Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 558
  • 821
  •   1
Отговори
# 450
  • Стара Загора
Здравейте, момичета да ви попитам на колко време ви казаха да си правите Пет скенер или ЯМР след операциите, на мен ми казаха след като приключих със лъчето че всяка година трябва да минавам на скенер за да не изтърва нещо но сега като им искам направление не ми дават. Имате ли и вие проблеми със направленията за Пет скен или ЯМР и на колко време минавате профилактично?

Пет скенера го правих 16 седмици след края на лъчето. Изрично питах на прегледа януари, Томов каза следващият път. И аз знам, че всяка година трябва.
Тази година взех направление от Онкодиспансера, ама трябваше с връзки. Голямо мрънкане падна. Щото не съм оперирана при тях. Пък че съм диспансеризирана и никой не ме е потърсил 3 месеца след края на лъчето - това удобно го пропуснаха...

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 13:25 от Лалка

# 451
  • Инсбрук
Не знам защо висите да си искате направления. Със сигурност може и на частно, колкото и да струва е един път в годината, за колко неща даваме пари, а за здравето, чакаме.

# 452
  • Стара Загора
Не знам защо висите да си искате направления. Със сигурност може и на частно, колкото и да струва е един път в годината, за колко неща даваме пари, а за здравето, чакаме.

Ами например защото струва 2000 лв.
При положение, че съм извадила вече 3к, дали ми е много ОК да извадя още 2?
Още повече, че всеки месец плащам по 200 лв здравни!

# 453
  • Бургас
Защото ходя само с направления.
Скоро получих талон за ЯМР,рентгенологът прецени,че е по-добре скенер с контраст.
И без това плащах 50 лв контраст,10 лв абокат...И с тези пари лишавам семейството си от нещо важно...
Да не говорим,че не работя на редовна работа,почасово,спряха ми пенсията,от 56% ми дадоха 0%, конкуренция съм на здравите хора...
Какво да кажа,не знам.
Определено аз 300 лв нямам за скенер...А какво остава 3000...
Поне не съм имала рак и такъв скенер не ми се е налагало да ползвам.
Постоянно съм по лекари,лекарствата ми не са по каса(само един безплатен Л Тироксин и Конкор с минимална отстъпка...),помпата за астмата е безплатна,но не ми е ок...Никоя за съжаление не ми е ок,вдигат рамене навсякъде.Просто лекарствата за астма са противопоказни за другите заболявания,които имам...
Някакъв ужас е да си болен...

# 454
Те за обикновен не дават,ти за ПЕТ искаш.

# 455
Всяка година КТ с контраст на малик таз,корем ибелия дроб е достатъчно,место да направите пет

# 456
  • Бургас
Аз рак нямах,но от 14 години имам заболявания,първо ме бъркаха с колоноскопии и ме рязаха да видят какво има в корема ми,чак сега ми дадоха талон за ЯМР на коремни органи,а рентгенологът направи скенер на малък таз и коремни органи.Бял дроб не е гледал.
Миналото лято го гледаха на скенер,но без контраст.
Общо взето два пъти са ми правили ЯМР на главата,скенер на главата и сега този скенер за 14 години ходене по мъките...Ааа...и скенера на бял дроб миналото лято,но те направиха един гаф,затова даже сами настояваха...
И то защото миналото лято не ми понесе упойката при поредната колоноскопия,вече няма да правя колоноскопии...
Направо...думи нямам.
Трябва да дават,ще си искате.
Щом имате право,отивате,настоявате...
Когато ми кажат,че няма лимит,питам кога да отида пак,кога ще имат.И талон от личната бих взела отново,ако е изтекъл старият...
Нямам избор,ходя,разправям се...ако имах,щях да плащам и да не си хабя нервите поне с това.Уви...

# 457
В нашето онко не казват,че нямат лимит,казват ти,че е по преценка на лекаря и той преценил,че нямаш нужда.И това при положение,че имаш предписание от онко комитет.Като направих писмено запитване до касата дадоха,ама се карахме като цигани,наприказвахме си един тон излишни неща на висок глас.Почти всичко си плащам,ама като ми падне пердето и отивам да си изпусна парата и да търся всичко каквото ми се полага.

# 458
  • Бургас
Не,с никого не се карам.
И не от онкото получавам талони.
Моля да впишат в амбулаторния лист,че нямам нужда от... и че ще отида с листа в здравната каса...
Опивали са се и талони да ми връщат...но за отказ от лечение дължат глоба...Така че когато попитам отказват ли лечение...вземат талона.
Определено и аз не се чувствам добре да се държа така,но нямам как иначе да плащам всичко.
Имам няколко заболявания.
Посетих за около два месеца ревматолог,невролог,двама пулмолози(единият талон за пулмолог ми го издаде пулмолог за второ мнение,не знаех,че е възможно), гинеколог ,гастроентеролог и ендокринолог...
Просто без талон не мога да си позволя всичко това...И пак ще искам консултация с ревматолог.Реши,че няма да сваляме пикочната киселина,а е висока и много ме болят краката и пръстите на ръцете...
Кръстът...
За съжаление имам много, много алергии и...там удрят на греда с лечението...
Много, много ми е трудно...

# 459
Толкова талони кой ти дава?Аз си плащам като поп на всички.ЛЛ като даде едно направление и за второ и дума не може да става.Амбулаторния лист кой ти дава,на мен никой не ми е дал амбулаторен лист.

# 460
  • Бургас
Толкова талони кой ти дава?Аз си плащам като поп на всички.ЛЛ като даде едно направление и за второ и дума не може да става.Амбулаторния лист кой ти дава,на мен никой не ми е дал амбулаторен лист.
Личната има право да дава неограничен брой.
Обаче мен специалист ме препраща на специалист...
Но и заболяванията са ми много...всеки се отървава по този начин.
А личната не може да измисли как да ме лекува...И ме праща на специалист.
Талони дават.Просто се ходи и се иска.
Ако личната откаже в момента,искате за другия месец...
За ендокринолог няма как да.ми отказва,хормони пускам сама,когато са доста извън норма,няма шанс да не даде...
Отивам с висока пикочна киселина и болки...как няма да не ме прати на ревматолог...

# 461
  • Инсбрук
2000 лв за скенер си е чист обир. Мислех, че е някаква по разумна сума от порядъка на 200-300 лв, което също си е супер скъпо, но поне преодолимо.

# 462
  • Стара Загора
2000 лв за скенер си е чист обир. Мислех, че е някаква по разумна сума от порядъка на 200-300 лв, което също си е супер скъпо, но поне преодолимо.

Нормалният скенер е толкова.
Пет скенера е нещо различно. Там се влива изотоп, процедурата е доста по-дълга.

# 463
  • Бургас
Такъв скенер къде изобщо има?
Само в София сигурно?

# 464
На много места има,но е над 2000лева.А обикновения скенер е 200 лева,но само на една зона,не на цяло тяло.Ако искаш цяло тяло пак е над 1000.

Общи условия

Активация на акаунт