Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Пълнителите и помощните вещества са различни...казват...

# 496
Здравейте,
С ИР съм и планове за бременност, имам и Хашимото, доц. Катя Тодорова ми е дала поведение за след забременяване и Глюкофажа си остава, някой да е карал бременност с глюкофаж, безопасно ли е за бебето?

# 497
Някой знае ли дали метфогамата от 500 може да се дели?

# 498
  • пак там
Делят се единствено и само таблетки, на които има разделителна чертичка. Останалите - не, защото не могат да ти гарантират точно разпределение на лекарство и пълнеж.

Активната съставка е една, но "пълнежът" е различен - заради различните фирми и съответно патенти. Започваш от най-евтиното и спираш, когато се почувстваш ок. Но е редно поне две седмици да го пиеш.

# 499
Ще проверя утре ако не забравя и ще ти кажа, на някои има обозначено и на кутията дали се делят. Иначе наистина и тук в темата доста хора писаха че понасят различните препарати различно добре, макар че активното вещество си е все едно и също. Явно помощните вещества също дават разлика. Вече при кого кое ще е ОК, божа работа. Неоформин, Сиофор и Метфогама като че ли са най-масово предписваните, ама то може и да е щото определен лекар си е свикнал все едно от тях да пише, често се случва.

# 500
Чудя се.
Имам спомен, че като ги спирах и купих от 500 май вече бяха кръгли.
Та се чудя. Глюкофаш ли да е? Била съм на него.
Или да взема 500 с удължено освобождаване.
Ако се наложи де.

# 501
  • Paris, France
Метфогамма пих аз. 500мг са кръгли, малко като аспирин, а 1000мг са елипсовидна. Първите бяха 500мг, но в аптеката предложиха по 1000мг, че нямали от 500 и обясниха, че може да се чупят на 2. Понеже заминавах ги купих и ги чупеха на 2.

Елора, честно да ти кажа, след излежаване и загуба на кръв организмът влиза в защитен механизъм и трудно се слабее независимо от нивата на инсулин. Яж желязо и почни да се тъпчеш с много калории през ден за да тръгне метаболизмът ти. Ако режеш калории ще се окажеш по-зле накрая. Знам, че звучи тъпо, но работи.

Метфогамата ми понасяше идеално извън малко главоболие първите дни, но може и да е от намаляване на ВХ. Не виждам,обаче смисъл да я пия ако съм стабилно в кетоза.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 01:09 от Nevena Virolan

# 502
Здравейте,
С ИР съм и планове за бременност, имам и Хашимото, доц. Катя Тодорова ми е дала поведение за след забременяване и Глюкофажа си остава, някой да е карал бременност с глюкофаж, безопасно ли е за бебето?
Nadia Nikoleva много жени пият метформин в много малки дози по време на бременност. Аз съм една от жените, която не го пи и съжалявам за което. Радвам се , че всичко с детенцето ми е наред и въпреки гестационния диабет се роди с нормално тегло и здравичко. Проблемите са при мен, много качени килограми, лоши показатели и т.н.

# 503
Здравей,
Благодаря за отговора, а 500 хр след всяко хранене не е ли много?
Ти защо отказа да ги приемаш?
Здравейте,
Nadia Nikoleva много жени пият метформин в много малки дози по време на бременност. Аз съм една от жените, която не го пи и съжалявам за което. Радвам се , че всичко с детенцето ми е наред и въпреки гестационния диабет се роди с нормално тегло и здравичко. Проблемите са при мен, много качени килограми, лоши показатели и т.н.

# 504
Здравей,
Благодаря за отговора, а 500 хр след всяко хранене не е ли много?
Ти защо отказа да ги приемаш?
Здравейте,

Аз исках да го пия, но за съжаление не ми го изписаха, а нямах желание да сменям ендокринолога в това пандемично време и ходих при този, който работеше в болницата, в която раждах. Според нея, можех да мина само с диета ( но не успях ) и все казваше, айде опитай и тая седмица и тая седмица...но като цяло тя говореше за 250  макс 500 на ден като количество.

# 505
ebk_kbe, мерси, ще пробвам с метфогама.Елора, Глюковаж от 500 са кръгли, да.Доколкото знам не е хубаво да се чупят само тези с удълженото действие, че така се нарушава целостта на обвивката и се нарушава бавното освобождаване.

# 506
Ти сега на 500 с удължено ли си? Ако да, една ли взимаш на ден.

# 507
Да, една от 500 с удължено взимах вечер, но и нея я спрях от два дена.Ще пробвам Метфогама, да видим...Преди взимах и по 1000 Глюкофаж ХР само вечер.

# 508
Задължително ли е вечер?

# 509
Задължително ли е вечер?
Не е задължително, аз го взимах тогава, че ми е най-обилното ядене.

Общи условия

Активация на акаунт