Коментари за политика в България

• 111 548
  • 5 996
  •   1
Отговори
# 5 790
След толкова време в публичното пространство знаем образованието, професионалната квалификация и политическата кариера, а също така и възможностите им.

# 5 791
  • София
В този плакат ми липсват образование, професионална квалификация и политическа кариера на кандидатите.

Judy, ние тези неща ги знаем. Не са нови хората, та да се чудим ...
Целата на скрийншота идва да покаже как само в един ТВ ден ни почват от сутрин до тъмно ...
А това не е само един ден, ежедневие е ...
Това само в ТВ-те, отделно Севда ТВ "бачка" на макс Simple Smile

Честита Баба Марта!
Хубав и успешен ден,
Нина

# 5 792
  • Разпиляна във въображението
Управляващите брутално са обсебили ефира. Чак такова нещо не сещам да е било. И онзи от сутрин до вечер облъчва от фейса, а после и по новините.

# 5 793
Както вече написах, докторът не е бил прав - потвърдено е от министъра, РЗИ и каквото там се сетиш. Трябва само да имаш ЕГН и личен лекар. А ти може да си фантазираш каквото ти се иска.

Няма как да имаш личен лекар, ако не си плащаш здравните осигуровки тук. Не е ли така?

Сега да се изясним - здравеопазването в нашата страна е уредено НЕ като право, а като привилегия. Разликата между право и привилегия е, че право може да има всеки, а привилегия само този, който ОТГОВАРЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ. В този смисъл хората, които не са здравноосигурени, следва да си плащат на частно. За ваксините обаче, нещата стоят различно - правителството, поради кризата, излезе с решение да се ваксинират всички хора, които желаят. Да подразбирам ли, че тези хора трябва да имат постоянен адрес в България (това включва постоянно пребиваващите чужденци у нас, защото те имат такъв)? И съответно ако това е така, на какво основание хора, които имат постоянен адрес в чужбина идват да се ваксинират тук?
Конституцията е на различно мнение, но какво тук значи някаква си Конституция!

# 5 794
Нови, стари - няма значение. Никой не е длъжен да следи нечии чужди кариери. Нормално и професионално е когато се поставя нечия кандидатура, освен имената, на първо място да се упомене най-важното за тях, а това са точно образование, професионална квалификация и политически опит. Така не се налага да се ровичка човек из нета и да си припомня десетки хора, които до момента не са имали значение за него /а и не само/. Така е като кастинг за Биг Брадър - имена и снимки, а това е просто нищо. Непрофесионално е подобно представяне за участници в изборни листи.

Управляващите брутално са обсебили ефира. Чак такова нещо не сещам да е било. И онзи от сутрин до вечер облъчва от фейса, а после и по новините.

Нищо по-различно от БКП преди 35 години - партиен монопол.

# 5 795
  • Другата България
Скрит текст:

https://www.youtube.com/watch?v=zi2cMZ_hiCI&ab_channel=MGPresstv
Нагледно показно.
Аз го гледах по новините на НОВА, централните.
И корекция - маските са с оранжАв цвят, не жълт.
Да се смее ли човек, да плаче ли.

На нас що не ни дават маски /без претенции сме откъм цвят/. Thinking
Предполагам, не питаш за маски в определен цвят?
Защото такива съм сигурна, че ще има след около месец, за масова употреба, и не само в оранжАв цвят.
Продължавам да аплодирам човешката изобретателност, когато става въпрос за едни пари.
И така, кой спечели изборите в Мъглиж? КОЙ?
Той - д-р Душо Иванов Гавазов с резултат 58.99% от гласувалите.  Той е издигнат от ГЕРБ и това е при 50% избирателна активност. След това са кандидатите на "Изправи се БГ" и БСП.
Единственотот ми успокоение, тоест, "успокоение" е, че останалите партии имат време за някакво различно ноу хау, трябва да се мисли бързо, защото часовника тиктака.......

# 5 796
Merri_An,
На мен нещат да ми дадат маска, за какъв цвят мога да имам претенции! Cry
Няма да има в масово употреба, дават се на определи хора /благонадеждни, от правилната страна/, което ме кара да мисля, че някои не сме нито благанадеждни, нито сме от правилната страна.

# 5 797
Както вече написах, докторът не е бил прав - потвърдено е от министъра, РЗИ и каквото там се сетиш. Трябва само да имаш ЕГН и личен лекар. А ти може да си фантазираш каквото ти се иска.

Няма как да имаш личен лекар, ако не си плащаш здравните осигуровки тук. Не е ли така?

Сега да се изясним - здравеопазването в нашата страна е уредено НЕ като право, а като привилегия. Разликата между право и привилегия е, че право може да има всеки, а привилегия само този, който ОТГОВАРЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ. В този смисъл хората, които не са здравноосигурени, следва да си плащат на частно. За ваксините обаче, нещата стоят различно - правителството, поради кризата, излезе с решение да се ваксинират всички хора, които желаят. Да подразбирам ли, че тези хора трябва да имат постоянен адрес в България (това включва постоянно пребиваващите чужденци у нас, защото те имат такъв)? И съответно ако това е така, на какво основание хора, които имат постоянен адрес в чужбина идват да се ваксинират тук?
Конституцията е на различно мнение, но какво тук значи някаква си Конституция!

Не, не е на различно мнение Конституцията. Там е казано, че всеки има право на здравеопазване. Но не е указано КАК. Wink И тук идва моят пост, на който си отговорила, който обяснява как се случват нещата - чрез НЗОК (привилегия), или на частно (право).

# 5 798
В онуй нещо, наречено "Национален план за ваксиниране", пише други работи:

Ваксините срещу COVID-19 и прилагането им са безплатни за населението без значение
на здравноосигурителния статус на лицата.

# 5 799
  • Разпиляна във въображението
ДБ сложили Найден Зеленогорски за Плевен. Защо, бе, защо?

# 5 800
Няма отговор въпросът, той риторичен.

# 5 801
Преди подмятаха по няколко кебабчета, като на гладни кучета и печелеха изборите. Незнам как е сега.

# 5 802
Аз знам за оферта от 50кинта и то в София.Малко ми се вижда.ThinkingМного се притеснявам от ''управлението'' на епидемията.Мерки се спазват криво-ляво,да не тормозят народа,да не се разсърди предизборно.В Австралия посред лято доскоро пак бяха затворени.От 1 седмица нямат нито един случай и са ги пуснали.Интересно,че властите очакват нови случаи около 4 април,техният Великден.Ние като сме през просото,кога да очакваме покачване и с колко?Около или след великите избори?Тъкмо да съсипят нашият Великден.Доста ще посещават заведения,някои планират чутовни сбирки за 8 март.Ваксини няма,важно е да се купят изборите.После не просто потоп,а по-лошо.

# 5 803
  • София
 в нашето домакинство сме пет човека. чакам оферти на лични.  Оферти под 50 лева на човек няма да се разглеждат.

# 5 804
  • София
в нашето домакинство сме пет човека. чакам оферти на лични.  Оферти под 50 лева на човек няма да се разглеждат.

Точно като теб и аз лятото "чаках" някой да ми даде някой лев 🤣, за да отида до жълтите павета. Около мен доста приятели също чакаха. Уви, не се случи Simple Smile

Но пък виж на тези с оранжАвите маски вчера им се получи.
Явно ние с теб не сме в "таргетната" група 😉

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 18:31 от ninnann

Общи условия

Активация на акаунт