Коментари за политика в България

• 111 277
  • 5 996
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз така мислех, но като видях разрухата, която настъпи, щом раздържавиха всичко, вече не съм такъв ентусиазиран привърженик на идеята  да е частно на всяка цена.

# 31
Те не го продадоха, откраднаха го.Свидетел съм как стана в едно предприятие - холдинг го взе и го разсипа.

# 32
Работех в завод в кв. Илинци. разделен на 2, едната половина го купува хюндай, другата го купува генерал от ДС. Дали има смисъл да казвам каква беше разликата. Купения от генерал се занимаваше основно с печелене на поръчки от НЕК, и въпреки че имахме пазар в цял свят, като секна кранчето от НЕК го направиха логистичен център.
Ако този човек завода си го беше изграждал с двете си ръце нямаше да е така.
Работя в държавно предприятие и...държавата е много лош стопанин.
Колегите от Румъния са на светлинни години пред нас.

# 33
Работех в завод в кв. Илинци. разделен на 2, едната половина го купува хюндай, другата го купува генерал от ДС. Дали има смисъл да казвам каква беше разликата. Купения от генерал се занимаваше основно с печелене на поръчки от НЕК, и въпреки че имахме пазар в цял свят, като секна кранчето от НЕК го направиха логистичен център.
Ако този човек завода си го беше изграждал с двете си ръце нямаше да е така.
Работя в държавно предприятие и...държавата е много лош стопанин.
Колегите от Румъния са на светлинни години пред нас.

Аз за това се дразня безкрайно много, когато хора от бившото ДС, а в днешно време "видни бизнесмени", родени със сребърна социалистико-комунистическа лъжичка в устата, като този Радосвет Радев, се дуят и ми се правят на велики от големия екран. И не стига, че окрадоха държавата, а още искат да я тръскат като брашнян чувал.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 00:44 от Chass

# 34
  • Другата България
Аз не знам кои чанти са по- нови или по- стари, но не за първи път ГЕРБ крадат идеи от да, българия. Например за детските градини. В случая обаче не става въпрос пак да си ги мерим, а да се действа, макар, че вече май е късно.
Какво имаш предвид?

# 35
Аз не знам кои чанти са по- нови или по- стари, но не за първи път ГЕРБ крадат идеи от да, българия. Например за детските градини. В случая обаче не става въпрос пак да си ги мерим, а да се действа, макар, че вече май е късно.
Какво имаш предвид?

Имаха предложение да се компенсират родителите, чийто деца не са приети в детска градина. По- късно Фандъкова излезе и каза същото. Е, не го е изпълнила май. Да кажат софиянки.

# 36
Нали изборите минаха.
И новия закон (или каквото там се води) за детските градини. Задължителни детски градини, ама в градовете където няма места не са задължителни.

# 37
Нов пример за абсолютна безотговорност на опозицията - вместо в тази криза да помагат, те пречат и саботират работата на Народното събрание, което сега трябва да гласува закони и да приготви новия бюджет. Тия мислят само за собствените си задници и им е през .... за народа.

# 38
  • София
Скрит текст:
Какво имаш предвид?

Имаха предложение да се компенсират родителите, чийто деца не са приети в детска градина. По- късно Фандъкова излезе и каза същото. Е, не го е изпълнила май. Да кажат софиянки.
Първо да предложат да се вдигнат данъците в София и после да се компенсират.
Не виждам как точно ще се справи града с харчовете.

Интересен феномен се наблюдава- пълните отрицатели непрекъснато се възмущават от раздаването на пари, а в същото време обвиняват, че не се били подпомагали тези и онези.

Ще ми се, това раздвоение да спре, но пък, ще се лишат от "опорките" в отрицанието на всичко.

# 39
Пари, раздавани с и без умисъл. От там ти идва объркването, абсурД.

# 40
  • София
Пари, раздавани с и без умисъл. От там ти идва объркването, абсурД.
О, умисълът е в нечии глави, а в други-не.
И няма никакво объркване- веднъж се плюят полицаите, изкарваха се какви ли не, когато вандалстваха протестърите, а сега два реда сълзи се проливат за тях, че били на първа линия, а не искали да им вдигнат заплатите.
Веднъж се реве, че хвърчат пари безконтролно, а после- подпомагането 60/40 и 80/20 било едно нищо.

Мога още много примера да дам, но няма смисъл- който иска вижда.

# 41
  • Другата България
Пари, раздавани с и без умисъл.
Ето какво е написало едно момче от северозапад, студентче по медицина.

Цитат
Студент по медицина от Враца e възмутен от здравеопазването на Бойко Борисов, става ясно от негова публикация в личния му профил във фейсбук.
Тодор Т. е родом от областния център, но учи медицина в София. Предстои му държавен изпит, след което завършва.
Младият мъж публикува в социалната мрежа своята гледна точка за състоянието на здравната система и отношението към медиците в България.
Ето какво гласи постът на Тодор без редакторска намеса:
"Добре дошли в България! Страната, която по време на пандемия търси квалифициран медицински персонал без заплащане!
Страна, в която директори на болници знаят, че трябва да платят на циганите да им наредят дървата в двора, но смятат, че медицинският персонал е длъжен да работи безплатно!
България - страна, в която хората събират капачки за втора детска линейка, а държавата дава 700 000 на НСО за нови автомобили.
И същата страна, в която чакаш 28 часа за линейка....
Млади докторчета и сестри, защо бягате? Какво не ви харесва?".

Раздаде се наред, на който иска и който не иска, на хора, работещи в агенции и структури, за които никой нищо не беше чувал досега, под предтекст, че са "на първа линия". В същото време на хората, които наистина са на първа линия, се дава на парче, а на медиците се обещава от догодина, каквото евентуално ще се дава.
Дава се на ресторантьори, хотелиери, автомобилни инструктори, пенсионери, роми, на всички, които поискаха и тепърва ще искат. Предтекст - коронакризата.
Реалност - избори напролет.
Най-големите проблеми на сегашното управление са именно в здравеопазването, и това няма общо само с коронакриза, дори не е основно заради нея. Ако всичко беше наред досега, щеше да е така И сега.

# 42
  • София
]Ето какво е написало едно момче от северозапад, студентче по медицина.

Цитат
Студент по медицина от Враца e възмутен от здравеопазването на Бойко Борисов, става ясно от негова публикация в личния му профил във фейсбук.
Тодор Т. е родом от областния център, но учи медицина в София. Предстои му държавен изпит, след което завършва.
Младият мъж публикува в социалната мрежа своята гледна точка за състоянието на здравната система и отношението към медиците в България.
Ето какво гласи постът на Тодор без редакторска намеса:
"Добре дошли в България! Страната, която по време на пандемия търси квалифициран медицински персонал без заплащане!
Страна, в която директори на болници знаят, че трябва да платят на циганите да им наредят дървата в двора, но смятат, че медицинският персонал е длъжен да работи безплатно!
България - страна, в която хората събират капачки за втора детска линейка, а държавата дава 700 000 на НСО за нови автомобили.
И същата страна, в която чакаш 28 часа за линейка....
Млади докторчета и сестри, защо бягате? Какво не ви харесва?".

Раздаде се наред, на който иска и който не иска, на хора, работещи в агенции и структури, за които никой нищо не беше чувал досега, под предтекст, че са "на първа линия". В същото време на хората, които наистина са на първа линия, се дава на парче, а на медиците се обещава от догодина, каквото евентуално ще се дава.
Дава се на ресторантьори, хотелиери, автомобилни инструктори, пенсионери, роми, на всички, които поискаха и тепърва ще искат. Предтекст - коронакризата.
Реалност - избори напролет.
Най-големите проблеми на сегашното управление са именно в здравеопазването, и това няма общо само с коронакриза, дори не е основно заради нея. Ако всичко беше наред досега, щеше да е така И сега.

Ами, дай да спрат подпомагането на всички, за да дадат всичко на лекарите, пък те ще се превърнат в супермени и без да изпитват умора, без да спят, ще погребват умрелите от глад и други болести на недоимъка.
Или да се обявят едни 10000Е на месец чиста заплата и да докараме обратно избягалите по света!?

Това студентче от северозапада, дали си плаща самО образованието или е по държавна поръчка, ми е интересно.
Не за друго, а защото 1000 лева за него са едно нищо.

Съвсем отделен въпрос е, че от началото на пандемията се апелира към хората да спазват инструкциите, защото лекарите и сестрите, и санитарите, са константна бройка, която ще намалява обратно пропорционално на увеличеният брой заразени.

# 43
А правителството какво направи по въпроса ?

# 44
Аз лично смятам, че лекарите  и въобще медицинският персонал трябва да са високо платени, максимума, който може да предложи държавата ни, не се сещам за труд, който да заслужава по-високо заплащане.

Но поставено в контекста на пандемията непрекъснато се чудя,  как точно се очаква високото заплащане да помогне   при липсата на достатъчно персонал - ще работят повече, ще се клонират,  ще работят по-добре, ще им се увеличи мотивацията и ще спасят повече хора, отколкото с по-ниско заплащане? Дали е възможно да се гледа на увеличаването на възнаграждението като някакъв начин за преодоляване на липсата на кадри, за която се говори? Според мен човешките възможности си имат предел и в този смисъл не разбирам поставянето на въпроса за заплатите на медиците като някакъв изход. Студентът по медицина е знаел какво е заплащането у нас на лекарите, като се е записвал медицина, нали така.

Иначе да, разбира се, че по принцип трябва да им увеличат заплатите. И на тях.

Общи условия

Активация на акаунт