Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 671
  • 821
  •   1
Отговори
# 195
Какво момиче маха конците?Те се махат от хирург.И хирург трябва да види да не се получи инфекция след махането.

# 196
Аз лично след нормално раждане с епизиотомия след 2 години имах външен конец който се показа . Знам, че е нормално и понякога се случва. Стресирах се много щом операционна хирургична медицинска сестра с 25 години стаж каза, че тези шевове не са както трябва и конците не са както трябва да излязат. Аз майка ми съм гледала след хистеректомия, близки разни с операции, такова нещо не бях виждала. Дано се оправи, млада жена е, уж трябваше всичко да е наред.

# 197
Да я погледне хирург,не разчитайте на сестра с независимо колко стаж е.

# 198
Да я погледне хирург,не разчитайте на сестра с независимо колко стаж е.

И аз така мисля по принцип, но не е защото не вярвам на сестрата.
В България е практика щом ти вземат парите за операцията и всичко мине, после да се оправяш сам. За съжаление съм се убедила неколкократно. По правило извършилият операцията трябва да прави превръзките, но на практика това въобще не се случва. Особено ако пациентът е от друг град. Нещата са : Чао, спасявай се!
Добре, че има места в интернет, където човек може да се посъветва с други хора, които преминават или са преминали през това.

# 199
Здравейте! Аз съм с хистеректомия с робот от преди месец и не разбирам за какви шевове става на въпрос. Аз имам по едно конче на малките прорезчета. Имам и един по-голям разрез(няколко сантиметра) ниско долу, но той е залепен. И моите кончета още си стоят и ме боцкат, та не знам до кога да си ги нося.

# 200
Здравейте! Аз бях оперирана с робот. Казаха ми, че конците трябва да се махнат на 10-тия ден. Понеже съм от друг град, а не от там където ме оперираха, конците ми ги махна лекар от друга болница на 11-тия ден. Бяха много малко на брой, но каза че дори и да е останало някое конче, само ще си излезе. След като се притеснявате, може би ще е добре хирург да прегледа момичето. Бързо възстановяване!

# 201
Къде Ви оперираха с робот ? Наистина ли се правят такива мащабни операции 😳

# 202
То е масова практика да ти вземат парите,направят операцията и се оправяй.И мен друг хирург в друга болница ми маха конците и ми прави превръзки.

# 203
Здравейте! Аз съм с хистеректомия с робот от преди месец и не разбирам за какви шевове става на въпрос. Аз имам по едно конче на малките прорезчета. Имам и един по-голям разрез(няколко сантиметра) ниско долу, но той е залепен. И моите кончета още си стоят и ме боцкат, та не знам до кога да си ги нося.

Амбър, може би са ползвали конци, които сами се разтварят и разпадат, не знам точно как се казва. Но щом ги виждате и ви боцкат, мисля, че трябва да се махнат.

# 204
Здравейте момичета! Да ви разкажа за моето ходене по мъките, което всъщност тепърва започва. На 16 ноември ми откриха рак на матката след ехограф и след това биопсия. Операцията ми беше на 12 януари с робот. След операцията хирурга каза, че имам рак на матката и на яйчника( като двата рака са различни). Имам само един яйчник, другия е махнат 2014г. с киста и отворена операция. Три седмици по-късно хирурга се обади и ми каза, че нямам рак на матката, има само изменени клетки, които още не са станали рак. Рака в яйчника бил граничен тумор, който е с ниска степен на агресивност, та патолога бил сигурен 99 %, но за всеки случай материала от хистологията ще бъде разгледан от комисия патолози. Днес ми съобщиха резултата от комисията- имам си рак на яйчника, не е граничен тумор стадии 1С - G2. Няма разсейки по перитонеума и в отстранените лимфни възли и оментума. Това не ме радва, след толкова грешки, вече изобщо не им вярвам. Искам да попитам как се иска второ мнение? Материала за хистология как се съхранява и  аз ли го взимам или те го изпращат?

# 205
Ти си го взимаш от болница в която е правена операцията и го носиш при който пожелаеш. На мен ми препоръчаха доц. Бачурска в Онкологията в София.

# 206
А какво представлява и дали трябва някакво специално съхраняване, аз не съм в България и може да ми отнеме време.

# 207
Едни стъкълца и восък. Восъка трябва да се пази от топлина да не се разтопи. За стъкълцата няма специално съхранение. По принцип може всеки да ти го вземе с епикризата, но това зависи от болница как процедират. Но при всички положения ти трябва епикризата да видят номера под който се съхранява, така по лесно го намират.

# 208
Здравейте! Взимах си материала за второ мнение след конизацията. Отидох с епикризата в патолотия и ми го дадоха. Не ми искаха лична карта. Става въпрос за гр. Варна. Дават едни стъкла и парафинови блокчета. Нямат специални изисквания за съхранение. Носите ги за второ мнение, където прецените и след това ги връщате пак на болницата, от която сте ги взела. Не помня колко години ми казаха, че ги съхраняват. Всичко ще мине. Бързо да се оправяте!

# 209
Здравейте, дами. Имам едно въпросче към Вас. Майка ми е на предоперативна лъче-химио терапия, във вторник и беше последната химия (общо бяха 5 вливки), но и е лошо, не може да се храни нормално и е отслабнала. Та искам да попитам нормално ли е от химията да отслабне? При Вас какви бяха страничките ефекти?
Благодаря Ви предварително! ❤

Общи условия

Активация на акаунт