. Моето клонеше към сух пост, ни храна ни вода.
Като съм болна  не мога да ям и пия.
При всеки е различно, но аз не бих си "натоварила" организма с неестествена/необичайна храна.
При язвена криза съм имала желание за топла пача. Оказа се, че било много полезно за стомаха в такива случаи, но ми беше странно като желание. Иначе и при такива кризи не ям и не пия нищо. Връщам и водата.

# 467
Според мен лекарите нямат предвид режим, назначен от техни колеги за конкретно състояние като ИР, а за диетите, които са крайни и ограничават приема на полезни вещества.

# 468
Аз пък си ям като съм болна и все съм си имала апетит болна. От както почнах режима и хранене 16:8 за щастие не съм боледувала, та не знам дали сега ще имам по-различно отношение към храната. Обикновено преди режима изцяло си слушах тялото и ако много ми се прияде нещо - си хапвах. И съм имала случаи да ми се яде шоколад  и да ми е помагал - при болки в корема или главата. Но аз и преди режима ядях тъмен шоколад, а и никога, ама никога не съм изяждала цял или половин шоколад (макс 1-2 пъти в пристъп на ПМС) - 1-2 блокчета са ми стигали. Ако ме боли гърло и съм с температура - ми се прояждат супички и така. Нямам спомен чак на торти да съм налитала, но бая чай с бисквити съм омотала. Към днешна дата бих ги избягвала, но не толкова, заради някоя настинка, а заради генералния проблем с кз/инсулин.

# 469
Невенче, какви бях страничните ефекти на глюкофажа.
Помня само, че витамин В12 не се усвоява. Други има ли?

# 470
Евентуално може да влияе и на желязото покрай Б 12. Също лактатна ацидоза...

# 471
Разглеждам си аз тук разни статии. И попаднах на заместител на глюкофаж.
Дали сме го обсъждали? Моля за мнения.
https://botanic.cc/products/diabefor-gluco/sastav/

Нямал страничните ефекти на метформина.

# 472
Нещо ме съмняват тези билки. Две от изследванията, на които се опира, са върху плъхове - с висока захар и с диабет. А третото изследване е само върху 90 души хомо сапиенс. Това са всичките 3 изследвания, които са споменати.

Пише, че "В самото изследване става ясно, че освен върху нивата на глюкозата, екстрактът от Птерокарпус влияе е и на освобождаването на инсулин от β-клетките на панкреаса." - ако това означава, че повишава инсулина, не е за ИР. Честно казано като видя "няма странични ефекти" и приемам, че не прави нищо. Всичко има страничен ефект, защото нещата са свързани. Ако имаше реален потенциал, отдавна да са го прилапали от фармата, пазарът е огромен.

# 473
Не че нещо, но ми прилича на онези продукти които правят за печалба...Добавка за диабетици- те диабетиците по принцип най-малкото което приемат е Метформин, обикновено са на по-силни лекарства. Хайде докажи, че има ефект от добавката, а не от другото лекарство Grinning А и съм скептична към добавки които се рекламират за дуабетици  (често пише, че стимулират производството на инсулин). И отделно, че 15 лева за 60 таблетки, дневна доза 4 таблетки... Thinking
Я, Орион е писала преди мен Grinning

# 474
  • София
Аз смятам да опитам с берберин, защото Глюкофаж определено не ми понася.
В този ред на мисли, ако някоя от вас поръчва от i-herb - правили ли сте поръчка до адрес на наш превозвач?

# 475
Това за отделянето на инсулин и мен ме притесни.
Иначе намерих и друго подобно.
https://apteka.framar.bg/30046030/%D0%B3%D0%BB%D1%8E%D0%BA%D0%BE … %B1%D0%BB-120-tnt

С някакви неща, които като ги потърся в гуглето, нищо не намирам.

# 476
Един лекар ,по телевизията France 3 говори за добавките. Каза:
-добавка е, защото няма достатъчно проучване
-дори да действа в повечето случаи действащата част е в съвсем минимално количество, количество за което е сигурно,  че няма да навреди.
Прилича ми на разни магически чайове и хапчета, които са полезни единствено за портмонетата на производителите.
Но все пак всеки си преценява, има и ефект плацебо.

# 477
-добавка е, защото няма достатъчно проучване
Хедер същото ми обясни за инозитола... Цитира ми колко десетки хиляди наблюдавани трябва да има, за да се превърне нещо от добавка в лекарство.

# 478
Cuckoo и аз не мога да се погодя с Глюкофажа, става ми много лошо.Нямам разстройство или стомашни проблеми, но така ми се вие свят, че не мога да ходя по улиците, вчера щях да падна и съм се държала за дърветата.И много гадно главоболие...Сега пак го спрях.Берберин съм си купувала от тук на Natural factors.Иначе ползвам Габко в Англия, за доставки от Щатите.

# 479
Cuckoo и аз не мога да се погодя с Глюкофажа, става ми много лошо.Нямам разстройство или стомашни проблеми, но така ми се вие свят, че не мога да ходя по улиците, вчера щях да падна и съм се държала за дърветата.И много гадно главоболие...Сега пак го спрях.Берберин съм си купувала от тук на Natural factors.Иначе ползвам Габко в Англия, за доставки от Щатите.

Имам въпроси.
От колко време го ползваш?
Колко пиеш на ден? В мг.

Защото при мен беше така в началото и го спрях. Но лекарката ми нахака 3000мг. Не обясни, че трябва да го вдигам постепенно. И от първия ден почнах с 3000.
След 4 дни мъки го спрях.
След почти година може би попаднах на инфо, че трябва с много плавно вдигане на дозата да се пие.
Писала съм на първа страница.
Хапче от 500 го делях на две. 10 дни само по 250 вечер, после прибавих на обед. След 10 дни единия прием стана 50 и т.н. Тогава нямах никакви драми с него.

Берберин не съм пила, понякога се чудя дали да не пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт