Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 70 060
  • 821
  •   1
Отговори
# 180
  • варна
Бубулина за жалост си толкова права. Но лично при мен, когато съм информирана какво да очаквам се чувствам ок. Това да не без нищо друго направо ме убива. Защо трябва аз да търся информация а не отделят докторите малко повече време за пациентите за да ги информират. Аз пак се пооплаках но да сме здрави всичко друго ще се нареди

# 181
Radi333 аз започнах да имам симптоми на менопауза около две седмици след операцията.Мен ме оперира и лекува Д-р Илия Амалиев и засега съм много доволна, на всички въпроси ми отговаря. Той ми каза, че в нашия случай, т.е злокачествени образувания, след радикална операция критическата настъпва почти веднага, но хормони в никакъв случай не се приемат. Изписа ми Ремифемин, които горе долу помагат и облекчават симптомите. Иначе при мен освен вълните има и безсъние, а напълняването е ужас.....

# 182
Radi333 аз започнах да имам симптоми на менопауза около две седмици след операцията.Мен ме оперира и лекува Д-р Илия Амалиев и засега съм много доволна, на всички въпроси ми отговаря. Той ми каза, че в нашия случай, т.е злокачествени образувания, след радикална операция критическата настъпва почти веднага, но хормони в никакъв случай не се приемат. Изписа ми Ремифемин, които горе долу помагат и облекчават симптомите. Иначе при мен освен вълните има и безсъние, а напълняването е ужас.....

Аз всъщност съм предраково с диагноза ендометриална аденоматозна хиперплазия на ендометриума. И затова на няколко места казаха, че е хубаво да се махне матката. Яйчниците не са пипани. Тоест, освен че няма да имам цикъл, не би трябвало да настъпи веднага менопауза. Но какво е това студено изпотяване през ноща 🙄😭
И кога ще спре да боли при ходене, ставане, лягане,голяма нужда....уф да си помрънкам,че да ми олекне...🥺😊

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 16:29 от TRIKSI

# 183
TRIKSI, болките са нормални след около месец всичко минава, ако операцията е направена с робот възстановяването е още по-бързо. Относно изпотяване наистина в твоя случай не знам от къде може да е. Най-добре попитай доктора на контролния преглед.

# 184
TRIKSI, болките са нормални след около месец всичко минава, ако операцията е направена с робот възстановяването е още по-бързо. Относно изпотяване наистина в твоя случай не знам от къде може да е. Най-добре попитай доктора на контролния преглед.

Коремна е, ще питам,просто такова нещо не бях преживявала. Благодаря ти🤗

# 185
Zvezdi7 при мен след взимането на епикриза от Плевен и решението на онкокомисията от същата болница директно отидох при проф. Енчева в терапията след запазен час в Дкц. Тя ми даде направление за пет скенер защото след това изследване 24 часа не бива да си около деца и бременни, като направлението беше с по ранна дата от часа, който ми дадоха в Плевен(и там имат пет скенер с доплащане 160 лв.) Нали правилно съм разбрала че проф. Томов в Плевен е правил твоята операция. Като си взимаш епикризата и решението от онкокомисията дават ги и двете би трябвало и час за пет скенер да ти дадат. Аз се разбрах с жената от регистратура да се обадя до 3 дни да кажа дали ще ползвам тяхния или във Варна(и там са доста разбрани). След приключване на лъчетерапия та ми дадоха пак епикриза и пак решение на онкокомисията и тогава се записах за диспансерно наблюдение. За запазване на яйцеклетка в майчин дом и аз лично те съветвам дори преди 5 скенера да стане това. Лъчетерапията води до временен стерилитет.

Две седмици след операцията отидох да ми махнат конците и тогава ми дадоха епикризата. Онкото не беше готово. Ще ми го пратят с куриер. Щом го получа, веднага отивам в Терапията.

Невена Цолова 687396 И моята операция беше на същата дата.
Невена и TRIKSI Моята операция е лапароскопска. Със запазени яйчпици съм. Не съм имала топли или студени вълни. Болките бяха само в началото, постепенно отшумяха. Колкого повече ставах да ке раздвижвам, толкова по-добре се чувствах после. Ако изключим, че бедрата ми най-горе все още са изтръпнали и имам болки, когато ми се ходи до тоалетната сутрин( не всеки път), съм си ок. На мен ми казаха или да лежа, или да се раздвижвам, но да отбягвам да стоя много време седнала. Не съм носила колан. И никой не ми го е споменавал🙄
Казаха да ям всичко, но да отбягвам газообразуващите храни и напитки. Но въпреки това си внимавам с яденето и пия много течности. 
За менопауза ми казаха да не мисля. При запазени яйчници след около 8-10г, при всеки организъм било различно, зависело и от възрастта. 

И аз имам въпрос 😊 Колко време след лапароскопска може да се шофира? 🤔

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 17:48 от Zvezdi7

# 186
Добро утро момичета!
Какво се случва с подутия корем?
Под пъпа по надолу, корема ми е като балон, отекъл ли е незнам. Чувала съм и за други момичета след коремна хистероктомия да имат същите коремчета. Нося само анцуг, дънки не мога да закопчая 🥺
Знаете ли след колко време ще спадне,и ще спадне ли въобще...🤔🙄

# 187
  • варна
При мен спадна след месец, аз съм с робота Да Винчи. Не се притеснявайте има време ще се възстановите.

# 188
При мен спадна след месец, аз съм с робота Да Винчи. Не се притеснявайте има време ще се възстановите.

Ох дано, благодаря ви🤗

# 189
Добър вечер, дами. Майка ми е с РМЖ, втори стадий. В момента е на химио и лъче терапия след, което ще последва операция, въпроса е при кого да бъде направена. За сега сме се ориентирали към проф. Чакалова, но чух и доста добри отзиви за доц. Божидар Славчев. Има ли някоя от вас, която може да ми препоръча добър онколог?
Благодаря ви предварително!

# 190
Добър вечер, дами. Майка ми е с РМЖ, втори стадий. В момента е на химио и лъче терапия след, което ще последва операция, въпроса е при кого да бъде направена. За сега сме се ориентирали към проф. Чакалова, но чух и доста добри отзиви за доц. Божидар Славчев. Има ли някоя от вас, която може да ми препоръча добър онколог?
Благодаря ви предварително!
Аз имам направена пълна хистероктомия. Преди операцията ходих на второ мнение при Славчев. Моето мнение е че колкото и добър лекар и диагностик да е вече му е минало времето за операции. Прегледа в кабинета му 150лв. Човека е на възраст. Два пъти изтърва ръкохватка с която размазва гелът при ехографа. Не отидох при него за операция в Майчин дом. Не се съмнявам в него като лекар и диагностик. Но това си е мое мнение.

# 191
Здравейте, момичета да ви попитам всяка година ли минавате на Пет скенер?

# 192
Здравейте, момичета да ви попитам всяка година ли минавате на Пет скенер?
По принцип всяка година не се прави пет скенер само при клинични индикаций като пример  завишен тум маркер или ако се вижда нещо в ехографа

# 193
Може ли някой да ми припомни, на кой ден се махат конците след хистеректомия с робот? За колко време се разграждат вътрешните конци? Имам приятелка с операция на 10 дни - взели и парите, после да се оправя сама, никой нищо не и обяснил. Има болки и е зашита като .....не знам като какво, махнаха конците, ама се притесняват дали са махнали всичките, защото е шита цялата на гънки, много надълбоко и стегнато, коремът и седи като прищипан, не знам, не съм виждала такова нещо. Момичето, което махаше конците каза, че за първи път вижда такова нещо, по такъв начин шито, прегъвано, превивано. Дали ако има останало конче, при превръзките ще се покаже и ще може да се издърпа допълнително?

# 194
На мен ми изскочи конец 5 години след секцио. Изведнъж се възпали и гнояса едно място на корема ми, мислех първо, че е пъпка, после мислех, че е цирей, а като го извади хирургът - конец. Бързо възстановяване на приятелката ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт