Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 595
  • 821
  •   1
Отговори
# 420
Иска операция, ако е в Доверие още по- добре. При Трендафилов не сме ходили, ще и запазя час за Кабаков, но ще я накарам и в София да отиде. И още един въпрос, като гледам вашите епикризи са много дълги, нейната е три реда. Делчев казва, че не може да се разбере колко е зле процеса, трябва да й махне всичко, за да разбере ли?

# 421
Здравейте,  най-вероятно ще се наложи да ми направят частична хистероктомия. Казаха ,че ще запазят яйчниците ми. Бихте ли споделили какви пари ви е излезнало цялото това нещо?Аз съм напълно неподготвена,  изненадаха ме.
Ако имаш злокачектвено образование е безплатно,а ако е доброкачествено 5.80 потребителска такса. Поне така беше в Онкото в София.

# 422
Здравейте на всички, имам едно запитване, по време на лъчетерапията има списък с храни, които не се препоръчват, между които в и прясното мляко, сурови зеленчуци и плодове, и по-мазните меса. Това е за да се избегне някакво дразнене на стомаха или поради някаква друга причина? Прясното мляко например, напълно ли е забранено?
Не е препоръчително, защото се образуват газове в червата. Спазвайте препоръката, за Ваше добро е! Достатъчно ще са Ви раздразнени червата от самото лъчелечение. Пожелавам Ви  да издържите лъчелечението!

# 423
Здравейте на всички, имам едно запитване, по време на лъчетерапията има списък с храни, които не се препоръчват, между които в и прясното мляко, сурови зеленчуци и плодове, и по-мазните меса. Това е за да се избегне някакво дразнене на стомаха или поради някаква друга причина? Прясното мляко например, напълно ли е забранено?
Не е препоръчително, защото се образуват газове в червата. Спазвайте препоръката, за Ваше добро е! Пожелавам Ви  да издържите лъчелечението!

# 424
Здравейте дами искам да ви попитам следното някой от вас да ли е имал уголемен и омазнен черен дроб след хистеректомия и лъчелечение?Благодаря ви

# 425
  • Инсбрук
Здравейте дами искам да ви попитам следното някой от вас да ли е имал уголемен и омазнен черен дроб след хистеректомия и лъчелечение?Благодаря ви
Здравей, аз съм с омазнен черен дроб, но ми го откриха преди операцията, сред хилядата изследвания, които направих. Изписаха ми билкови таблетки- Бял Трън.

# 426
  • Бургас
Лъчелечение не съм имала.
Десет години след хистеректомията вече имам омазнен и уголемен черен дроб,но обвинявам повече операцията на щитовидната жлеза през 2017.Скоро след нея ми бяха гледали черния дроб,перфектен беше...
Вече декември 2019 се видя значителна стеатоза...
И да ,Карсил ми изписаха.
Пих,месеци наред,мъчих се...Ами не се оправя черния дроб.
Имам си вече метаболитен синдром-висок холестерол,триглицериди,висока пикочна киселина...И кортикостероиди заради друго заболяване вече не мога да приемам,веднага и стомахът ме заболява,и захарта на гладно скача над 10...
Иначе ако не вземам кортикостероиди,захарта е ок.Инсулинът не е,но каквото-такова.
Нямам още 40...а с какви неща се занимавам...Кръвно вдигам...

# 427
Благодаря ви за отговорите майка ми е оперирана от рак на матката преди 2 години и след операция лъче.Преди операцията въобще нямаше проблеми с чер.дроб асат 17 алат беше 19 преди операцията пише в епикризата,но след операцията майка ми напълни и като направихме абдоминална ехография скоро дроба беше омазнен и асат и алат височко незнам да ли има връзка с операцията или майка ми има инсулинова резистетност.Момента ползва карзил 3×1 на ден изписа гастрото

# 428
  • Бургас
Да,същата работа.
Инсулинова резистентност.
На колко е майка Ви?
Аз съм на 38, много млада ми се наложи да се реша на хистеректомия.Нямах 29...
Пих много време Карсил,пих Есенциале...
Чернодробните показатели спаднаха,но омазняването си стои.
Напълнях с 35 кг след операцията,но не тогава се омазни дробът.
Сега поддържам тегло между 80 и 90 кг,умирам си от яд,но не става по-добре...
Моля,не ми препоръчвайте спорт,дано операторът спи спокойно вечер,на мен ми е засегнал нерв и имам пълна парализа на едната гласна връзка.Леко да забързам и се задъхвам...Става въпрос за операцията на щитовидната жлеза.
Този мой късмет...
Казаха изобщо да избягвам физически усилия...

# 429
Да,същата работа.
Инсулинова резистентност.
На колко е майка Ви?
Аз съм на 38, много млада ми се наложи да се реша на хистеректомия.Нямах 29...
Пих много време Карсил,пих Есенциале...
Чернодробните показатели спаднаха,но омазняването си стои.
Напълнях с 35 кг след операцията,но не тогава се омазни дробът.
Сега поддържам тегло между 80 и 90 кг,умирам си от яд,но не става по-добре...
Моля,не ми препоръчвайте спорт,дано операторът спи спокойно вечер,на мен ми е засегнал нерв и имам пълна парализа на едната гласна връзка.Леко да забързам и се задъхвам...Става въпрос за операцията на щитовидната жлеза.
Този мой късмет...
Казаха изобщо да избягвам физически усилия...
Майка ми е на 57 години точно ползваше есенциали преди падат ензимите после пак увеличават омазняването остава.Добре обаче какво трябва да направим ние с ендокринолог ли трябва да се консултираме?

# 430
  • Бургас
Ами разбира се...
Аз имам тежка форма на колит и на мен и гастроентеролозите,и ендокринолозите ми казват,че няма да ми понесе метформинът,който се изписва в такива случаи.
Стоим,чакаме,стигне ли се до диабет,инсулин ...
А точно инсулиновата резистентност уврежда черния дроб...
Дано намерите свестен и съвестен,който да не ви "претупа".
Изобщо не им се занимава...поне на повечето.

# 431
Ами разбира се...
Аз имам тежка форма на колит и на мен и гастроентеролозите,и ендокринолозите ми казват,че няма да ми понесе метформинът,който се изписва в такива случаи.
Стоим,чакаме,стигне ли се до диабет,инсулин ...
А точно инсулиновата резистентност уврежда черния дроб...
Дано намерите свестен и съвестен,който да не ви "претупа".
Изобщо не им се занимава...поне на повечето.
Точно ИР уврежда черния дроб и аз го прочетох в форума така,но на мен ми трябва решение тия доктори место да дават карсил,есенциале и там някакви глупусти,те не решават основния проблем те правят временно лечение

# 432
Аз качих след операцията килограми. Бях станала 96 при положение, че съм висока 170см никога не съм надхвърляла 60 кг .
Започнах режим и след около 10 месеца свалих до 70кг.  Поддържам ги. Със свалените килограми спряха да ме болят краката, захарта ми от 8 стана 3.6- 4.
Имам енергия. Единственият проблем ми останаха болките в гърба. Направо нощем се будя от болка и не мога да помръдна . Това е от както съм оперирана, вече 8г.  и не се оправя. Не съм сигурна точно какво е, но мисля да отида на лекар есента. 😊

# 433
Аз качих след операцията килограми. Бях станала 96 при положение, че съм висока 170см никога не съм надхвърляла 60 кг .
Започнах режим и след около 10 месеца свалих до 70кг.  Поддържам ги. Със свалените килограми спряха да ме болят краката, захарта ми от 8 стана 3.6- 4.
Имам енергия. Единственият проблем ми останаха болките в гърба. Направо нощем се будя от болка и не мога да помръдна . Това е от както съм оперирана, вече 8г.  и не се оправя. Не съм сигурна точно какво е, но мисля да отида на лекар есента. 😊
Гена би ли споделила режима който спазваш!

# 434
  • Бургас
Болки имам в краката,в пръстите на ръцете...
И на ревматолог,и на невролог ходих...
Прегабалин ми изписаха,към другите обезболяващи съм алергична.
Ама си боли...
Нещо ми е крив гърбът, остеохондроза,остеоартроза,дегенеративни изменения,коксартроза,дясната ръка изостава,нервът не се храни добре,а чувството е все едно ток ме удря...
И...по думите на ревматоложката колкото и болести да откриваме,нищо не може да се направи.Аз и към витамин д направих алергия...Изписа ми да пробвам Колхицин,мен ме достраша много и не пих...Това заради подаграта...
Бяха ме пращали на гинеколог да изпише хзт,да се забавят тези процеси...Ами първо може да се събудят заспали ендометриални огнища, второ гърдите ми не позволяват,целите са в кисти,вече и фибеоаденомче имам,но е малко...
М@мка му и на всичко...
Когато постоя повечко права през деня,рева вечер от болки в краката.

Общи условия

Активация на акаунт