Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 309
  • 821
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте дами на всички,първо се извинявам ако въпроса ми не е за тук.Майка ми е оперирана от рак на ендометриум преди 3 седмици днес си получихме епикризата тумора е бил T1bN0M0R0-G2.Eндометриален аденокарцином,миометрална инвазия до1/2 от дебелината на миометриума.На епикризата пише,че онкокомитетът назначил лъчелечение и диспансерно наблюдение,майка ми е на 56 години.Нищо незнаем за болестта може ли да помогне някой който минал по този път моля дайте информация

Аз съм на 52 години. Миналата година на 9.12 ме оперираха от рак на шийката на матката. Хистологията ми беше като на Майка Ви. Т b1 = стадия на рака. Първи стадий е с добра прогноза. N0 - няма ракови клетки в лимфните възли, M0 - няма метастази, G 2 - раковите клетки не са силно изменени и са по-близо до нормалните, средно бързо растящ рак. Не е агресивен. Заради този показател и големината на рака - щом е Б стадий, значи е над 4 см. са Ви изпратили на лъчелечение. Не се притеснявяйте, спазвайте указанията на лекарите. Една година след операцията и лъчелечението съм с добри туморни маркери и РЕТ-ТС скенера показва, че няма следа от рак. Ремисия. Подкрепяйте майка си, успокойте я! Лъчелечението е малко по-трудно за понасяне, но аз го издържа. Ще  следат кръвните показатели по време на лъчелечението, ако не са добри го прекратяват. Не се тревожеге, хора с рак 4 стадий и с далечни метастази в белия дроб са живи и без следи от рак. Позитивно и напред! Имаме добри специалисти и добра техника.

# 106
Здравейте дами на всички,първо се извинявам ако въпроса ми не е за тук.Майка ми е оперирана от рак на ендометриум преди 3 седмици днес си получихме епикризата тумора е бил T1bN0M0R0-G2.Eндометриален аденокарцином,миометрална инвазия до1/2 от дебелината на миометриума.На епикризата пише,че онкокомитетът назначил лъчелечение и диспансерно наблюдение,майка ми е на 56 години.Нищо незнаем за болестта може ли да помогне някой който минал по този път моля дайте информация

Аз съм на 52 години. Миналата година на 9.12 ме оперираха от рак на шийката на матката. Хистологията ми беше като на Майка Ви. Т b1 = стадия на рака. Първи стадий е с добра прогноза. N0 - няма ракови клетки в лимфните възли, M0 - няма метастази, G 2 - раковите клетки не са силно изменени и са по-близо до нормалните, средно бързо растящ рак. Не е агресивен. Заради този показател и големината на рака - щом е Б стадий, значи е над 4 см. са Ви изпратили на лъчелечение. Не се притеснявяйте, спазвайте указанията на лекарите. Една година след операцията и лъчелечението съм с добри туморни маркери и РЕТ-ТС скенера показва, че няма следа от рак. Ремисия. Подкрепяйте майка си, успокойте я! Лъчелечението е малко по-трудно за понасяне, но аз го издържах. Ще  следат кръвните показатели по време на лъчелечението, ако не са добри го прекратяват. Не се тревожете, хора с рак 4 стадий и с далечни метастази в белия дроб са живи и без следи от рак. Позитивно и напред! Имаме добри специалисти и добра техника.

# 107

Аз съм на 52 години. Миналата година на 9.12 ме оперираха от рак на шийката на матката. Хистологията ми беше като на Майка Ви. Т b1 = стадия на рака. Първи стадий е с добра прогноза. N0 - няма ракови клетки в лимфните възли, M0 - няма метастази, G 2 - раковите клетки не са силно изменени и са по-близо до нормалните, средно бързо растящ рак. Не е агресивен. Заради този показател и големината на рака - щом е Б стадий, значи е над 4 см. са Ви изпратили на лъчелечение. Не се притеснявяйте, спазвайте указанията на лекарите. Една година след операцията и лъчелечението съм с добри туморни маркери и РЕТ-ТС скенера показва, че няма следа от рак. Ремисия. Подкрепяйте майка си, успокойте я! Лъчелечението е малко по-трудно за понасяне, но аз го издържа. Ще  следат кръвните показатели по време на лъчелечението, ако не са добри го прекратяват. Не се тревожеге, хора с рак 4 стадий и с далечни метастази в белия дроб са живи и без следи от рак. Позитивно и напред! Имаме добри специалисти и добра техника.
Благодаря ви,че ми отговорихте на въпроса и за ценните информации.Да сте жива и здрава.Весели празници

# 108

Аз съм на 52 години. Миналата година на 9.12 ме оперираха от рак на шийката на матката. Хистологията ми беше като на Майка Ви. Т b1 = стадия на рака. Първи стадий е с добра прогноза. N0 - няма ракови клетки в лимфните възли, M0 - няма метастази, G 2 - раковите клетки не са силно изменени и са по-близо до нормалните, средно бързо растящ рак. Не е агресивен. Заради този показател и големината на рака - щом е Б стадий, значи е над 4 см. са Ви изпратили на лъчелечение. Не се притеснявяйте, спазвайте указанията на лекарите. Една година след операцията и лъчелечението съм с добри туморни маркери и РЕТ-ТС скенера показва, че няма следа от рак. Ремисия. Подкрепяйте майка си, успокойте я! Лъчелечението е малко по-трудно за понасяне, но аз го издържах. Ще  следат кръвните показатели по време на лъчелечението, ако не са добри го прекратяват. Не се тревожеге, хора с рак 4 стадий и с далечни метастази в белия дроб са живи и без следи от рак. Позитивно и напред! Имаме добри специалисти и добра техника.
Благодаря ви,че ми отговорихте на въпроса и за ценните информации.Да сте жива и здрава.Весели празници

# 109
Здравейте, Весела Коледа.
Можете ли да ми кажете някоя от вас чувала ли е нещо за д-р Надя Магунска от клиника Щерев? Правили лапароскопска хистероктомия? Въобще някакви отзиви за нея ...

# 110
Здравейте и честита Коледа. Много здраве и късмет на всички! След пълната хистероктомия трябва ли да следя някакви хормони, кръвни показатели или нещо друго? Доктора не ми обясни нищо конкретно.

# 111
Зависи от диагнозата.Ама те лекарите нищо не казват докато не ги попиташ.

# 112
Може ли  да попитам и тук, не зная къде да си постна въпроса.
Здравейте, преди 3 месеца преживях тотална хистеректомия в Плевен при проф.Горчев.Нямам болки , биопсията която ми правиха в Плевен беше отлична.Реших си да посетя гинеколог ,който ми взе секрет ,нещо като цитонамазка от влагалищната стена и съм притеснена ,имам HPV отново,а съм в чужбина...съвет?Гинеколога иска пак да ме види, след празниците....ужасена съм...

# 113
Спокойно.И аз след операцията имах HPV,изписаха ми Силаут и на следващия тест нямаше нищо.И на мен ми стана чудно как след отстранени матка,шийка и яйчници имам  положителен тест.

# 114
Така ме успокои това което прочетох bubulina 73,  3 месеца минаха след пълната ми хистеректомия и ми откриха пак тези клетки на преглед, на който си ходих сама , гинеколога ми каза да му се обадя през лятото, нооооо страх лозе пази....и ето имам ги тези клетки в влагалищната стена...след празниците ще ме види гинеколога пак...аз обаче съм ужасена....

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 20:31 от 1959

# 115
За установяване на папилома вирус се взима клетка от маточната шийка.Клетка,не секрет.При условие,че е махната м. шийка да се чуди човек как се поставя диагноза папилома вирус.
От влагалището може да се вземе секрет за доказване на др.полови болести.

# 116
И аз това се учудих.И не съм единствена с премахнати всички органи  и HPV.Нали затова махнаха всичко.

# 117
От вчера си поставям  vagifem....за един месец, и гинеколога каза,че след три месеца пак ще правим пап-тест на влагалищната стена.Ако не  е чисто влагалището след терапията преминаваме към лазер.Пап-теста показа, че имам VAIN 1  и VAIN 2...при хистеректомията ми се прави и биопсия която беше отлична....и сега това чудо след 3 месеца? страхувам се..

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 09:42 от 1959

# 118
Пак прочети ,това което ти пиша-ПАП тест се прави на маточна шийка,а не на маточна стена.Направи консултация с друг гинеколог.

# 119
Здравейте и честита нова година.Имам хистеректомия от 10г.Сега съм на 38.От няколко дни ме наболяват яйчниците ,а днес се усилва болката и достига до опашната кост.Някой има ли идея на какво може да се дължи.Личния не работи следващите дни,а не ми се ходи до спешното в тази пандемия .Имам и още един въпрос, напоследък имам често главоболия и съм постоянно уморена,ще ми вземат кръв за хормоните но чак другата седмица,после ще мине поне още една , докато излезе резултатът.Може ли да съм е менопауза и как мога да си помогна.Тук в Англия в момента всичко става много бавно и докато се открие проблемът ще мине време.Благодаря ви и весели празници.

Общи условия

Активация на акаунт