Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 398
  • 821
  •   2
Отговори
# 615
Момичета, при тотална хистеректомия, имам ли право на ТЕЛК- и двата яйчника са премахнати?
Да

# 616
Здравейте това се еезултатите на моята майка от ПЕТ скенер т.к.  е н доктор чак през следващата седмица дали някой може да изкаже мнение по тях
Благодаря Ви предварително

# 617
Момичета здравейте! Исках да ви попитам, колко месеца, горе долу, след приключено лъчелечение се възстановяват параметрите на организма, защитни телца, хемоглобин, и т.н.? Дали е желателно да се пътува със самолет след месец вече минала терапия? Знам, че това е много индивидуално, и че пътуването като цяло не е забранено... Но все пак питам, как са минали нещата при вас. Извинявам се ако въпросите са ми малко глупави може би, но никога не е в повече още едно мнение хехе. Бъдете здрави!

# 618
За етапна епикриза за ТЕЛК личния лекар иска ли ви пари и колко?

# 619
За етапна епикриза за ТЕЛК личния лекар иска ли ви пари и колко?
Някои искат да примерно при нас предишния ЛЛ поиска пари,но ние не дадохмеи сменихме лекара.Второ въобще не каза нищо за пари!

# 620
Здравейте,

На майка ми бе направена радикална роботоасистирана хистеректомия в сряда (19.08).

Коремът ѝ е много подут като оток, слабините също. Вие имали ли сте такива проблеми и какво можем да предприемем при такива странични реакции? Много сме притеснени и дискомфортът я кара да се чувства зле.

# 621
Питайте който я е оперирал.Ако каже,че е нормално,потърсете друг лекар,не е нормално.Моя корем беше подут първите три дни след операцията,биха ми инжекция и спадна.

# 622
Здравейте,

На майка ми бе направена радикална роботоасистирана хистеректомия в сряда (19.08).

Коремът ѝ е много подут като оток, слабините също. Вие имали ли сте такива проблеми и какво можем да предприемем при такива странични реакции? Много сме притеснени и дискомфортът я кара да се чувства зле.
Здравейте, свържете се с лекаря и попитайте, ако трябва идете на преглед. При мен се получи същото и ходих при опериращия лекар на преглед. Каза, че се случва не е проблем. В славните е най-ниско и отока слиза на там. Изписа ми лекарства за отоци и линфа и след 3-4 дни отока се разнесе.

# 623
Здравейте,

Здравейте, свържете се с лекаря и попитайте, ако трябва идете на преглед. При мен се получи същото и ходих при опериращия лекар на преглед. Каза, че се случва не е проблем. В славните е най-ниско и отока слиза на там. Изписа ми лекарства за отоци и линфа и след 3-4 дни отока се разнесе.

Благодаря Ви. Лекарят изписа ендотелон 2 по 1 за 20 дни с 10 дена почивка. Вие какво приемахте?

# 624
Здравейте,

Благодаря Ви. Лекарят изписа ендотелон 2 по 1 за 20 дни с 10 дена почивка. Вие какво приемахте?
[/quote

На мен изписа а Флебодия по 1 на ден за 3 месеца, докато мине и лъчетерапия та за да се предпазят от лимфедемц.

# 625
Здравейте,

Здравий deleva майка ми е оперирана от рак на матката след това напрани лъче след лъчето имаше оток слабите.Опериращия лекар изписа тая лекарство по 20 капки на ден.Капките слага на 20мл вода и пиеш,имаше ефект при нас.

# 626
Благодаря ви за отделеното време и отговорите. При нужда ще се консултираме отново с лекар. Това, което също ни притеснява е, че след приема в болница майка ми е качила 6 кг, без да се храни обилно. Дали това е от отока?

# 627
  • Инсбрук
Здравейте, имам следния тъп въпрос. Кога започнахте със секса и как беше първият път след операцията. Моята беше май месец, днес пак бях на преглед, всичко ми е ОК, но не мога да се отпусна.

# 628
  • Бургас
Здравейте, имам следния тъп въпрос. Кога започнахте със секса и как беше първият път след операцията. Моята беше май месец, днес пак бях на преглед, всичко ми е ОК, но не мога да се отпусна.
След едната операция нямаше и 20 дни...Пак от пъпа надолу бях срязана.
А след хистеректомията ме беше страх,защото и шийката на матката ми е махната,имах все едно менструация...Бях си изкарала яко акъла и тогава изчаках повечко.Казаха,че след секс може да кървя,но не се случи.
Ако имаш желание(ама наистина),не се притеснявай и опитай.Първо внимателно,после вече и невнимателно,когато видиш,че няма страшно.
Нищо не ме болеше и двата пъти.
Ако имаш сухота,или се притесняваш,вземи лубрикант.
Определено няма да има проблем,гарантирам.
Особено след първата операция...раната на корема още не се беше затворила,аз...се занимавам със здрав секс.Добре действа и на настроението,и на всичко...

# 629
Здравейте момичета, имам пак един въпрос, колко време след лъчелечението може да се прави компютърна томография?

Общи условия

Активация на акаунт