Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 307
  • 821
  •   1
Отговори
# 135
По каса е, на мен ми го пускат СЦЦ.

# 136
Здравейте, момичета да ви попитам издават ли ви всяка година направление за Пет скенер от онко диспансер за проследяване, защото в нашия диспансер се опъват да ми дават.Миналата година едвам ги измолих да ми дадът, но тази незнам дали ще успея. Също и маркери не ми пускат казват че нямало точен маркер за ендометриума. И аз ходя и си пускам в частни лаборатории.
Кои туморни маркери пускате?

# 137
Маркерите които пускам са СЕА И scc

# 138
Маркерите които пускам са СЕА И scc
Гинекологонколога на нас каза,че за проследяване туморните маркери за ендометриум са СЕА и HE4 незнам колко е вярно но последния тум.мар е малко скъпо.

# 139
Здравейте на всички в тази тежка тема. Моя близка е с диагнозата карцином на шийката на матката.Има ли от вас преминали през това, предстои и хистерекомия, чета много лоши прогнози за дигнозата? Ще съм благодарна ако някой сподели опит или мнения за онко-гинеколози, от които сте доволни. Насочили сме се към проф.Горчев.
Заключението след конизация е - TNM8:рТ1а1,Nx,Mx: по FIGO IAI
Благодря предварително!

# 140
Здравейте, има ли някоя от вас, която е преминала през комбинирана лъчехимио терапия да сподели мнение, как се е чувствала по време на терапиите? И имало ли е ефект. Карциномът е стадий 2b.
 След тези терапии ще следва радикална операция.

# 141
Здравейте на всички в тази тежка тема. Моя близка е с диагнозата карцином на шийката на матката.Има ли от вас преминали през това, предстои и хистерекомия, чета много лоши прогнози за дигнозата? Ще съм благодарна ако някой сподели опит или мнения за онко-гинеколози, от които сте доволни. Насочили сме се към проф.Горчев.
Благодря предварително!
Стадия ви е първи така че прогнозата е добра този вид карцином е напълно лечим когато е в начален стадий

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 19:29 от Vili Ilieva 619340

# 142
Благодря предварително!
Стадия ви е първи така че прогнозата е добра този вид карцином е напълно лечим когато е в начален стадий
[/quote Благодарим много за информацията!

# 143
Момичета, днес записах дата  за операцията при проф. Ковачев във ВМА, до този момент някак се държах, но сега прочетох Siskone и изтръпнах. Много ме е старах, операцията ми няма да е лапароскопска, професорът държи да е отворена, моля кажете ми много ли боли след това? Имам нисък праг на болка и не зная как ще се справя,  буквално  се треса  от напрежение и това, което прочетох току- що ме довърши. Моля някое момиче, което е било с отворена операция да ми каже какво да очаквам след излизане от упойка.

Аз съм оперирана от проф. Ковачев с отворена операция. Отстраняваха с д-р Гановска ендометриозна киста 13см, която почти ми беше изконсумирала десния яйчник.

Обезболяват те напълно. И в реанимация не ме е боляло, унасях се.

Ставането е гадно. Но трябва малко по малко. Много мили сестри, отделението е ремонтирано и изрядно чисто.

Ковачен е изключителен професионалист. Гановска също. Доволна съм.  Препоръчвам ги.

# 144
Здравейте! Знаете ли дали ваксината против Ковид е противопоказна в случай на направена хистеректомия поради рак на шийката на матката? Благодаря предварително! Бъдете здрави!

# 145
Момичета, на годишния профилактичен преглед какво ви пускат?

# 146
На годишния профелактичен преглед ми пускат само една кръвна картина, ехограф и преглед гинекологичен нищо друго. Даже и туморни маркери не ми пускат а пък за скенер да не говорим, общо взето ми се струва че ни претупкват

# 147
На годишния профелактичен преглед ми пускат само една кръвна картина, ехограф и преглед гинекологичен нищо друго. Даже и туморни маркери не ми пускат а пък за скенер да не говорим, общо взето ми се струва че ни претупкват
Прегледа онкогинеколог ли прави или нормален АГ?

# 148
Здравейте, момичета! Simple Smile
Аз съм с радикална хистеректомия. Искам да попитам, какво да очаквам от химиотерапията- по време и след нея? Какви са последиците за организма? Благодаря ви предварително.

# 149
Zvezdi7 химио или лъчетерапия? По време на химиотерапията- отпадналост, разстройство (евентуално) болки като при грип ( евентуално) окапване на косата (зависи от лекарството)
Лъчетерапия- зависи от степента на облъчване. В най лошия случай разстройство, отпадналост, радиационен цистит, радиационен колит. В най добрия случай нищо ( безболезнено без да се отрази на качеството на живот)
И в двата случая болките са по време на терапията след което отминават. Евентуално след лъчетерапия остава колит но не е задължително. Успех! 😊

Общи условия

Активация на акаунт