Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 37 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Сомоджито май се контролираше с малко протеин преди лягане- варено яйце например...
И като стана дума за яйца, не чух специалистката от предаването да спомене нещо за ядене на яйца и риба, за видове мазнини- кои са ок и кои не...Само за "растителна храна" говореше което половината хора сигурно биха разбрали като ядене на легени със салати- преди да чуят уточнението, че много плодове+ умерени количества картофи, пз хляб и сие "свалят" КЗ... Close

# 541
То и според лекарите като цитирания по-горе, диабет тип 2 е нелечимо, прогресиращо заболяване, а с подобни съвети, не са "излекували" нито един пациент, обаче ръсят акъл по телевизиите. Просто възмутително.

Високи кетони (в кръвта) са опасни само едновременно в комбинация с висока кръвна захар, при отсъствие (пълна липса) на инсулин - получава се диабетна кетоацедоза. Това състояние обаче се случва при диабетици тип 1. При тип 2 е по-скоро теоретично и може да се получи, в следствие на прием на лекарства, но по естествен начин едва ли.

# 542
Аз вече така жестоко се дразня на разни такива "специалисти" по хранене, че направо...Изобщо гледам да не ги слушам, спирам радио, тв, като почнат да дрънкат.  Наскоро не се сдържах във фейса обаче. Някакъв диетолог изготвил съвсем безплатно (представи си!) примерно меню за седмицата за диабетици, щото нали трябвало да си контролират кз във времето на пандемия. И какво мислите - хляб, ориз, картофи....мъничко месо, маааалко риба.... Имаше около 300 споделяния. Е, направо написах отдолу, че менюто му е "майко мила" за диабетици. Persevere Rage

# 543
И вероятно си била изтрита Simple Smile

# 544
И вероятно си била изтрита Simple Smile
Изобщо не съм проверявала, да не се ядосвам повече.

# 545
То и според лекарите като цитирания по-горе, диабет тип 2 е нелечимо, прогресиращо заболяване, а с подобни съвети, не са "излекували" нито един пациент, обаче ръсят акъл по телевизиите. Просто възмутително.
Все пак, завърши "оптимистично"... Bowtie Да не сме се притеснявали, в България сме имали достъп до най-съвременно лечение и лекарства за диабет, а също и имало най-модерни инсулини за контролиране на КЗ... Grinning

# 546
Леля ми е с диабет тип 2, доколкото знам е само на метформин за сега, не на инсулин. Ами познайте какво - на нея също лекарят й е казал да яде често че да не й падала кръвната захар... Казах й да не се занимава с глупости ами да се наяде я с яйца, я с кюфтета и да пие само вода до следващото основно хранене. Дали ще ме послуша е друг въпрос, ама не се сдържах просто.

Има наистина нови препарати, гледам че напоследък минават на тях пациенти и казват че контролират кръвната захар много по-добре. Не са инсулини но пак е инжекционна форма, ако и да е веднъж в седмицата за някои. Включително и хора при които контролът е бил много лош и захарта е стояло все висока. Съвсем бегло прегледах, изглежда че действат като стимулират производство на инсулин но само когато има нужда. И ги комбинират и тях с метформин де. Пак не ми звучи много добре на мен лично, ама явно това е тенденцията в "лечението" на диабет тип 2.

# 547
Какво лечение, нали непрестанно повтарят как диабетът е нелечим, бла бла... Да си стоят хората на лекарства доживот и да си ядат хляба и картофите.

# 548
Натка, е, не е ли "логично", неизбежно след тези модерните инжекционни все пак да се стигне и до инсулин? Те докога могат да стимулират отделяне на инсулин...? Ама, "важното" е да се яде "регулярно" и да се носят в джобовете бонбонки и захарчета... Bowtie Съвети от специалисти, разбира се.
Arwen, някои хора искат даже да вярват, че някои храни са незаменими...и да си носят бонбони... Confused

# 549
Долче, аз се мъча да ги разбирам хората. Така им казват всички "специалисти", така си живеят. Аз ако не бях почнала да правя хипогликемии и ако не беше братовчедка ми да ме светне за това хранене (двете неща нямат връзка, просто сама си ги навързах), сигурно и аз щях да съм си привърженик на "балансираното" хранене с ВХ. Не съм имала нито проблеми с килограми, нито нищо. Обаче тия хора, дето учат медицина по сто години, не четат ли бе?! Не се ли питат - абе как аджеба уж препоръчвам нещо, а то не само че не работи, ами се влошават хората.

# 550
Скандинавците са малко по-напред в идеите за ВМНВХ и си спомням (не помня името, но беше известно за тях) за един мъж, инженер по професия и се излекувал (диабет 2) с това хранене. Почнал е да разпространява идеята и веднага са го атакували, че не е лекар, няма право и т.н. Наложило му се е да завърши И медицина за да го чуят.
А някои и то лекари до съд стигнаха.

# 551
Да, има лекари стигнали до съд, заради препоръки извън общоприетите. Много е страшно. И всичко заради пари...

# 552
Точно за пари е цялата работа в основата си, а лекарското съсловие като цяло е the useful idiots.
Има и изключения разбира се и те са светлината в тунела, но докато станат правило, ще мине още доста време, а през това време the useful idiots ще обрекат на жалко съществуване още милиони хора.

# 553
Неслучайно отстрани на аптеката през която минавам най-често пише с огромни букви "Инсулин и скъпоструващи лекарства по ЗК", нещо в този стил... Flushed

# 554
Това е положението. Аз ако не минавах през моя малък личен ад да губя бебе след бебе, нямаше да започна да чета куп неща и да установя, че бая специалисти не знаят елементарни неща. На мен конвенционални лекари дето си карат на шаблон работа не ми вършат.
На скоро едно момиче от групата за гестационен ми прати препоръчаните храни от ендото - ами баници, тутманици и какви ли не глупости. И всички в групата всеки ден пишат как ядат хляб, защото ги карат и им скача кз и така до откат

Общи условия

Активация на акаунт