Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 675
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Cuckoo и аз не мога да се погодя с Глюкофажа, става ми много лошо.Нямам разстройство или стомашни проблеми, но така ми се вие свят, че не мога да ходя по улиците, вчера щях да падна и съм се държала за дърветата.И много гадно главоболие...Сега пак го спрях.Берберин съм си купувала от тук на Natural factors.Иначе ползвам Габко в Англия, за доставки от Щатите.
Аз съм с колит, а вероятно и с гастрит, и аз не се погодих с Г., дори ХР. Постоянно бях "разстроена", дори при ядене на сухоежбина по цяла седмица.
Берберинът понася ли ти, защото четох няколко мнения в айхърб, че също имали проблеми със стомаха от него.

# 481
Аз пих берберин на Витаголд 6мес.Никакъв забележим ефект.

# 482
Аз пих берберин на Витаголд 6мес.Никакъв забележим ефект.
За Витагол, фармацевт ми е казвал, че не са читави добавки.
Все пак е само на думи, знам ли.
Роналд мисля, че пиеше берберин, май каза, че и той не е видял ефект. Или може би беше инфо за ресвератрола.

# 483
За берберина беше, доколкото помня...

# 484
Елора, от началото на Август, ту го почвам, ту го спирам, че ми прилошава.Изписан ми е 2000 мг., но повече от 1000 не можах да взема.Сега последната седмица бях на 500 и онзи ден щях да падна на улицата.Незнам дали да не пробвам Сиофор или Метфогама, ма нали уж Глюкофаж ХР бил най -лек за понасяне.
Берберин пих 1 месец, незнам на инсулина как е действал, на кз нямаше ефект.Cuckoo не ми е ставало лошо от него на стомаха.

# 485
  • Paris, France
Личният ми лекар ми обясни, че Берберин и добавки не са тествани и не се знае какво и по колко съдържат, но също и не се знае как се разтваря обвивката и как и къде се разтварят. Той не е фен на Берберина, но не препоръчва и дълго приемане на Метформин без супер висок инсулин на гладно.

Елора, вземи и махни Берберин от добавките в първия пост. Много хора сменят Метформин с берберин и пишат, че не виждат ефект.

За да няма проблем с Метформин трябва да се почне по малко, по 250мг вечер, да се спре алкохол, да се намалят постепенно ВХ, да се пие магнезий, защото Метформинът дърпа към черния дроб, б12 и да се качва бавно. След влизане в кетоза не е нужен и може да се намали бавно и спре.

Ако инсулинът на гладно е добре може да се пробва с диета и без Метформин.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 20:29 от Nevena Virolan

# 486
Вместо с удължено пробвай обикновен от 500. По 250 на хранене. Може да се чупи. Поне при мен беше така, но питай аптекарката чупят ли се.
Почни както ти казах. 10 дни на обед, после прибавяш на вечеря и т.н.

# 487
  • София
Имаше си схема на въвеждане, спазвах я, обаче при мен не, та не....
Вероятно заради колита.

# 488
Жалко. Нищо де, спазвай си режима.
А ако смениш хапчето, ако не е глюкофаж, а метформин или друг.
Защото е имало случаи хора да пишат, че едното не им понася, но другото да.

Невенче, махнах го. В следващата тема няма да го има.

# 489
Елора, а за какво са ти тези добавки?

# 490
Разглеждах си.
След операцията се замислих да мина на малко глюкофаж за известно време, че ме повредиха и хич не ми върви слабеенето. Стопирала съм. И се дразня.
Та се зачетох в алтернативни неща.
В петък съм на лекар, в събота ще се боцкам да видя как е кз и инсулина.
Мислех си поне на 500 на ден, но не този с удълженото освобождаване.

# 491
Според мен наблегни на режим. И ако ти излезнат не много добри резултати мисля, че е по-добър да включиш направо малко Метформин за определено време, отколкото да "залиташ" по знайни и незнайни добавки...ЩЗ как е? Желязото (че аз при ниско не слабея)?

# 492
Нямам си на идея как е.
Ще го видим.
Мисля желязо и това жск да пусна.

А нека да излязат резултатите и ще го мисля.
Даже дано ми даде рецепта за всеки случай. Че не пазя старата.
На метформин не съм била, само на глюкофаж.
Жалко че няма от 250, че не ми се чупи.
Даже сега като се замисля май тия от 500 ги направиха кръгли и май не могат да се чупят. Ама не съм сигурна.

# 493
Елора, от началото на Август, ту го почвам, ту го спирам, че ми прилошава.Изписан ми е 2000 мг., но повече от 1000 не можах да взема.Сега последната седмица бях на 500 и онзи ден щях да падна на улицата.Незнам дали да не пробвам Сиофор или Метфогама, ма нали уж Глюкофаж ХР бил най -лек за понасяне.
Берберин пих 1 месец, незнам на инсулина как е действал, на кз нямаше ефект.Cuckoo не ми е ставало лошо от него на стомаха.
Бенджамин, аз бях така с глюкофажа - ужасно главоболие, виене на свят, причерняване, разтройство и ужасно издуване на корема и с месеци нямаше свикване, въпреки че много плавно увеличавах дозата. Един ден в аптеката до нас нямаха наличен 850 , а не ми се чакаше до другия ден и аптекарката ми каза, че може да сменя с метфогама. Родих се! Сега съм след бременност  и отново започнах да го пия. Имах леки стомашни проблеми няколко дни и това беше. Може да пробваш с нещо различно от глюкофажа.

# 494
Ама се чудя защо след като метформин, глюкофаж, метфогама и останалите съдържат едно и също вещество.
Защо на едни им понася едно, на други не?

Общи условия

Активация на акаунт