Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 70 019
  • 821
  •   1
Отговори
# 165
  • варна
И аз съм за терапията. Екипа са млади но способни. Апаратите са 2 дори да има нещо с единия пациентите се поемат от другия. Задължително се изисква пет скенера преди да те приемат за лечение. Резултатите от него излизат след 20 раб. Дни експресно разчитане 150 лв. Аз се записах за диспансерно наблюдение също в терапията, хората предупредиха че няма онкогинеколог но ще следват препоръките на проф. Горчев, което мен ме устройва идеално. Така или иначе при него съм на всеки 3 месеца. Преди пет скенера не се знае със сигурност дали имаш нужда от химиотерапия, с момичето, с което бях в една стая се оказа с разсейки и са и назначили бяла химия веднъж в седмицата без странични ефекти като падане на коса. Според мен всичко е индивидуално. Вземи документи и се консултирайте и в двете болници, където ви вдъхнат повече доверие! Успех и пишете какво се случва звезди7

# 166
Според мен е най добре да си направиш лъчето в Терапията там апаратурата е по хубава със сигорност. Преди да ти назначат терапиите задължително ще те накарат да минеш Пет скенер и след това ти назначават терапията. А какъв вид е карцинома ви?

Умеренодиференциран плоскоклетъчен карцином.
Окончателна диагноза в епикризата: c53.1 - ca colli uteri 3c1/II ; pT1b1 pN1 mo/G2

radi333 Така ще направя, ще посетя и двете болници и ще взема решение. Чакам си онкото от Плевен. Лекуващият ми лекар тук каза, че ще го изчакаме, но може да се наложи и тук да мина комисия, понеже може да не я признаят тук. Според мен би трябвало да мина комисия там където ще ми е терапията. Или се бъркам?🙄
Жената, която беше на съседното легло до мен каза, че била с бяла химия, но въпреки това пак и е окапала косата. Така че може и наистина да е индивидуално.

# 167
Zvezdi7 бих искала да попитам ЯМР преди операцията показа ли разсейки в лимфните възли? Интересно ми е доколко  е точен ЯМР

# 168
  • варна
Zvezdi7 при мен след взимането на епикриза от Плевен и решението на онкокомисията от същата болница директно отидох при проф. Енчева в терапията след запазен час в Дкц. Тя ми даде направление за пет скенер защото след това изследване 24 часа не бива да си около деца и бременни, като направлението беше с по ранна дата от часа, който ми дадоха в Плевен(и там имат пет скенер с доплащане 160 лв.) Нали правилно съм разбрала че проф. Томов в Плевен е правил твоята операция. Като си взимаш епикризата и решението от онкокомисията дават ги и двете би трябвало и час за пет скенер да ти дадат. Аз се разбрах с жената от регистратура да се обадя до 3 дни да кажа дали ще ползвам тяхния или във Варна(и там са доста разбрани). След приключване на лъчетерапия та ми дадоха пак епикриза и пак решение на онкокомисията и тогава се записах за диспансерно наблюдение. За запазване на яйцеклетка в майчин дом и аз лично те съветвам дори преди 5 скенера да стане това. Лъчетерапията води до временен стерилитет.

# 169
Точно така е, където минеш онкокомисия там ще ти правят терапиите. Аз имах 25 лъче и 3 химия (по една на седмица) и да ти кажа не ми е паднал и косъм от главата. Може да минеш лъчето в Терапията защото там са по добри, и след това вече ще избереш къде да се диспансерезираш. Може в Терапията може и в Окръжна

# 170
Умеренодиференциран плоскоклетъчен карцином.
Окончателна диагноза в епикризата: c53.1 - ca colli uteri 3c1/II ; pT1b1 pN1 mo/G2

Задължително си направете ПЕТ скенер преди каквито и да е терапии. Положението не е чак толкова зле, ако операцията е направена както трябва,  няма защо да правите химиотерапия. Лъче евентуално. Не бързайте с терапиите все още, докато не се консултирате с добър терапевт след ПЕТ скенер. Ако на скенера не излезе нищо, въобще може и без каквито и да е терапии за момента.
Д-р Микински от Онкото в гр.Плевен е много съвестен терапевт, не прави процедури, ако не се налага, не е като някои, които не ги интересува, а гледат да си вземат парите от касата.

# 171
Здравейте момичета, на 25 януари ми правиха коремна хистероктомия. Извадиха само матката. Два дни след операцията,нощно време от кръста нагоре ме облива студена пот. Според вас от какво се получава,възможно ли е от стреса на организма, двата антибиотика,които ми вливаха,упойката да се получава? Яйчниците не са пипани. Изписаха ме в петък.
Иначе денем нямам проблем.
Ако някой може да ми отговори....😘🙂

# 172
На  мен ми направиха радикална хистеректомия 07.01.21 и имам същия проблем и ще се радвам ако някой даде отговор.Аз имам и друго питане колко време след операцията трябва да се носи колан?

# 173
На  мен ми направиха радикална хистеректомия 07.01.21 и имам същия проблем и ще се радвам ако някой даде отговор.Аз имам и друго питане колко време след операцията трябва да се носи колан?
[/quote

На мен никой не ми каза за колан. Някой носят, други не.Някой носят първите няколко дни. Но,аз нямам.

# 174
  • варна
Може наистина да е от стреса на организма, нощното изпотяване но при мен забелязах, че се появи, когато започнах да си хапвам сладко. Може и да е внушение но от септември до Коледа не бях кусвала нищо сладко само здравословно хранене и нямах проблеми а след това чак понякога се будя с мокра коса на тила. Взела съм решение от 01.02 да се върна към стария режим повече зеленчуци и плодове без захар. Като мине поне месец пак ще дам отчет.

# 175
Аз имах такъв проблем особено след операцията, но доктора ми каза, че на влизам в менопаузата. Аз нямам яйчници и не се препоръчва да минавам на хормонотерапия, та си ги търпя вълните и всичко друго. Вие имате ли яйчници?

# 176
Аз имах такъв проблем особено след операцията, но доктора ми каза, че на влизам в менопаузата. Аз нямам яйчници и не се препоръчва да минавам на хормонотерапия, та си ги търпя вълните и всичко друго. Вие имате ли яйчници?

На мен ми е махната само матката. Яйчници имам.

# 177
На мен единия лекар ми каза да нося колан, другия да не нося.Аз не носих,защото като го сложех и след половин час кръста започваше да ме боли.Само дето дадох 90 лева за колан.

# 178
  • варна
Аз съм с тотална хистеректомия с махнато всичко и лимфни възли.Колко време след операцията имаш симптоми на менопаузата и какви по точно освен изпотяване. Аз питах проф. Горчев отговора беше на следващия контролен преглед . Колкото и грозно да звучи имам чувството че след операцията не мога да измъкна нищо като информация от докторите. Добре, че са форумите да обменяме информация да не кажа, че повечето момичета вече са половин лекари.

# 179
Измъкнат ли ти парите за операцията и повече не можеш да разчиташ на тях.И аз повечето информация я научавам от форумите и от другите болни в чакалните пред кабинетите в болниците.И като питаш после лекаря  отговаря само с да или не.

Общи условия

Активация на акаунт