Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 473
  • 821
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Здравейте, моята хистеректомия мина. Grinning За сега се чувствам добре, все по-малко ме боли. Единствено шевовете отдолу, защото беше вагинална. Излезе и хистологията. Проблема ми беше в матката, а от хистологията излезе, че проблем съм имала и с шийката. Доктора каза, че там имало предракови клетки и съм била късметлийка, че в зародиш е елиминиран проблема. Прикачам и хистологията от епикризата. Дали и според вашият опит, има причина да си отдъхна с облекчение?

# 511
  • Бургас
Ще ти направят вагинален преглед на магарето за да видят дали е заздравяло отвътре.
Правят,да...
Ама не боли.
На мен ми направиха такъв преглед около десетина дни след операцията.
Хем отворена,хем и шийка на матка махната,всичко махнато...
И текна една кръв,все едно цикъл...
Ходих в спешното,не ме предупредиха,че е нормално.Пратиха ме на гинеколог хирург,късмет,че имаше дежурен.Беше много мила и много ме успокои.

# 512
Здравейте отново, имам едно много важно запитване.... След тотална хистеректомия на рак на матката, от която се оказва, че няма метастази, G1 фаза, само с лека инфилтрация към шийката на матката, след операционно лимфоцеле и вече приключила лъчетерапия, възможно ли е да се образува рецидив? Въпросът ми е такъв, защото след горе описано, самото лимфоцеле по време на лъчето се уголеми, придружено със силни болки, а становището на лекаря е че това вече не е лимфоцеле, а се е втвърдило и от там рецидив? Не разбирам, след като няма метастази, как може такава диагноза да се поставя? Има ли някой, който да е преминал през същото нещо?

# 513
Направи си ЯМР.Ще видят какво е.Едва ли е рецидив.Иди и на друг лекар,но не казвай какво е казал първия.

# 514
G1 означава колко бързо се развива рака. Аз съм 1ви стадий с 1 засегнат лимфен възел (изваден) от 2018, след което имам проведена лъчетерапия. 2 години след това имам рецедив. Така, че по принцип всичко е възможно. Но такива случаи като моя са рядкост.
Това не означава, че и при вас е така.
Задължително търсете второ мнение. Моя беше на шийката на матката, не на самата матка.

# 515
Благодаря ви момичета! Някой лекар да препоръчате в София за второ мнение?

И друго запитване, рецедив, това означава ли пак операция? Като доброкачествена киста ли се счита?

# 516
Здравейте момичета,може ли някой да ми каже какво се случва след хистеректомия и рецидив с хидронефроза и хидроуретер от рак на шийката на матката. Забравих да допълня, че преди операцията минах 25 лъчетерапия.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 17:20 от Anna Ivanova 687868

# 517
Ако има възможност ще ти сложат стенд на бъбрека, ако не нефростома и след това химиотерапия или операция в зависимост от мястото на рецедива.

# 518
Ако има възможност ще ти сложат стенд на бъбрека, ако не нефростома и след това химиотерапия или операция в зависимост от мястото на рецедива.
На 5 скенера се видя цялата работа. Хич не ми се иска операция.Май притиска уретрата или нещо такова.Ама те ме орязоха долу преди 3 месеца. И никой нищо не ти казва. Аз съм с тотална хистеректомия и оваректомия по Вертхайм Мегс ако не бъркам думите /без яйчници/ и лимфни възли махаха. Благодаря за коментара. Аз тук научавам повече неща отколкото от докторите.

# 519
Гледай да не получиш и лимфедем щом са махани лимфни възли.И на мен никой нищо не ми каза и докато сама разбера какво става и той стана втори стадий.

# 520
Гледай да не получиш и лимфедем щом са махани лимфни възли.И на мен никой нищо не ми каза и докато сама разбера какво става и той стана втори стадий.
Значи след операцията, бяха супер категорични, че всичко вече е минало и поради някакво втвърдяване което не са могли да го отрежат и на 5 скенера ново 20. А аз болките при уриниране и в кръста тъпите си ги имах още по време на лъчето преди операцията, а от лъчето изпитах всичките екстри.

# 521
И при мен рецедива притискаше уретера. Сложиха ми стенд на бъбрека и сега съм на химия.
За стенда много добре трябва да избереш болницата понеже в някой не разполагат с различни стендове и може да не може да ти сложат и ще ти кажат, че си за нефростома. На мен в София така ми казаха, че не може да ми сложат, после отидох в друга болница в Пловдив и успяха да ми сложат.

# 522
Не че не са могли да сложат стенд,гледали са да дръпнат по-скъпа клинична пътека.На мен преди операцията ми сложиха стенд в Пловдив в частна болница и ми взеха 360 лева,после го вадих другаде и се хванаха за главата от цената.

# 523
И при мен рецедива притискаше уретера. Сложиха ми стенд на бъбрека и сега съм на химия.
За стенда много добре трябва да избереш болницата понеже в някой не разполагат с различни стендове и може да не може да ти сложат и ще ти кажат, че си за нефростома. На мен в София така ми казаха, че не може да ми сложат, после отидох в друга болница в Пловдив и успяха да ми сложат.
Аз съм от Пловдив между другото. Онзи ден си взех резултата и тъй като и болничните ми изтичат, че и 180 дни скоро. Тази седмица с резултата ще ходя в онкологията, за да ми кажат оттук накъде. Аз съм в пълно невидение. Сигурно комисия, консултация с уролог за този стенд. Хубаво че сте вие, че научавам нещо. И този път съм решила с операция да не се съгласявам толкова лесно, защото орязани отвсякъде и пак проблеми.

# 524
Моя стенд го сложиха в Медлайн, там си провеждам и химията.
Аз отидох при онколога той видя резултатите и ми каза, че задължително трябва да се сложи стенд или нефро за да почне химията и ми каза да отида някъде да ми сложат и аз му казах, че в София са казали, че не могат да сложат стенд и той ми предложи ако искам да ме свърже с тяхен уролог. Аз се съгласих и не съжалявам, сега преди всяка химия минавам през урологията на ехограф да видят да няма запушване, понеже и със стенд може да се получи. При мен се получи и веднага ме взеха да го дезинфикцират. Много са мили там всички доктори, много добре обясняват и не е само твоя доктор да ти знае случая, всички доктори са запознати. Запушването ми се случи в ден петък. В събота минаха 4 доктора да ме питат как съм и при оплакване да им звъня.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 20:24 от Teddyto1

Общи условия

Активация на акаунт