Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 395
  • 821
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, имам следния тъп въпрос. Кога започнахте със секса и как беше първият път след операцията. Моята беше май месец, днес пак бях на преглед, всичко ми е ОК, но не мога да се отпусна.
Два месеца след хистеректомията. На контролния преглед месец след операцията лекарят каза, че много бавно ми зарастват тъканите и още един месец безсексие. Първият път не беше никак хубав, защото ме беше страх, после всичко си беше нормално.

# 631
  • варна
Здравейте момичета, имам пак един въпрос, колко време след лъчелечението може да се прави компютърна томография?
Не съм убедена но 6 седмици

# 632
Здравейте момичета, имам пак един въпрос, колко време след лъчелечението може да се прави компютърна томография?
Мисля че беше 3 месеца след лъчето

# 633
Здравейте,

На майка ми бе направена радикална роботоасистирана хистеректомия в сряда (19.08).

Коремът ѝ е много подут като оток, слабините също. Вие имали ли сте такива проблеми и какво можем да предприемем при такива странични реакции? Много сме притеснени и дискомфортът я кара да се чувства зле.
Здравейте, свържете се с лекаря и попитайте, ако трябва идете на преглед. При мен се получи същото и ходих при опериращия лекар на преглед. Каза, че се случва не е проблем. В славните е най-ниско и отока слиза на там. Изписа ми лекарства за отоци и линфа и след 3-4 дни отока се разнесе.

Благодаря Ви. Лекарят изписа ендотелон 2 по 1 за 20 дни с 10 дена почивка. Вие какво приемахте?

Аз приемам ендотелон, през почивките от ендотелона /10 дни/, приемам лимфомиазот /една опоковка е за 10 дни/. Нося и стягащ колан по препоръка на съдов хирург.
Мисля че беше 3 месеца след лъчето
Здравейте,

На майка ми бе направена радикална роботоасистирана хистеректомия в сряда (19.08).

Коремът ѝ е много подут като оток, слабините също. Вие имали ли сте такива проблеми и какво можем да предприемем при такива странични реакции? Много сме притеснени и дискомфортът я кара да се чувства зле.
Здравейте, свържете се с лекаря и попитайте, ако трябва идете на преглед. При мен се получи същото и ходих при опериращия лекар на преглед. Каза, че се случва не е проблем. В славните е най-ниско и отока слиза на там. Изписа ми лекарства за отоци и линфа и след 3-4 дни отока се разнесе.

Благодаря Ви. Лекарят изписа ендотелон 2 по 1 за 20 дни с 10 дена почивка. Вие какво приемахте?
Здравий deleva майка ми е оперирана от рак на матката след това напрани лъче след лъчето имаше оток слабите.Опериращия лекар изписа тая лекарство по 20 капки на ден.Капките слага на 20мл вода и пиеш,имаше ефект при нас.

# 634
  • Инсбрук
Какво е роботизирана? Аз живея в Австрия и тук ми правиха операцията. Отворена 4,5 часа, щото чакали да излезе резултата от биопсията, 15 см тумор на ляв яйчник . Излязла е бордерлайн 97  процента. Докторът ми даде 10 години гаранция, без лъчетерапия, ама на 6 месеца преглед в онкологията. Ползвах 6 седмици болничен и после... юруш. Още ме наболява, като се изморя, а имам малко дете на 6 години. Сънувам кошмари. Явно още го преживявам.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 12:53 от tartorina

# 635
Някой може ли да препоръча изпитан доктор за хистеректомия за град Варна?

# 636
Здравий deleva майка ми е оперирана от рак на матката след това напрани лъче след лъчето имаше оток слабите.Опериращия лекар изписа тая лекарство по 20 капки на ден.Капките слага на 20мл вода и пиеш,имаше ефект при нас.

[/quote]

По колко пъти на ден ги пиеше, майка ви?

# 637
  • варна
Някой може ли да препоръча изпитан доктор за хистеректомия за град Варна?
Във Варна онкогинеколог е Корновски но той прави само отворени операции в окръжна. Мислили сте за роботизирана операция. Има в Плевен и София но за нея зависи от диагнозата но е по щадяща. Цените са идентични с малка разлика.

# 638
  • Бургас
Без робот не е ли по каса?
За хистеректомията май не ми взеха нищо,освен такса болничен престой...
За премахването на щитовидната жлеза 80 лв.
30 за изследвания и 50 за престой.
Но платих и с пареза на лява гласна връзка.Явно е клъцнал Зикидис нервче,което не трябва.Двама УНГ потвърдиха...

# 639
При известните и направление даваш и пари доплащаш.

# 640
  • Бургас
При известните и направление даваш и пари доплащаш.
Ами който няма пари за известни ...
Си ходи в обикновени клиники.И не избира екип.
Каквото-такова.
Не е честно да си осигурен и да доплащаш нещо по каса.

# 641
Резултата от обикновените болници и лекари е по-добър.Известните лежат на стара слава и хем ти вземат парите,хем си оставят ръцете и после трябва да плащаш и на обикновен доктор,да оправя лайната на светилата.

# 642
  • Бургас
Абе...не е така.
Не ми се разказват ужасии...
Особено с парезата на гласната връзка и задух до посиняване и кислород в кръвта 85.

# 643
И си мислите,че ако бяхте при светило в частна болница нямаше да се случи ли?Мен два пъти светила ме осакатяваха и после прост доктор ме оправяше.

# 644
Аз също се оперирах без да плащам нищо, даже едвам накарах доктора да вземе една торба да се почерпи.

Общи условия

Активация на акаунт