Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 286
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Витаминче и аз имам такива “кифли”. В момента вече много по-малки, имам/х си и подуване, имам колит и на моменти вечер доста се подувах. Уж нямам омазняване на органите. За около 2 г. Талията хич ми я нямаше, сега имам изразена талия.  В момента след 3 месеца на режим доста се стопи и кифлата, но не е 100% изчезнало още. За сравнение на бедрата малко бях качила - много бързо се изчисти. Много рядко се подувам също така. Реално дори като тренирах редовно ми беше останала мазнинка по кифлите (от долу плочки, от горе мазно 😂) и едва когато се занимавах с катерене се изчисти, но тогава реално се замислям, че промених и храненето леко - имах повече време без ядене, но още блъсках яко въглехидрати. Това коремче според моя фитнес треньор става от висок инсулин (особено сутрин), от ядене на сладко за закуска. Фастовете и тези яйчените, които са си яко кето май прибират леко, но няма бърз ефект нищо. Ако човек има да топи много - сигурно по-бързо се вижда, но това си иска постоянство. Според мен ще се изчисти едва, когато инсулинът трайно е в норма и има фастове, в които тялото гори свои запаси.

# 616
Къде има снимки?
Момичета, казвала съм го много пъти : за корема най-доброто е упражнение вакуум.
Действа на вътрешния мускулен пояс и се прибира корема. Пускала съм линкове.
Коремни преси и други сгъвания забравете , иначе ще си имате добре оформени долни коремчета винаги и бонус проблеми с кръста. Не се подвеждайте по мъжете със страхотни кореми.
Мда, по-голям корем вечер е също признак за проблем с инсулина.

# 617
Абсолютно не действат коремните преси. от опит. По-добре ходене, отколкото преси. А и дори треньорите, които познавам всички до един за корема казват, че е 95% хранене и много малка част са упражненията.

# 618
  • Варна
Невена, dolce, благодаря ви за отговорите! Тепърва ще са ми нужни вашите съвети и подкрепа.
Темата я прочетох на един дъх още в петък, както и тази за НВ хранене и започнах. Иска ми се да успея да вкарам всичко в норма само с режим и движение.
Ако има момичета от Варна, ще съм благодарна да споделите препоръки за ендокринолог, който посещавате и сте доволни. Изследванията ми ги назначи Доц. Мила Бояджиева,  ЛЛ ми даде направление, защото при нея е само платен прием. В направлението е включил профил, но всъщност си беше обременяване и проследяване след 2 часа, без никакво движение. На 60 мин изобщо не е искала ендокриноложката, не знам защо.

# 619
Къде има снимки?
Момичета, казвала съм го много пъти : за корема най-доброто е упражнение вакуум.
Коремни преси и други сгъвания забравете , иначе ще си имате добре оформени долни коремчета винаги и бонус проблеми с кръста. Не се подвеждайте по мъжете със страхотни кореми.

Бях си сложила снимчици преди и след Mr. Green
Вакума го почнах от два дни. Бях го забравила.
Ти по колко време го правиш.
Аз лягам на леглото, свивам краката в коленете, дишам, издишвам и прибирам корема. Засега задържам до 5 секунди. Вчера го направих 5 пъти.
Планка съм го правила преди време. Някъде 2 месеца почти редовно. 2 пъти по 25-30 секунди, но ефект нямаше.
Спрях го заради, защото имам проблем с ръката. Но след 2 месеца мисля да го почна поне него.

# 620
На мен ми забраниха планк преди 5 години, а за коремните преси зная от преди мноооого години (в гимназията имах изключителен учител по физическо, но го разбрах 30-40 години по-късно).
Вакуума е стара йога техника и споменатия учител ни караше да задържаме 6 секунди. Неговите 6 секунди отговаряха на мои 20. Може да се прави чакайки автобус, в колата на светофар,  на опашка в магазина, пред телевизора и....
Може легнал, седнал и прав.
Сутрин правя задължително 20-30 пъти и задържам около 10 секунди, легнала и със свити крака, вечер същото , но ако не съм вечеряла. През деня като се сетя и имам "празно" време, чакайки нещо.
Виж bidyflex също на какъвто език те устройва. Има една рускиня, Марина Корпан с интересни упражнения,  май съм я споменавала тук-там.
https://youtu.be/ghBxrwCEFP4

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 11:44 от tania6

# 621
Благодаря.
Значи вакума при теб има ефект, така ли?
Защото уж топял мазнините по корема и талията.
А защо ти забраниха планка?

# 622
Къде има снимки?
(аз също бях сложила снимки)

Оо, да! Сега, като го спомена - моят корем също се подува/ше много, още в късния следобяд, даже преди вечерта. Сега (от десетина дни) съм спряла междинните похапвания, органичавам захар и въглехидрати, и май наистина като се замисля - не ми се подува така.

Може ли пак линк към такъв вакуум, ако не те затруднява? Това, което си представям по описанието на Елора звучи (може би измамно) лесно.

Невена, благодаря! Сега добих по-ясна представа за видимото изражение на мазнините. Да, моят корем не е твърд, мекичък си е Grinning

Desi, аз обичам да тичам, но сега е е твърде студено. Последно преди 3 седмици тичах, и 2 дни бях с настинка. На пролет ще е.
(Имах период мноого отдавна, поне преди 20 години, като ученичка в основното, правех по 100-120 коремни на вечер. Е, пак нямах плосък корем, хем тогава съм яла значително по-малко захар и съм се движила много повече - тичане, колело, игри навън..)
 За сега правя упражнения в къщи. Ето тези, не знам дали са добри
https://www.youtube.com/watch?v=VHyGqsPOUHs&list=PLbYucoSTKt … l=POPSUGARFitness
+ още няколко с гирички за оформяне на ръцете.

# 623
Да, както казва Таня за вакуумките, могат да се правят легнал по гръб, на "4 крака", и по всяко време на деня, каквото и да правиш. Аз съм почти винаги в състояние на вакумка, дори като тренирам.
Особено ефикасно е да се съчетава вакуумка с дълбоко дишане, което има безброй ползи. Дишаш и издишаш със задържане, като корема в същото време е " глътнат".

# 624
Благодаря.
А защо ти забраниха планка?
Забраниха ми планка заради раменете (тендинопатия и с други екстри), странното е, че не ми пречи да вися на лоста, но да си измия главата си е приключение.
О, да. Вакуума ми помага много и както казва pepa 57, вакуум +упражнения (идеята на бодифлекс) наистина води до резултат.

# 625
Благодаря.
Няма такова нещо като целево топене на мазнини, от определена зона, с упражнения. Тялото само решава от къде да свали или не мазнини, при физическа активност. Упражненията единствено повишават тонуса и/или стягат определена група мускули.

# 626
Гледам сега едно клипче с вакум.
Жената казва, че при кисти и миоми не се прави.
https://www.youtube.com/watch?v=_b1d4oDS1So

И на други места съм го чела.

# 627
Е, зарежи тогава.. Няма и да опитам значи :/

# 628
Може да пробваш други дихателни упражнения.

# 629
Гледам сега едно клипче с вакум.
Жената казва, че при кисти и миоми не се прави.
https://www.youtube.com/watch?v=_b1d4oDS1So

И на други места съм го чела.
Аз говоря за най-обикновено коремно дишане със задържане/глътване на корема. Сега, че някои почват от тази стара йога техника бизнес да правят е друг въпрос. Тези изумителни вдлъбвания, които показват някои,  нямат нищо общо с това за което аз говоря и правя.
Ето за това говоря
https://youtu.be/GH7NgsHGbkY
Коремно вдишване, издишване, "глътване" на корема, задържане, отпускане на корема, вдишване.
Най-вероятно всички сте го правили или го правите по един или друг повод.
Тук, на френски
https://youtu.be/u-mP8d8SGJM
Същата техника (коремно дишане, но без толкова дълго задържане) се използва при стрес, за понижаване на кръвното и др.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 14:20 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт