Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 274
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Доста сте изписали, не мога да ви насмогна Grinning
Замислихте ме и мен, вярно че вечер коремът ми е бил по-изпъкнал ама все съм си мислела че е от по-обилна вечеря това... не че денем малко си хапвах де, че и тестени неща ядях доста.
Изтървала съм всички снимки, че съм много работлива и вчера изкарах една дъъълга смяна на работа. Прави ми впечатление че някои говорят само за килограми спрямо ръст, ами не може така да сравняваш просто.
Прост пример: Аз и сестра ми имаме много малка разлика в ръста, 3см да е някъде. И сме сестри все пак, имаме прилично количество общи гени. Да ама имаме много различна структура и когато сме бивали с еднакво тегло, разликата е фрапираща. Говоря за време когато и двете бяхме много млади, не сме имали излишъци и тем подобни. Едната изглеждаше "обрана" отвсякъде (не че се хваля ама в случая това бях аз), а другата изглежда пухкава и мека, на еднакви килограми и почти еднакъв ръст. Дори дрехите си разменяхме в него период, но пак структурата ни си е различна. Не съм била активно спортуваща никога, та не е от такова нещо, макар че аз поначало по-лесно набивам тегло на мускул при натоварвания. Тя качва лесно на бричове, обаче пък дълги години имаше плосък корем - нещо дето аз никога не съм виждала в огледалото. Аз брич не правя, наливам си по цялата кълка и трябва повече да кача че да проличи. Затова само с числа да се говори ми е малко странно, може би снимките са били още налични като е вървяла дискусията, не знам.
Отделно че в различна възраст и килограмите не "стоят" еднакво. Ако сега падна до килограмите които ми "стояха" добре на 20, няма да изглеждам никак добре ами ще ми стърчат кокали от всички страни, с едри кости съм като цяло. Нямам обяснение защо е така, все пак съм си все аз и скелет и всичко уж ми е същото... ама не е баш същото явно. А числата дето цитирате тук... 166 съм висока, ако слушам тези критерии няма да изглеждам добре, че и няма да се чувствам добре опитвайки се да постигна такова тегло каквото някои цитираха. То всъщност и да го постигна, пак няма да се чувствам добре.
Скрит текст:
Преди дълго време реших че кантар вкъщи не ми трябва, считам го за също толкова добро решение като оттърваването от телевизора. Тези два уреда не ми носят никаква полза и само биха ме натоварвали, съответно ги разкарах по същия начин по който разкарах вредните храни от ежедневието си. За мен принципът е един и същ и просто съм направила нещо добро за себе си с това.

# 631
Еее, момичета, изпуснах ви!

# 632
Таня, ами аз така ги правя.
От предишното клипче не мога така да го вдлъбна, пък и не мисля да се насилвам. Колкото мога, а и мисля, че трябва да ми е приятно, а не мъчително.

# 633
Последно гледах една нахилена дама да прави вакумки от които очите ми се завързаха на панделка... Joy Чак ми беше неестествено да я гледам...
Планк още първия път като пробвах да правя успях да задържа около минути и после спрях- можех и още, но да не прекаля като за начало. Виждам най-голям ефект от планк (поне 2х1 минута)+ фаст.
Миоки, при редовен планк+ режим ми се стяга много приятно не само коремът, ами и всичко наоколо- отстрани, отгоре...Иначе да, индивидуално е конкретно мазнини кой откъде ще сваля. Аз имам чувството, че вътрешно се стяга цялата област и стои по-прибрана, мазнини принципно топя почти равномерно- около талията малко повече може би.

# 634
То някои вакууми направо са неприятни за гледане. И с някакво фалшиво вдишване е вероятно опасно за много хора.
Не ги намирам, а и вероятно са на френски обясненията с картинки за мускулите на корема. Тези , които правят плочките са дълги, вертикални и в долната част се "вмъкват" в други. За това е по-трудна долната част на корема. Повърхностни са и за това трябва да няма мазнини на корема за да се виждат т.е. пътя към плочките е през кухнята.
Другите мускули, дълбоките са напречни и са отговорни не само за вътрешните органи, но и за гърба , нещо като вътрешен пояс са. Обяснението ми е съвсем елементарно и по спомен.
Когато започнах с вакуума (познатото ми от преди упражнение и като на видеото, не онези 'дет си "скриват" стомаха под ребрата) усещах нещо като мускулна треска, но дълбоко/навътре в корема. Помислих си: Я, вярно. И там някъде имам мускули.
Сега ми е приятно да гледам трапчинките отстрани на корема. Нямам плочки и не искам. Други са функциите на дълбоките коремни мускули.

# 635
Оооо, на мен плочки въобще не ми трябват.

# 636
Миоки, при редовен планк+ режим ми се стяга много приятно не само коремът, ами и всичко наоколо- отстрани, отгоре...Иначе да, индивидуално е конкретно мазнини кой откъде ще сваля. Аз имам чувството, че вътрешно се стяга цялата област и стои по-прибрана, мазнини принципно топя почти равномерно- около талията малко повече може би.
Е така де, но упражнение за корем не топи мазнините специално от корема, упражнение за крака не топи от краката и т.н. Това искам да кажа. Иначе, че се подобрява виншният вид и тонуса на мускулите от упражнения е безспорен.

# 637
Миоки, и аз така мисля. Simple Smile
Плочки при жените са ми too much. Харесвам прибрани, добре оформени коремчета, но плочките никога не са ми допадали. Е, не гиворим за спортистки, а за обикновени жени Heart Eyes

# 638
Девойки, има ли някоя тук да притежава подобен кантар?

Скрит текст:

На мен електронните винаги са ми правили ядове.
А тези са аналогови, но скъпи - към 50-60 лв. Даже има и за 100.
Дали обаче са качествени?

# 639
Мм, каква точно е разликата с
?

Такъв, какъвто показвам, имам. Не ми харесва, защото показва различно в зависимост от това къде точно стъпиш и как се наклониш. Примерно, стъпваш хубаво в средата, обаче се накланяш леко назад, и показва по-малко кг. Не се местиш, но с накланяш напред -> +5-10 кг.

# 640
Аз съм доволна от моите 2 електронни (единият не е тук, не се меря на 2 едновременно, ха ха). Много са точни. Еднаква марка са. Преди години имах още 2 аналогови (неточна работа, като се наведеш и стрелката мърда), както и някакъв ужасен дигитален Момерт- пълен боклук, неточен, с кеф го изхвърлих. Grinning Веднъж ме изкара с +8 кг и щях да получа удар! На всяко място поставен показваше с големи отклонения- добре, че веднъж го настъпах, та се преобърна и отказа да работи...

# 641
Елора , този който показваш, тук го имат в лекарските кабинети.
Моят дигитален е хубав,  на килима ме показва 48 кг. Търсих му място къде е точен (с 5 кг бидон с вода) и се оказа единствено точно на вратата в хола и го прибрах. Ползвам такъв като показания от Витаминче.

# 642
Е къде ги виждате тия толкова жени с плочки по корема, и да не са професионални спортистки? Аз виждам само тестени коремчета масово.

# 643
А, има- ходещи на фитнес. Под спортуващи имах предвид професионалните спортистки- не съм се изразила ясно. Grinning Тях съм свикнала да ги гледам с плочки и не ми прави впечатление Blush

# 644
Витаминче, кантара който си дала е за 10, максимум 15 лв.
И не струват.
А тези, които аз показах са доста по-скъпи. Преди малко ги разгледах между 70 и 90 лв. са.
И аз съм ги виждала по лекарските кабинети и са ми казвали, че са доста здрави и точни.
Моя е на паркета в хола.

Общи условия

Активация на акаунт