Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 252
  • 821
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямах и капка кръв след операцията.А и няма как да си сложиш превръзка,защото ще си с катетър и без бельо.Ама си вземи един пакет за всеки случай.

# 76
Благодаря ви. Малко ме е страх но като чета колко жени сте минали по този път си давам кураж

# 77
И колко има дето крият и не казват,че са с отстранени органи.

# 78
Благодаря ви. Малко ме е страх но като чета колко жени сте минали по този път си давам кураж

Всичко минава и заминава. Повече позитивно мислене и спокойствие.
Аз лично за себе си съм си обещала, че ако това е втория ми шанс трябва да се възползвам максимално. Повече почивки, приятели и най-вече внимание основно на семейството. Всичко друго е без значение.

# 79
Аз пък кървях обилно и продължително след операцията. Почти месец беше, доколкото помня.

# 80
Здравейте! За пръв път пиша в темата, но съм много объркана и ще се радвам да чуя мнения на хора минали през това.
На 36 г. след цитонамазка група IIIA и колпоскоп с голям участък видоизменени клетки ми направиха конизация. Резултата от хистологията за съжаление е микроинвазивен плоскоклетъчен карцином IA1,на 2 мм. Доктор Тотев от болница Надежда, който направи конизацията, каза че след този резултат лечението е хистеректимия, като запази яйчниците. Успях да си запиша час и направя консултация за второ мнение с доц. Карагьозов. Неговото мнение е, че е участъка е изрязан до здраво и сега трябва се прави проследяване с цитонамазка на 3 месеца.  Както и да се пусне тест за ЧПВ. Изчетох всички теми назад и това което ме обърква, и не мога да преценя на кого да се доверя е, че всички с тази диагноза са оперирани. Ще нося и парафиновите блокчета за второ мнение в Онкологията.
Имам едно дете, да е живо и здраво, и не ме притеснява махането на матката  от тази гледна точка, а като цяло как ще се ми се отрази.
Благодаря предварително!

# 81
Здравей zadda,
Според мен трябва да се довериш на Д-р Карагьозов, защото карценома ти е микроинвазивен и на този етап може да не се маха матката. Повечето от нас сме с хистеректомия, защото нашия карценома е инвазивен. Това все пак е мое мнение, не съм лекар, но за последните 6м доста съм изчела по темата.
Пожелавам ти здраве:)

# 82
Благодаря много, има логика. Аз изчетох всички теми за няколко дни, заедно със статии по темата. И явно този момент с инвазивен и микроинвазивен ми е убягнал. След като ми излезе и втората хистология, ще потърся със сигурност и трето мнение. А някой да има впечатления от д-р Тотев от МБАЛ Надежда?

# 83
Благодаря много, има логика. Аз изчетох всички теми за няколко дни, заедно със статии по темата. И явно този момент с инвазивен и микроинвазивен ми е убягнал. След като ми излезе и втората хистология, ще потърся със сигурност и трето мнение. А някой да има впечатления от д-р Тотев от МБАЛ Надежда?

Аз бих ти предложила да смениш Надежда. Нищо лошо за тях, ама така и така търсиш трето мнение. Можеш да отидеш при д-р Ангел Налбански. Работи в Майчин дом и преглежда наблизо в един частен медицински център. Изключително опитен, с много опит и богата практика, много добър диагностик и оператор. Почтги съм сигурна, че ще потвърди мнението на Карагьозов.

Ето тук можеш да видиш малко повече за него:
http://www.angelnalbanski.com/bg#dr-nalbanski

А тук се записват часове (тази събота аз записах последния свободен, има в сряда обаче):
https://superdoc.bg/lekar/d-r-angel-nalbanski-dm-6778

Дано всичко е наред. Ще се радвам да споделиш какво е станало накрая.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 07:50 от usmivka-ta

# 84
И аз мисля,че не се налага отстраняване.Но трябва да се следиш редовно.Операцията е по-скъпа клинична пътека,отделно избор на екип и др.Повечето лекари ти предлагат операция заради парите,които ще вземат,а не че толкова имаш нужда.Иди и другаде преди да вземеш решение.

# 85
Момичета, много благодаря, за мненията и подкрепата. Ще се възползвам от препоръката за д-р Налбански. За следенето ще е много изкъсо, миналата година цитонамазката ми беше I гр. И тази година това ми дойде такъв шок.

# 86
Здравейте, и аз да се запиша. На 36г. съм и на 30.11. направиха хистеректомия/отсраниха матката и шийката/. Причината беше силно изразен пролапс на матката и болки при уриниране. Имам 2 нормални раждания. Второто беше по трудно.
Операцията беше вагинална. Имаше усложнения, наложи се 2 пъти кръвопреливане. 7 дена стоях с катетър. 6 дена след като ме изписаха започнах да вдигам температура. Отидих на преглед и се оказа че имам киста на единият яйчник. Но температурата се покачваше пуснах си сама урина. Доктора каза че имам белтък, кръв в урината и левкоцити. Изписа ми ципрофлоксацин и уро3. От тази сутрин имам кървене. Сутринта като станах бельото ми беше мокро и през целия ден по малко.
Според вас дали е заради кистата, ако се е спукала? Или трябва да се притеснявам?

# 87
Утре отивай при който те е оперирал да те види.Не се панирай,може и кистата да се е спукала, може и нещо от операцията или урологично.

# 88
Звъннах на доктора, каза че е от разграждането на вътрешните конци, но щом съм притеснена утре да ида на преглед.
Щяло да кърви така 45 дена....

# 89
На мен ми махнаха матка,шийка,яйчници и лимфни възли и нямах една капка кръв след операцията.Отворена коремна операция.

Общи условия

Активация на акаунт