Дългото чакане след трансфер-тема87

• 51 744
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Миомата е нарастнала от 2.5см преди трансфера на 4.4см. Всички доктори, с които съм говорила казват, че е по- добре да не се пипа.
И на мен така казваха..тя е 2,7-3..първия опит доведе до мисед..втория и третия-нищо..сменям клиниката сега и там ми назначиха за начало хистероскопия заради тази миома.затова ви питам,защото ме е страх да пипат,а може би пречи.незнам

Аз доста съм говорила с доктори за тези миоми. Няма ясни доказателства, че те водят до мисед, защото има много жени, които са забременели и родили с миоми. Аз имам 4 мисед до сега и понеже няма намерено обяснение за тях /всички изследвание: имунологични, генетични и т.н. са ок/ се предполага, че тази миома може и да пречи /според докторите малко вероятно/, но както казах докторите, с които съм се консултирала са на едно мнение, че е по-доре да не се пипа.

Дими, пожелавам ти успех следващият път. Горе главата и дано всичко се оправи по възможно най-лекият за теб начин.
Имай в предвид, че някои доктори предпочитат да правят абразио, защото след това лигавицата уж била по-хубава. Аз както споменах за съжаление имам доста опит с това. Пробвала съм и двата варианта възстановяването и при двата е бързо, но при абразиото се лежи в болница поне за една нощ.

# 286
Момичета, при мен така се получи, след абразиото през Юли лигавицата ми е много хубава и 11мм. На предния опит беше 9мм.
Аз също си отглеждам миома, на стената и излизаща от вън. Даже има различни мнения дали е интрамуларна или субсерозна, но всички лекари са единодушни, че не пречи понеже няма досег до лигавицата на матката.
Повреме на бременноста лятото беше се увеличила на 4,5см, а след мицеда и противизачатъчните е като по чудо е слязла на 2,6см.

Димитричка, много съжалявам за случилото се, но имаш замразени, все едничко ще е вашето.Heart

# 287
  • София
Дими, съжалявам Hug
На мен имуноложката в Надежда ми назначи Привиген,но след обсъждане с докторът ми ,решихме че ще влеем Интралипид.Ако сега има свеж трансфер ще е между него и пункцията,ако остана за ЗЕТ ще е малко преди него.Днес стартирам стимулацията и се надявам на добър изход.
На мен днес в Надежда ми вляха Привиген.Приех го добре-мислех,че ще е много по-лошо положението.

# 288
Колко време след аборта можем да правим ЗЕТ, че четох различни неща, на една място пише 3-4 месеца, на другото след един редовен МЦ, на да питам и Вас, до понеделник има много време за разговор с доктора, та информативно.

# 289
Колко време след аборта можем да правим ЗЕТ, че четох различни неща, на една място пише 3-4 месеца, на другото след един редовен МЦ, на да питам и Вас, до понеделник има много време за разговор с доктора, та информативно.

И аз съм чувала за един редовен МЦ, но винаги се получавало така, че се е налагало да чакам почвече. Мисля, че при абразиото се чака около 3 месеца.

# 290
  • София/Севлиево
Хубаво е след 2-3 цикъла да се повтори ЗЕТ след А.

# 291
Момичета, пиша ви със свито сърце. Напоследък новините тук не са много радостни, но какво да се прави съдба... Та на кратко. След трансфер от 13.10 съм. На първия преглед в 5+5  при моята АГ само регистрира плоден сак с жълтъчно мехурче. Това за мен е голямо постижение, защото имам две кухи бременности преди това. Голяма радост беше. На втори преглед в 6+4 при инвитро доктора ми само се видя, че мехурчето е нарастнало. Нямаше сърдечна дейност. На следващия преглед ще съм в 7+6. Казаха ми да не се надявам. Щом не е регестрирана сърдечна дейност едвали ще се развият добре нещата. Моето сърце, обаче се надява. Вие какво мислите? Има ли шанс? Heart

# 292
За мен има❤стискам палци🍀
Димитричка, съжалявам много!
Мисля,че е хубаво да се изчака, за да е по-добра лигавицата,но зависи как си след изчистването, индивидуално е,но е хубаво да минат наистина 2 или 3 МЦ.

# 293
pinko82 аз също имам две кухи бремености (естествено заченати) и винаги така имаше жлъчно мехурче,но до там. Аз ги чаках близо до 9 седмица с надеждата да чуем сърдечна дейност,но уви. Затова решихме да пробваме с инвитро.Сега съм след трансфер и пикливия тест ми е отрицателен. При теб открили се причината за кухите поредни бремености? Извинявам се ако е удобно да говориш за това де. И спокойно имаш шанс да чуеш сърце и да се развие една спокойна и хубава бременост. Бъди търпелива и силна!

# 294
Благодаря за подкрепата! Моите са инвитро и двете. Според докторите се дължи на качество на яйцеклетките. За този трансфер се подготвях една година. Пих много добавки за подобряване на качеството. От 5 пункции имам 2 ембриона, които трансферирахме. Единия е ЗЕТ, другия свеж.
При теб открили се причината за кухите поредни бремености? Извинявам се ако е удобно да говориш за това де. И спокойно имаш шанс да чуеш сърце и да се развие една спокойна и хубава бременост. Бъди търпелива и силна!

# 295
При мен също е намален резерв макар че съм на 32г. При стимулацията имах 8Ф и 7 яйцеклетки от които 5 се оплодиха без проблем,но ние имаме и мъжки фактор олиготератооспермия- с две думи лоша морфология повече от 2% нямаме,но и подвижноста и всичко ни е занижено. На колко дни са ембриончетата? Като цяло и нашите две кухи бремености определиха,че са от некачествен материал дали от мен или него не се знае. Има шанс да се чуе сърчице,моли се Бог прави чудеса. Аз бих изчакала със сигурност поне до 8 седмица и някой ден. Има случаи в които се чува по-късно сърчице.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 21:38 от Милото

# 296
5 дневни са ембриончетата. Благодаря още веднъж за милите думи!

# 297
И аз имах миома след стимулацията ,на външната стена,2.5 см.След два месеца беше станала 1.5 см,забременях и родих.Успех на всички!

# 298
Здравейте момичета,

Нова съм в групата и е възможно вече да има отговори на въпроса ми, за което се извинявам предварително. Има ли смисъл да се прави пиклив тест за бременност след 9 ден от трансфера? Или е по-добре да изчакам до кръвен за да не се разочаровам предварително? Благодаря ви!

# 299
Ив,ако са 5дневни вероятно и пиклив ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт